Donderdag 14 mei 2020

 

Dag Oppepper-lezers,
 
Hier weer een hart onder de riem met filmpjes, koormuziek, boekentips en ander leuks en boeiends.

Op de foto links een schooljuf die 'afstand houden' wil duidelijk maken. Op haar t-shirt staat:

Jij bent op afstand de liefste.

Heb een mooie donderdag,
Helmi, Ineke en Henja

 

Wilt u vrienden of bekenden ook laten meegenieten van deze Oppeppers? We vinden dat prima. Via deze link kunnen ze zich aanmelden. U kunt ook zelf hun e-mailadres invullen.
 
 
Mede-wandelaar gezocht
Eén van de Senver-leden zoekt iemand om af en toe een wandeling mee te maken. Op een veilige 1,5 m. afstand natuurlijk. Ze woont in de Hugo de Grootstraat. Rustig tempo, niet te ver. Contact loopt via Ellis van Tweel: tweel52@hotmail.com
 
 
Bijzondere fimpjes
  • Zelfs baby-uiltjes houden van voorlezen, zie hier.
v
 
Henja's favoriete appelcake

 
Ik schilder regelmatig met een vriendenclubje en dan zorgen we om de beurt voor wat lekkers bij de thee. Deze appelcake is favoriet, alhoewel mijn appelplaatkoek ook hoog scoort, maar die komt een andere keer.
Zoals jullie gewend zijn van mijn manier van koken en bakken, speur ik eerst de voorraadkast af wat er nog staat. Gooi restjes bloem, zelfrijzend bakmeel, havermeel, rijstebloem daarom nooit weg. Hetzelfde geldt voor rozijnen, krenten, tutti frutti, cranberry’s enz.
Kijk op de website voor het recept.
 
TV-EN RADIOPPEPPERS
Weer eens een hoorspel luisteren?
Vroeger, ach ja, vroeger, toen luisterden we naar de radio, naar hoorspelen. Paul Vlaanderen, Sprong in het heelal, dan was het rustig op straat. Het eerste hoorspel op de Nederlandse radio dateert al van 1924, bij de Hilversumsche Draadloze Omroep. Maar: worden er nú nog hoorspelen gemaakt? En kun je ze nu nog beluisteren?
Ja, is het antwoord.
Je kunt bijvoorbeeld nog luisteren naar De avonturen van Ome Keesje en Onder het melkwoud (Under the milkwood) van Dylan Thomas met Hans Bentz van den Berg.
 
Klik hier voor meer.


 
 
 
Koormuziek - rubriek van Claire Verlinden
Het Groot OmroepKoor (een beetje van Hilversum toch?) zit ook in corona-isolement in plaats van lekker op te treden in het Mahler festival.

Hier een stuk van Rachmaninov uit de Vespers.  Die werden voor het eerst opgevoerd in 1915 in Moskou. Het is Wees gegroet Maria of in het Russisch Bogoroditse Devo.
Let op de prachtige Bassen!!

Met acht personen klinkt het toch anders.
Hier Voces8

Als u eens Russisch mee wil zingen, volg dan dit filmpje.

 
No Corona . . .
Nessun Dorma, aria uit Puccini's opera Turandot. Daniel Emmet zingt alle teksten en partijen. Yohanna Hermans  en Annelies Mersel vinden dit een heel leuk filmpje vind voor de Senver-oppepper van de dag. 

Goois Jeugdorkest

En hier een online registratie van het Goois Jeugd Orkest. Ze spelen de Pachelbel's Canon in D. Er zullen ongetwijfeld kleinkinderen van onze leden in dit orkest zitten. Als alles mee zit, treden ze op 5 juli om 12.00 uur op in het Rosarium op de Boomberglaan.

 
Vaste rubrieken

 
Kijk ook eens:
 
Boekentip, uit de online bibliotheek
De bibliotheek is weer open.
Wil je een e-book lenen, dan hoef je de deur niet eens uit. Het kan via de online bibliotheek. Op een iPad/tablet kun je via de Appstore een app op je tablet zetten waarmee je de e-books makkelijk kunt downloaden. Heb je daarbij hulp nodig? Dan assisteert Marjon Kroese van de iPad-hulp van Senver graag daarbij: marjonkroese@gmail.com
Marjon heeft zelf ook boekentips, je kunt ze bij de online-bibliotheek lenen.

Boekentips van Marjon

Schittering - Margaret Mazzantini
Schittering is een aangrijpend verhaal over de vraag hoeveel moed er voor nodig is om jezelf te zijn. Twee jonge mannen, twee dubbellevens. Guido groeit op in een welgesteld gezin, zijn vriend Costantino is de zoon van de portier.
 
De stilte van Thé -  Marie de Meister
Een jonge vrouw gaat op zoek naar haar moeder die ze nooit heeft gekend.
 
Ma - Hugo Borst
Persoonlijk relaas van de bekende journalist en voetbalcriticus over zijn moeder die dementeert.