nieuwbrief september 2021

Al sinds de jaren 50 zijn Indische muzikanten volop actief in Nederland.
Door de jaren heen wisten zij internationaal hun successen te verwerven.
Artiesten als Anneke Grönloh, The Blue Diamonds die Nederland in één keer op de wereldkaart zette en bands als The Rolling Stones en The Beatles waren, voordat zij beroemd werden, al fan van The Tielman Brothers.
En met in hun kielzog nog vele Indische artiesten, allen met hun verschillende muziekstromingen, die hun muziek uit het voormalige Indië naar Nederland meebrachten.  
De Indorock, Indo Country en de muziekstromingen van de Sixties, Seventies en Eighties verwierven fans, ieder in hun eigen muziekstijlen.
Ook in de jaren 60 ontwikkelde zich het "Haagsche Liverpool" de basis voor vele bekende Nederlandse bands.
Barry van The Golden Earring merkte nog vrij recent op "dat hun successen in VS mede aan de Indorock te danken was"
 
Al sinds jaren zijn wij ook zeer goed ingevoerd in het Indische circuit.
 

Ode aan de Tielman Brothers en de pioniers van de Indorock gebracht door twee muzikanten (leden van the Java Guitars) die daadwerkelijk bij de Tielman Brothers hebben gepeeld.
Classic Indorock met de guitar hero’s Benny Poetiray en Hans (The Javalin) Bax
The Tielman Brothers worden alom beschouwd als de grondleggers van de Nederlandse popmuziek.
Mede door een geweldige show op de wereldtentoonstelling in Brussel (1958) konden de Tielman Brothers in Nederlands hun eerste –door hun zelf gecomponeerde-  rock ’n’  roll single opnemen, genaamd Rock Little Baby Of Mine.
Deze single luidde de geboorte van de Nederlandse rock ’n’ roll in.


Doña en de Gado’s, met een repertoire van  Indische sfeermuziek met een knipoog naar Tempo Doeloe (Terang Bulan, Sarina, Surabaya, Sepanjang Jalan e.a.) of voor een combinatie daarvan met hun uitgebreid dansrepertoire (50’s, 60’s, R&R, Zuid-Amerikaans e.a.).
Dat de humor niet ontbreekt blijkt wel als Dõna als “nichtje van Tante Lien” een soort ode aan Wieteke van Dort brengt.
Uitermate geschikt voor theater, Pasar Malams, bedrijfsfeestjes met een Indisch/Oosters karakter of andere gelegenheden.

Uiteraard vertegenwoordigen wij meer artiesten.
Ester Latama is al vanaf haar negende bezig met muziek en stond op vele internationale podia zo was ze o.a. achtergrondzangeres bij Boney M en zong in het voorprogramma van 2 Unlimited in Casablanca, Marokko 
Free Line bestaat uit Jeannette, onder meer leading lady bij het trio Los Alegres en werkte ook in de Andre van Duin revue en Benny Stevens toetsen en zang *** Al vanaf het eerste moment dat Wieteke van Dort op de televisie verscheen als ‘Tante Lien’, werd ze veel gevraagde artiest *** Indonesische / Balinese dansgroep, Tahitiaans of Hawaiiaans dansgroep en nog vele meer.

Wekelijks vullen de Indische muzikanten de podia op de vele pasars malams, Kumpulans, en concerten waar massaal het publiek op afkomt.
 
Smitsweg 51, 3222 AG Hellevoetsluis, 0181 324 310