Nieuwsbrief september 2014
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA

September
6 en 13: Droogtraining
 
Oktober
30sep-5: Techniekweek IJsleeuwen Inzell
6-11: Techniekweek Inzell
12-17: Techniekweek Inzell
 
November
9-14: Techniekweek Inzell
16-21: Techniekweek Inzell
 
December
30nov-5: Techniekweek Inzell
6-7: Coaching Masters Allround Criterion Erfurt
26-31: Techniekweek Inzell incl. wedstrijden
 
TIP - TIP - TIP
 
ZELF DORSTLESSER MAKEN
 
Drinken tijdens het sporten is belangrijk. Een tekort aan vocht levert namelijk prestatieverlies op.
 
Alhoewel het vochtverlies afhankelijk is van verschillende factoren, zoals temperatuur, luchtvochtigheid, duur en intensiteit van de inspanning, is de basis stelregel: drink tijdens inspanning 600 tot 1000ml per uur.
 
Je kunt water drinken, maar ook isotone dorstlesser gebruiken.
Daarin zitten suikers en zouten, die snel in het bloed worden opgenomen en daardoor snel energie leveren. Als je veel trainingsuren maakt, zijn deze dure dorstlesserdrankjes niet aan te slepen.
 
Veel handiger daarom is om door middel van aanmaaklimonade zelf je dorstlesser te maken. 75ml in een halve liter bidon aangevuld met water is al genoeg. (Gebruik bijvoorbeeld hiervoor de handige bidon van Schaatstraining advies & begeleiding.)
 
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA

Facebook.com/Schaatstraining (vriendenpagina, voor als je lid bent van Facebook)  

F
acebook bedrijvenpagina (openbaar voor niet-Facebook-leden)

   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
Fantastische zomerijsweken
Wat een mooie zomer hebben we achter de rug. Ondanks maar drie weken zomerijs in Inzell, hebben we vier 5-daagse techniekweken kunnen organiseren waarmee we zo’n 50 schaatsers blij konden maken.
 
Het aanstellen van onze tweede trainster Jetske Wiersma tijdens deze drukke zomerweken, is van alle kanten bijzonder goed bevallen. En met sporters uit Rusland, Zweden, Noorwegen, Duitsland, Zwitserland, Canada en natuurlijk Nederland, waren we weer flink internationaal vertegenwoordigd. Voor de week met de Russische deelnemers waren we dan ook erg blij dat oud-Russisch topschaatster Svetlana Kaykan ons regelmatig bijstond met vertalen en een mooie sprinttraining kon geven.
 
 
 
Een impressie van deze fantastische weken vind je op onze (openbare) Facebook-pagina.
 
Techniekweken najaar en kerst
Voordat we veel publiciteit aan onze techniekweken in het najaar hebben kunnen geven, zijn de meeste weken die we in het najaar organiseren, al volgeboekt. 
 
Waar hebben we nog ruimte?
  • Week 46: zondagavond 9 tot vrijdagmorgen 14 november (1 plek vrij)
  • Week 49: zondagavond 30 november tot vrijdagmorgen 5 december
  • Kerstweek incl. wedstrijdweekend: vrijdag 26 t/m woensdag 31 december
 
Kijk in onze agenda voor meer informatie over onze weken in het najaar. Of mail voor meer informatie over deze weken of aanmelding naar info@schaatstrainingadvies.nl.
 
 
Nog meer maatwerk via ActionType®
De ActionType Benadering is een innovatief hulpmiddel gericht op het leveren van maatwerk bij de ontwikkeling van sporters. Schaatstraining advies & begeleiding heeft daarom via NL Coach bij de ActionType Academy de leergang ActionType® doorlopen en past de ActionType Benadering inmiddels toe bij al haar trainingen en trainingsweken.
 
Van jongs af aan zijn de individuele voorkeuren en behoeften van een sporter in zijn persoonlijkheid en ook in zijn motoriek verweven. Om het optimale uit je prestaties te halen, is het dan ook belangrijk dat je daar in je sport, in de bewegingen die je daarin maakt, op aansluit.
 
Omdat de ATB unieke inzichten geeft in kenmerkende verschillen tussen mensen en deze vervolgens respecteert en benut, zijn sporters in staat hun natuurlijke bewegingsvoorkeur uit te bouwen in plaats van af te breken. Wat weer positief effect heeft op hun prestaties.
 
Lees meer over de ActionType Benadering op onze website.
 
Groei en bloei
We zijn er erg trots op dat niet alleen steeds meer sporters uit binnen- en buitenland ons weten te vinden, maar ook meer en meer verenigingen Schaatstraining advies & begeleiding benaderen voor ondersteuning of opleiding van het trainerscorps.
 
Bijdragen aan de ontwikkeling van het jaarplan, een presentatie over periodisering, een workshop over de ontwikkelingen in het schaatsen en vernieuwde trainingsvormen. Geweldig om daaraan bij te mogen dragen.
 
Daarnaast is Schaatstraining advies & begeleiding ook intensief betrokken bij de ontwikkeling van het langebaanschaatsen in Groot-Brittannië. Een van de eerste activiteiten waarmee we nu bezig zijn is het "Longtrack Introduction Weekend" op 1 en 2 november in Inzell. Hier vind je meer informatie over de ontwikkeling van het langebaanschaatsen in de UK.
Kortom, Schaatstraining advies & begeleiding groeit en bloeit! Iedereen bedankt die daar een steentje aan bijdraagt!