H2W | januari 2016

H2W
H2W

De verhevigde marktwerking in de zorg en de steeds sneller veranderende marktomstandigheden vereisen dat zorginstellingen zich bijna continue moeten herbezinnen op de markt, de eigen positie, de te kiezen strategie en de bijhorende organisatorische consequenties. De druk op organisaties om met minder meer te doen lijkt alleen maar groter te worden. Het implementeren van een Shared Service Centre (SSC) kan een mogelijkheid zijn om bij te dragen aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen.

Is het opzetten van een SSC een juiste keuze en zo ja, wat betekent een SSC dan voor uw organisatie?

Meer informatie over dit onderwerp

H2W

Europese cyberwet raakt ook zorgsector.

Zorginstellingen zullen binnenkort rekening moeten houden met nieuwe Europese regels op het gebied van digitale veiligheid. Het Europese parlement en de lidstaten bereikten op 7 december een akkoord over de zogeheten Network and Information Security Directive (NIS). Met de nieuwe wet worden bedrijven in belangrijke sectoren als transport, energie, gezondheidszorg en financiën verplicht om ernstige cyberaanvallen te melden bij de autoriteiten. Ook internetbedrijven als Google, Amazon en eBay worden verplicht om inbraak in de computersystemen te melden bij de nationale autoriteiten. Sociale media als Twitter en Facebook worden in de wet niet genoemd.

Lees meer...


Accountable care is hier nog ver weg.

Zorgaanbieders moesten tien jaar geleden ondernemender worden. Nu worden ze steeds vaker afgerekend op de uitkomst van zorg. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wordt daar al sinds het begin van deze eeuw geëxperimenteerd binnen Accountable Care Organisations (ACO). In Nederland is accountable care echter "nog ver weg". Dat zegt directeur Marc Bruijnzeels van het Jan van Es Instituut in de ICT-bijlage van het Skipr Magazine van januari. Binnen het Amerikaanse concept van accountable care zijn zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk verantwoordelijk voor de gezondheid en de zorgkosten van een populatie. Dat kan een geografische populatie zijn, zoals een gemeente of een ziekte specifieke populatie zoals parkinsonpatiënten. Bruijnzeels kwam vijf jaar geleden op het spoor van de ACO’s toen hij de Amerikaanse gezondheidszorg onderzocht. Zijn fascinatie voor het Amerikaanse zorglandschap ontstond omdat daar efficiënte geïntegreerde systemen bestaan naast dure gefragmenteerde systemen.

Lees meer...

H2W
H2W

H2W
Poort van Veghel 4934
5466 SB Veghel
0413 244 130
info@h2w.nl
www.h2w.nl

 
Website H2W