Quote
 Week 15
Jaar 2013
  ___________________________________________________________________________
  

Doe wat je kan met wat je hebt waar je ook bent.

Theodore Roosevelt

 
Tijdens onze troaching sessies aan leidinggevenden krijgen we dikwijls de opmerking “Allemaal goed en wel. Maar mijn baas is het probleem. Hij zou hier moeten zitten…”.

Het kan best zijn dat de verstandhouding met je baas niet altijd zo gemakkelijk is, je soms het gevoel krijgt dat je niet begrepen wordt en je steeds weer tegen een muur aanloopt.

Vanuit het idee dat relaties tussen mensen een continu proces is van wederzijdse wisselwerking en beïnvloeding kan jij echter het voortouw nemen om verandering te brengen in die relatie.

De volgende tips kunnen je helpen om de favoriet te worden van je baas.

Vergeet hierbij nooit dat de context een werksituatie is en je geen vriendschapsrelatie moet nastreven. Hij is je baas en heeft het recht en ook de plicht beslissingen te nemen zelfs als jij daar niet akkoord mee kunt gaan.  Net zoals jij ook beslissingen moet nemen die een invloed hebben op jouw medewerkers.

Wanneer jullie echter zo verschillend zijn en je werkplezier of je gezondheid in het gedrang komt dan kan het goed zijn je af te vragen of je nog wel op de juiste plaats zit.

Succes ermee en laat ons gerust weten wat jouw ervaringen zijn. 

 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.