MDT

View in browser
Pressmeddelande 25 april
Foto: Märta Thisner
 

Amanda Apetrea & Mica Sigourney
"SPRINGTIME"

 

8–9 maj

 

“We LOVE BABIES. Does anyone have a baby? I mean we need a real baby a fresh baby, one that swam in turned around and came out again. Still wet and warm. …”

 

I SPRINGTIME drömmer Apetrea och Sigourney om en oändlig, queer soluppgång. De är ett träd, en björn, ett bi och en blombukett som stampar runt på scenen – de försöker komma fram, komma samtidigt och mötas.

 

SPRINGTIME är en blandning av dansuttryck, komedi och satir. Sedan 2014 har Apetrea och Sigourney tillämpat feministiska strategier, queerteori, nattlivsestetik och antipatriarkala idéer för att göra föreställningar som utforskar makt och kön. SPRINGTIME följer upp I’m a very understanding Woman som utmanade begreppen kvinnlighet, skräck och förståelse. SPRINGTIME tar avstamp i barnteater och iscensätter naturens par – det är en ny version av blommor och bin.

 

“Queers, for example, especially those who do not choose to be biologically reproductive, a people without children, are, within the dominant culture, people without a future.” – José Esteban Muñoz

 

Speltider: 
8/5 20.00
9/5 20.00


Läs mer om “SPRINGTIME”: www.mdtsthlm.se

Pressbilder: https://we.tl/t-gX4r8spP3K

 

För mer information, pressbilder och bokning av pressbiljetter kontakta:

Sara Bergsmark

sara@mdtsthlm.se

08-6111456

 

MDT är en internationell samproduktionsplattform och en ledande scen för samtida koreografi och performance. MDT har sedan 1986 presenterat och samarbetat med internationella och svenska konstnärer.

 
FacebookTwitter