'Op een Blaadje' 
Kook- en Voedingsadviesbureau
 
 
 
 
Nieuwsbrief nr. 43 - Mei 2013
 
Beste ,
 
Bedankt als je me een tip gaf voor de behandeling van littekens. Inmiddels ben ik braaf aan het smeren dus we wachten af of het helpt.
 
Op de dag dat je deze nieuwsbrief ontvangt staat de maan in het teken Steenbok. Dit vergemakkelijkt je dagelijkse bezigheden. Door mee te gaan met de stroom komt er vandaag veel uit je handen.
In mei zijn er veel bijzondere dagen; Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Moederdag en Pinksteren.
Misschien heb je wel vrij en wordt het mooi weer om er op uit te gaan of om te tuinieren. Kijk tijdens je wandeling eens of je kruiden kunt vinden die je kunt eten. Zoals de toppen van brandnetel, hondsdraf, jong paardenbloemblad, zevenblad, muur, Pinksterbloemen, kleine veldkers, bloemen van de vlier, jong bramenblad, smeerwortel, viooltjes.
Neem een boekje mee zodat je aan de hand van de determinatie weet dat je goed zit. Verwarren kun je bovengenoemde kruiden bijna niet, een giftige look-a-like zit er niet bij. Niets is zo leuk en lekker als je zelf samengestelde salade uit het bos.
 
Wildpluk
 
 Quizvraag 
 
Wat weet jij over eten en drinken?
 
De vragen én antwoorden vind je onderaan de nieuwsbrief.
 
 Vogelkersijs

Het is een eenvoudig en leuk klusje om zelf ijs te maken. Je hebt er niets bijzonders voor nodig. Hier in het zuiden bloeit de vogelkers momenteel royaal met zijn geurende zoete bloesem. Dit is het uitgangspunt voor dit lekkere ijs, dat niet in een winkel te koop is. Wil je een suikerloze variant dan kun je gebruik maken van de steviaplant.

 
Benodigdheden:
Een draagtas bloesem van de vogelkers
Een liter volle melk
Stevia of het steviaplantje om te zoeten naar behoefte of honing
 
Bereiding:
Kook de bloesem in de melk voor een half uur zachtjes, zeef daarna de bloesem uit. Doe de melk in een bak die in de vriezer kan en zoet naar behoefte bij met honing of stevia. Laat het bevriezen en schep het een enkele keer door om ijskristallen te voorkomen.

Hieronder vind je nog een link voor meer informatie over stevia in ijs.
 
 
Landelijke ME informatiedag
 
Myalgische Encefalomyelitis is een nog volop in onderzoek staande ziekte. Hierover vindt woensdag 8 mei een boeiende lezingendag plaats in Haarlem met tal van gerenomeerde sprekers. Meer hierover lees je in de bijlage.
 
Quiz-vragen en antwoorden
 
 
 
Veel succes!
 
Agenda 
 
  
 
In de tweede helft van 2013 zal Op een Blaadje weer een lezingenserie verzorgen voor EPC Waterland te Amsterdam. Hiervoor kan je informatie opvragen. 
 
Kookworkshops Energie herstelplan worden op aanvraag gehouden. Ook de rondleidingen door supermarkt, èn de rondleiding door reformwinkels. De zogenoemde supermarktsurvival.
 
Ook zijn er nu weer volop kruiden voor een mooie kruidenexcursie. Eerst samen kennis opdoen en plukken. Daarna er iets lekkers van maken. Denk aan een goed gevulde soep of een mooie salade. Maar ook pesto is mogelijk. Kom gerust eens mee op een kruidenwandeling.
 
 
 
 
Volg Praktijk 'Op een Blaadje' op Twitter
 
Copyright

Niets van deze website mag zonder toestemming worden overgenomen.
 
 
 
 
Praktijk
'Op een Blaadje'
 
Reutjesweg 35
6077 NA Sint Odiliënberg
 
 
 
0475 - 527561
06 - 46022065