WAT VOOR LICHTGEVENDE TAART BAK JIJ?

In mei is er ruimte om even adem te halen. Hoewel het echt niet alleen maar een rustige maand wordt, is de energie iets zachter en gemoedelijker dan de afgelopen maanden. De druk is een beetje van de ketel. Er is ruimte voor de verfijning en het opmaken van de balans.

Het begint met het creëren van een prettige bedding, zodat het veilig is om te voelen wat jouw natuur is na alle bewegingen, transformaties en veranderingen. Daarna volgt een proces van uitbalanceren; het herstel van en het wennen aan het nieuw ontstane evenwicht. Ook wordt in deze fase duidelijk op welk level je bent aangeland; hoe hoog en groots is jouw bereik geworden? Het gaat hierbij ook over het bewust worden van jouw creatiekracht zonder direct in actie te hoeven komen. Soms is de potentie hiervan niet direct duidelijk. Door je te verbinden met de vrouwelijke energie die hieraan ten grondslag ligt, kunnen de benodigde omkeringen plaatsvinden en daar waar nodig paradigma's bijgesteld worden. Dit zorgt dat je een realistische kijk krijgt op jouw groeimogelijkheden. De vlam in de tekening staat symbool voor de bijbehorende helderheid, levenskracht en levensenergie. Deze brandt en oogt steady. Voor velen begint het echte leven nu pas.

Het is alsof er een mooie taart gebakken wordt die uit vele lagen bestaat. Deze maand zal er zeker aandacht besteed worden aan het tot in de finesses uitwerken van de details. Waarbij er een grote behoefte bestaat om het licht en luchtig te houden. Terwijl juist ook de kleine zwarte puntjes belangrijk zijn. Enerzijds doen die herinneren aan de moeilijke stukken waar we doorheen geploegd zijn. Anderzijds wordt het ook duidelijk dat deze getransformeerd zijn. De taart is een soort ode ter onderstreping dat je boven jezelf bent uitgestegen en alles een goede plek heeft gekregen. Al is het zeker niet de bedoeling om terug te keren naar het oude, toch kan het wel goed zijn om de tijd te nemen om te beseffen waar we vandaan komen. Dit zet het verleden, heden en de toekomst in het juiste perspectief. Bij het afstemmen op de energie tijdens het tekenproces gingen de gedachten uit naar naar de dodenherdenking op 4 mei en de bevrijding op 5 mei. Het zou zomaar kunnen zijn dat deze dagen dit jaar nog een hele andere betekenis gaan krijgen.

De donkerblauwe lijntjes in de tekening geven aan dat het steeds belangrijk blijft om een heldere blik te houden. De omgekeerde vorm aan de onderkant was er ineens en bleek spannend om te tekenen. Het heeft betrekking op een stukje proces waar je aan de ene kant eigenlijk nog niets van wil weten, maar wat aan de andere kant ook wel nieuwsgierig maakt. Het gaat over het contact met de binnenaarde, dat in een van de vorige nieuwsbrieven ook al naar voren kwam. Het wordt duidelijk dat deze liefdevolle, spirituele familie in deze tijd veel inspiratie en ook zachte ijle energie ter beschikking wil stellen. Ze hebben het meer dan goed met ons voor. Het is als een soort Davos; een kuuroord dat de bereidheid kent om veel gezonde energie met ons te delen.
De witte lijn van boven naar beneden ging eerst over de behoefte om te centeren. Later werd deze gestretcht naar de binnenaarde waardoor er een rietje ontstond, dat gebruikt kan worden om de heerlijke energie op te zuigen en te verspreiden over de (buiten)aarde. Alsof je met een rietje een kokosnoot leegdrinkt zonder dat er een tekort ontstaat. Dit maakt de aardse energie verfijnder en serener. Oude opvattingen en overtuigingen worden op een zachte wijze herzien. Ze krijgen daardoor een heel ander belevingsgevoel. Ook komt er in het bewustzijn van al die lagen oog voor de veelzijdigheid van ons als individu en ook als groep. Met enige vorm van voorzichtigheid gaan we verborgen talenten erkennen en stellen ons open voor creativiteit en nieuwe mogelijkheden.

Een maand toegewenst waarbij je jouw dierbare sterrenfamilie uit de binnenwereld op een feestelijke manier ontmoet, om vanuit een krachtige verbinding met hen taarten van licht te bouwen waardoor de grenzeloze liefde overvloedig en in de oneindigheid kan en mag stromen.


ENKELE ACTIVITEITEN UIT DE COACH-INN AGENDA:

16 MEI ADEM-INN (AVONDWORKSHOP)

18 MEI VORIGE LEVENS SYSTEMISCH EN ENERGETISCH BEKEKEN (LEVEL 2)

15 JUNI VERDIEPING EN TRANSFORMATIEDAG (LEVEL 2)

29 AUGUSTUS COACH-INN-SYSTEMEN (SNELKOOKPAN - LEVEL 1)

21 SEPTEMBER: P.S. JE WORDT THUIS GEBRACHT (LEVEL 1)

Ben je benieuwd naar welke langere trainingen op het programma staan voor het najaar, neem dan een kijkje in de agenda op de website.


BOEKENTIP
Door de drukte van de afgelopen maanden kom ik niet zo tot lezen. Eén boek ligt al langere tijd op mij te wachten "De polyvagaal theorie in therapie" - het ritme van de regulatie van Deb Dana. Een basisboek dat inzicht geeft in de veranderingen die traumatische gebeurtenissen teweegbrengen in het autonome zenuwstelsel. De werkbladen, beschreven oefeningen en meditaties helpen jou als lezer om de weg terug te vinden naar rust, veiligheid en vertrouwen. Daarnaast geeft het coaches en therapeuten handvatten om hun cliënten te begeleiden voorbij overlevingsmechanismen naar een ontspannen staat van Zijn. Ik zie uit naar de komende twee weken waarin ik hoop om tijd te vinden om deze boeiende materie toe te passen op mijzelf :-).


RECEPT VAN DE MAAND
Ik mag door mijn familiegeschiedenis graag Aziatisch koken. Vroeger maakte ik vooral vleesgerechten. Tegenwoordig komt er ook steeds meer ruimte voor de vegetarische keuken. In dat kader deel ik deze maand graag het recept van Indonesische spitskool (vega rendang) uit de slowcooker.


Een bericht van het Coachfront
Zoals eerder gemeld is het erg druk in mijn coachpraktijk. Inmiddels zit ik vol tot eind juni. Dat betekent dat ik alleen nog plek heb voor mijn vakantie als er iemand afzegt. Het is nog wel mogelijk om een energieboodschap te bestellen in de energiewinkel. Je kunt ook al een afspraak voor een coachsessie maken voor na mijn vakantie. Dit kan door een mail te sturen naar info@coach-inn.nl of te bellen naar 033-4451480.


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Voor de Innerlijke Groeireizen zie www.jewordtthuisgebracht.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de gerechten geserveerd in het Bolwerk staan op dagelijkse-voeding.nl. Daar staat ook meer informatie over het Coach-Gourmet. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.