Nieuwsbrief december 2016
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA
 
 
Januari
21-22: Coaching WK Masters Sprint in Inzell (Zuid-Duitsland)
27-01feb: UK Long Track Camp Inzell
 
Februari
11-12: Coaching NK Masters in Enschede
19: Coaching finale Dutch Masters Cup in Enschede
 
Maart
10-12: Coaching WK Masters Allround in Ford St. John (Canada)
21-22: Coaching Long Distance Race en Sprint4kamp in Heerenveen
 
TIP - TIP - TIP
 
ONTSPANNING...

Soms doe je zo je best om goed of hard te schaatsen waardoor je (iets) verkrampt gaat schaatsen.
 
Maar... te veel spanning kost energie, zorgt voor minder balans en beperkt je bewegingsvrijheid. In plaats van beter of harder schaatsen, gaat het dan dus juist minder.
 
Focus daarom op een ontspannen houding en beweging en je zult zien dat je je kracht daardoor makkelijker kwijt kunt!
 
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA


   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
 
EIN GUTEN RUTSCH INS NEUE JAHR!!
Op de valreep van het jaar nog een nieuwsbrief van Schaatstraining advies & begeleiding. Een moment om even terug te kijken…
 
Mooi en trots dat we dit jaar weer zo’n 150(!) schaatsers en diverse verenigingen hebben mogen begeleiden. Als deelnemer aan één of meer van de vele Techniek Trainingsweken die we in Inzell georganiseerd hebben, met begeleiding van trainingsschema’s dan wel met bijscholing van trainers. Sporters en trainers uit Nederland, Slovakia, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen, Zweden, Groot Brittannië en Canada.
 
Wij kijken weer terug op een schitterend jaar. Dank voor jouw enthousiasme in 2016! Ook namens Jetske, Tristan en Leen wens ik iedereen graag ‘ein guten Rutsch ins neue Jahr’ en tot ergens in 2017!
 
Monique
 
Veel deelnemers techniekweken aan de start bij NK junioren
Veel deelnemers van de Techniekweken stonden tijdens het eerste weekend van december tijdens het NK junioren Sprint en 3 en 5km in Enschede aan de start. Heb je ze ook op de livestream zien rijden? Of was je er live bij in Enschede?
 
Anne was erbij, Eline was erbij, Eva was erbij, Machteld was erbij, Femke was erbij, Julia was erbij, Lilian was erbij, Teun was erbij, Remi was erbij, Martin was erbij, Noah was erbij en Yves was erbij. Allen waren een keer maar de meesten zelfs meerdere keren deelnemer aan onze Techniek trainingsweken in Inzell en besteedden, naast hun trainingen bij Club-, Baan- of RTC-selectie, extra aandacht aan het verbeteren van hun techniek. Lees hier het complete artikel op onze website en kijk nog eens de filmcompilatie van de laatste Techniek trainingsweek van afgelopen zomer.
Super trots dat wij daar een steentje aan hebben mogen bijdragen!
 
En in de tweede helft van het schaatsseizoen volgen er nog meer kampioenschappen voor jong en ouder. Ook daar zullen weer veel deelnemers van de Techniekweken aan de start. In Nederland, maar ook in het buitenland. Van junioren tot masters.
 
Veel plezier en succes allemaal met het tweede deel van het seizoen!
 
Schaatstraining in Inzell én Nederland
Terwijl Monique tijdens de herfst en wintermaanden voornamelijk in Inzell verblijft en actief is met vele Techniek Trainingsweken, zijn we ook nog regelmatig in Nederland actief op en rondom het ijs.
 
Namens Schaatstraining advies & begeleiding verzorgde collega-trainer Jetske Wiersma in het najaar bijscholingen voor de trainers van SVU in Utrecht en NSV in Nijmegen. En eerder in het jaar ook IJsvereniging Pijnacker en clinics voor IJsclub Haarlem. Maar ook stonden er veel privé trainingen op de agenda en verzorgde Jetske voor ons een tweetal trainingsweekenden specifiek voor Britse schaatsers op De Uithof in Den Haag. Mooi om in samenwerking met de NISA een bijdrage te mogen leveren aan de verdere ontwikkeling van het Britse langebaanschaatsen.
 
Ook interesse in een bijscholing voor het trainerscorps van jouw vereniging, een clinic voor jouw schaatsteam of een privé training voor jouzelf, in Nederland of in Inzell? Stuur dan een mail naar info@schaatstrainingadvies.nl.
 
 
Techniek Trainingsweken Inzell in 2017
Ook al zijn we nog maar halverwege het schaatsseizoen 2016/2017, aanmeldingen voor komend seizoen komen al regelmatig binnen. Wil jij er volgend jaar ook weer bij zijn? Meld je nu dan alvast nu aan als ‘voorinschrijver’.
 
En Inzell ‘Habedere’ – Inzell heeft meer, in ieder jaargetijde is het er schitterend. Naast schaatsen in de schitterende Max Aicher Arena, heeft Inzell nog zo veel meer te bieden. De film van Inzell Tourismus geeft dat mooi weer.
 
Wanneer de Techniek Trainingsweken precies zijn, ook bijvoorbeeld in de zomer van 2017, weten we nog niet. Maar stuur alvast een mail naar info@schaatstrainingadvies.nl voor welke periode in het volgende jaar jij voorkeur hebt om deel te nemen. Dan sturen we je de informatie daarover direct naar je toe zodra we meer weten.