Pressmeddelande
Pris till Emilia Wärff
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spinn är Sveriges första integrerade danskompani med professionella dansare både med och utan funktionsnedsättningar
 
 

 
Emilia Wärff, dansare i Danskompaniet Spinn, har vunnit ett internationellt pris som delades ut igår 14 maj i Moskva. Prisutdelningen arrangerades av en rysk Filantropstiftelse och Allryska Invalidförbundet. Filantropstiftelsen är en av de främsta aktörerna som stödjer kulturintresserade individer med funktionsnedsättningar.
 
Filantropstiftelsen delar ut pris vartannat år för att främja rehabilitering och samhällsanpassning av människor med funktionsnedsättningar med hjälp av kreativa och konstnärliga medel. Nu i år har juryn fått 959 ansökningar från 7 olika länder. Den har valt ut 33 vinnare i 3 grundläggande kategorier och 17 vinnare till speciella pris. Emilia var nominerad i kategorin scenkonst (koreografi) och har fått ett speciellt pris: ”Att övervinna hinder. Bortom gränsen för det möjliga”.
 
Emilia Wärff har dansat i Spinn sedan starten 2010 och uppmärksammats för sina fina tolkningar i bl.a. Obscuro, Kurvatur, Imagine och Hi-Hat Xpres. Den senare gjordes i samarbete med Share Music, som också varit en länk mellan Spinn och den ryska prisutdelaren.
 
Sophia Alexandersson, verksamhetschef Share Music Sweden, säger så här om priset:
 
”- Jag är väldigt stolt att Emilia får priset! Hon är en unik dansare i Sverige och en förebild som förtjänar all uppmärksamhet. Förra året var vi - Share Music, i Moskva i föreläste om bl.a. Hi-Hat Xpres, vår musik och dansföreställning där Emilia ingår. Vi mötte företrädare från Filantropstiftelse som föreslog att vi skulle nominera till priset. Vi är väldigt glada över den internationella uppmärksamheten och hoppas att Emilia får fortsatt möjlighet att utveckla sin danskarriär också internationellt.”
 
För mer information och pressbilder kontakta Hanna Uddenberg, producent för Danskompaniet Spinn.
031-82 74 93
 
Emilia Wärff
Foto: Per Englund
 
Varma hälsningar
 
Veera Suvalo Grimberg & Hanna Uddenberg
Konstnärlig ledare             Producent
 
 
 
Danskompaniet Spinn
c/o Producentbyrån Göteborg
Kastellgatan 6
411 22 Göteborg

tel: 031-82 74 93
mail: info@danskompanietspinn.se