Bekijk deze nieuwsbrief online Nieuwsbrief - 13/07/2023
Fijne vakantie!

Inhoud nieuwsbrief
 
Een woord vooraf door Annemieke Kalshoven-Tol, directeur onderwijs
Beste leerling en ouder(s)/verzorger(s),
 
Welkom op het Minkema College!
 
Hierbij ontvang je het Minkema Nieuws. Dit is onze nieuwsbrief voor leerlingen en ouders waarin wij jullie regelmatig informeren over ons onderwijs, bijzondere activiteiten en praktische zaken. Deze nieuwsbrief ontvang je elke 6 weken. Dit nummer is een speciale editie in verband met de zomervakantie!
 
Het schooljaar is voorbij en de heerlijke zomer met al die vrije weken is begonnen. Een tijd waarin je het afgelopen jaar afsluit en voorzichtig vooruitkijkt naar het nieuwe schooljaar. Een tussentijd waarin je wellicht op vakantie gaat maar in ieder geval toekomt aan andere ervaringen buiten de school.
 
Afgelopen jaar was wederom een stukje van jouw reis. Op het Minkema College maken we graag die vergelijking. Een reis waarbij je bagage en inspiratie opdoet voor het leven. Wat neem je mee uit de reis van afgelopen jaar om je reis te hervatten aankomend jaar? Sla je een nieuwe weg in of juist niet? Kies je dezelfde leerlingen om mee te reizen of kom je in een nieuwe groep? Allemaal vragen waar je deze zomer rustig de tijd voor kan nemen.
 
Hopelijk heb je weer een stukje meer bagage om je reis en je weg met vertrouwen te hervatten of te starten in augustus. Tot dan!
 
 
Schoolgids 2023-2024
Veel praktische informatie vinden jij en je ouders in de schoolgids. Hierin kunnen jullie uitgebreid lezen over de uitgangspunten van de school, het onderwijs, de schoolregels, contactpersonen etc. De schoolgids kun je online inzien op de website.

 
Website en Magister
Daarnaast verwijzen wij jou en je ouders graag naar de schoolwebsite www.minkema.nl, waar een schat aan informatie te vinden is. Op de homepage kun je via een inlog in Magister komen, waar jullie jouw resultaten kunnen volgen.
 
 
Je ouders ontvangen aan het begin van het schooljaar inloggegevens voor Magister. Deze sturen we op naar ‘adres 1’, het adres dat bij ons bekend is als jouw hoofdadres. Jij leert in een van de eerste mentorlessen van het schooljaar hoe je een account kunt maken op Magister en hoe de app precies werkt.
 
Heb je al (een) broer(s) en/of zus(sen) op het Minkema College? Dan kunnen jouw ouders de bekende inloggegevens blijven gebruiken. Ze hebben daarmee namelijk ook toegang tot jouw gegevens. Mochten je ouders elk over een eigen inlogcode willen beschikken, dan kunnen zij een tweede code aanvragen bij magister@minkema.nl.
 
Wijzigingen aanbrengen in Magister
Jouw ouders kunnen in de app-omgeving van Magister hun mailadres en telefoonnummer aanpassen. Via "mijn gegevens>wijzig" komt het mailadres en telefoonnummer in beeld om aan te passen. Klik bij je gegevens niet op 'Beheer account', want dan verlaat je de app. Kies rechtsboven (in het blauwe gedeelte) voor 'Wijzig'.
 
 
Bereikbaarheid in de zomer
Van woensdag 12 juli tot en met woensdag 16 augustus is de school gesloten. Uitsluitend voor noodgevallen is onze vakantietelefoon bereikbaar: 0348-484100. Wij zullen alleen ingaan op daadwerkelijke noodgevallen van persoonlijke aard. Andere berichten die om een antwoord vragen nemen we pas na 16 augustus in behandeling. Wij dringen er dan ook vriendelijk op aan om dit telefoonnummer alleen in geval van nood te gebruiken.
 
Vragen en opmerkingen over bijvoorbeeld roosters kunnen tegen het einde van de zomervakantie aan de coördinator leerlingzaken gesteld worden. Vanaf donderdag 17 augustus zijn zij zowel telefonisch als per mail weer bereikbaar en zullen ze dit soort berichten beantwoorden. Hun mailadressen vind je verderop in deze nieuwsbrief.
 
Voor vragen kunnen jij en je ouders ook kijken bij de FAQ Nieuw Schooljaar.
 
Lestijden
Op het Minkema College hebben we een 70 minutenrooster voor alle leerjaren.
Het lesrooster voor kader/mavo en mavo/havo ziet er als volgt uit:                                          
1e uur    08.20 - 09.30 uur  
pauze  09.30 - 09.50 uur
2e uur  09.50 - 11.00 uur
3e uur  11.00 - 12.10 uur
pauze  12.10 - 12.35 uur
4e uur  12.35 - 13.45 uur
5e uur  13.45 - 14.55 uur
pauze  14.55 - 15.05 uur 
6e uur  15.05 - 16.15 uur
     
Het lesrooster voor basis & kader ziet er als volgt uit:
 
1e uur    08.20 - 09.30 uur  
2e uur  09.30 - 10.40 uur
pauze  10.40 - 11.00 uur
3e uur  11.00 - 12.10 uur
4e uur  12.10 - 13.20 uur
pauze  13.20 - 13.45 uur
5e uur  13.45 - 14.55 uur
6e uur  14.55 - 16.05 uur
* LET OP: Voor leerjaar 3: op de dag dat je keuzevakken hebt, begint de pauze na het 4e uur eerder.
 
Organisatie: wie is wie?
Het Minkema College heeft afdelingsleiders die zich hoofdzakelijk richten op de inhoud en organisatie van het onderwijs. Zij krijgen ondersteuning van leerlingcoördinatoren en pedagogisch medewerkers waar het gaat om leerlingzaken. Hieronder zie je de indeling voor schooljaar 2023-2024.
 
Opleiding Afdelingsleider Ondersteuning
 
Mavo/Havo
 
mevr. Heleen van Esch
mevr. Joyce Emons & mevr. Maleene Wilson (leerlingcoördinatoren)
 
mevr. Pauline Breukel & dhr. Michael Cammans (pedagogisch medewerkers)
 
Basis/Kader & Kader/Mavo
dhr. Ruben Boerma
dhr. Dennis Nagel & mevr. Brigitte Piest (leerlingcoördinatoren)
 
mevr. llona Merlijn (pedagogisch medewerker)
 
 
Kuario-app
Op het Minkema College werken we met de KUARIO-app. Met deze app betaal je bij de printers en in de kantine.
 
Betalen zonder contant geld
Met KUARIO kun je dus betalen zonder contant geld. Dit zorgt er niet alleen voor dat transacties sneller kunnen worden uitgevoerd, maar het verhoogt ook de veiligheid en maakt betalingen inzichtelijk.
 
Opwaarderen via jouw account
Jij of je ouders kan/kunnen via KUARIO je saldo opwaarderen en zien wat er met het tegoed, wat alleen op school te gebruiken is, gekocht is. Je maakt een account via de KUARIO-app of kuario.com.
 
In de video zie je hoe je via de PC een account en een wallet kunt aanmaken en het saldo opwaardeert. Gebruik voor het aanmaken van je account je mailadres van het Minkema College (dit is je leerlingnummer@minkemacollege.nl)
 
 
WIS Collect voor vrijwillige ouderbijdrage
De vrijwillige ouderbijdrage gebruiken we voor diensten en activiteiten die de overheid niet vergoedt, zoals de organisatie rondom thema-ouderavonden, culturele en extra sportactiviteiten, (buitenlandse) werkweken, schoolfeesten, introductieactiviteiten, het gebruik van (les-)materialen, kluisje et cetera.
 
 
De ouderbijdrage is niet verplicht. Jouw ouder(s)/verzorger(s) kunnen ervoor kiezen (een deel van) de ouderbijdrage niet te betalen. Dit heeft geen invloed op toelating, onderwijs, examens of deelname aan activiteiten.
 
De vrijwillige ouderbijdrage wordt via WIS Collect aan het begin van het schooljaar geïnd. Hiervoor ontvangen je ouder(s)/verzorger(s) via WIS Collect een mail, waarmee ze de rekening rechtstreeks met o.a. iDEAL betalen. Je bepaalt zelf òf, hoeveel, wanneer en hoe je betaalt. Zo kun je in één keer betalen, maar in termijnen kan ook.
 
De vrijwillige ouderbijdrage voor de werkweken havo/vwo wordt aan het eind van het schooljaar geïnd. Voor het vmbo gebeurt dit meestal rond maart/april.
 
Boeken volgend schooljaar
Wat moet je doen om volgend schooljaar met de goede boeken in de klas te zitten? We hebben even alles helder voor je op een rijtje gezet!

Lees verder
 
LET OP: Bestellingen die vóór 14 juli zijn geplaatst, worden vóór de eerste schooldag op het woonadres geleverd.
 
 
 
SteinSuccesPlan
In het brugjaar werken we vooral aan een goede start, we willen je goed leren kennen. Dat doen we aan de hand van gegevens van de basisschool en gesprekken met jou en je ouders.
 
Tijdens de eerste mentorgespreksuren bespreekt de mentor met jou wat jouw doelen voor dat schooljaar zijn. Met die doelen stellen we jouw SteinSuccesplan (SSP) op. In een SteinSuccesPlan komen bijvoorbeeld de volgende onderwerpen aan bod:
 • Wat vond ik van de wenweek op de Stein? 
 • Waar ga ik deze periode hard aan werken? 
 • Wat zijn mijn sterke punten en wat zijn mijn minder sterke punten (schoolvakken, gedrag, huiswerk)? 
 • Wat ga ik doen om mijn minder sterke punten te verbeteren? 
 • Wie of wat kan mij daar bij helpen? 
Tijdens de ouderavond op 19 en 21 september zal het SSP met jou en je ouder(s) worden besproken (middag en avond). Omdat wij veel waarde hechten aan oudercontact, is deelname aan dit oudergesprek op Stein verplicht.
 
Tenminste twee keer in het schooljaar verwacht de mentor jou met jouw ouder(s) op school. De uitnodiging hiervoor krijgen je ouders per mail via Magister. Daarnaast neemt de mentor nog twee keer per jaar telefonisch contact met jouw ouder(s) op, medio november en medio april. Het SteinSuccesPlan kun je terugvinden in Magister bij de logboekitems.
 
Schoolfotograaf op 23 augustus
 
Op 23 augustus gaan alle nieuwe brugklassers van het vmbo persoonlijk èn met klas & mentor op de foto. 
 
 
Trek je leukste outfit aan en SMILE!
 
Chromebooks op 23 augustus
Op woensdag 23 augustus tussen 10.00-12.00 uur krijg je uit handen van The Rent Company jouw bestelde chromebook op naam uitgereikt. Heb je geen chromebook besteld bij The Rent Company, neem dan op 23 augustus je eigen device mee naar school. Je hebt deze middag een introductieles met je mentor waarin je je chromebook in gebruik neemt door o.a. een persoonlijk wachtwoord aan te maken.
 
Wendagen
De leerlingen van klas 1 starten na de vakantie op dinsdag 22 augustus met een bijeenkomst met hun klas en mentor (9.00 - 10.40 uur). Deze eerste week van het nieuwe schooljaar (22 tot en met 25 augustus) staat verder voor de brugklasleerlingen volledig in het teken van elkaar leren kennen.
 
Tijdens deze 'wendagen' maken de leerlingen kennis met hun klas, hun mentor en het Minkema College als geheel. Aan het eind van de week sluiten we om ca. 12.15 uur af met een BBQ. Over het wenweek programma wordt u in de laatste week van de zomervakantie per brief geïnformeerd.
 
Brugklaskamp
 
Het kamp voor leerjaar 1 vindt plaats in de 3e week van het schooljaar. Van maandag 4 t/m woensdag 6 september gaan we naar De Bosuil in Austerlitz.
 
Tijdens dit brugklaskamp maak je spelenderwijs kennis met de mentoren, deelnemende docenten en natuurlijk je klasgenoten!
 
 
In de eerste mentorles krijg je alle benodigde informatie over deze bijzondere week. De mentor bespreekt alles uitvoerig met jou en je klasgenoten.
 
Boodschappenlijstje
Voor alle klassen geldt een standaardpakket dat leerlingen dienen aan te schaffen:
 • Etui met in ieder geval: geodriehoek, pen, HB potlood, gum en puntenslijper
 • Overige etui-onderdelen: passer, liniaal, lijmstift, schaar, rolletje plakband, kleurpotloden (6 kleuren) 
 • Voor het vak tekenen is nodig: zachte kleurpotloden, HB potlood, puntenslijper, gum 
 • Voor wiskunde: geodriehoek, passer, 2 ruitjesschriften (1 bij 1 cm) rekenmachine (casio fx-82 ms). 
 • Een papieren agenda.
 
Ouderavond: 28 augustus
Voordat de gesprekken tussen mentor en jou en je ouders over o.a. het SteinSuccesPlan plaatsvinden, is er een ouderinformatieavond aan het begin van het schooljaar. Deze ouderinformatieavond is op maandag 28 augustus.
 
Aansluitend is er een info-bijeenkomst over dyslexie.
 
Na afloop van de ouderavond willen we met alle ouders gezamenlijk een drankje nuttigen in de kantine. Na de vakantie ontvangen je ouders hierover nadere informatie.
 
Vakanties en lesvrije dagen
De vakanties en lesvrije dagen voor komend schooljaar kun je terugvinden op de website. Daar staan inmiddels óók al de vakanties van het schooljaar 2024-2025.
 
 
Mobieltjes op het Minkema
De afgelopen maanden is er in de media veel gezegd en geschreven over het gebruik van mobieltjes op scholen en het invoeren van een eventueel mobielverbod. Onze leerlingen mogen op dit moment hun telefoon mee naar school nemen, maar laten deze vervolgens tijdens de les óf in hun kluisje óf in de telefoontas (Minkemalaan) of telefoonkluis (Steinhagenseweg) in het klaslokaal.
 
Een denktank bestaande uit diverse medewerkers buigt zich over het vraagstuk van het telefoonverbod en gaat hierover met de leerlingenraad en de ouderraad in gesprek. We zijn natuurlijk heel benieuwd naar hun mening. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.
 
Evaluatie onderwijsontwikkeling: we blijven ons vernieuwen!
Sinds schooljaar 2021-2022 hebben we op het Minkema College een 70 minutenlesrooster voor alle opleidingen en voor alle leerjaren. Door te werken met een verlengde lesduur is er meer ruimte voor de leerlingen en docent om de gehele leercyclus in een les te doorlopen.
 
Naast de verlengde lesduur zijn we in schooljaar 2019-2020 op havo/vwo begonnen met Minkema Discovery. Talentmodules in 5 stromen (Science, Nature, Tech, Arts en Classics), waaruit leerlingen zelf een keuze kunnen maken.
 
Deze onderwijsontwikkelingen passen bij de visie op ons onderwijs waarbij eigenaarschap van de leerlingen centraal staat. Daarbij hanteren wij het volgende uitgangspunt: Leerlingen die betrokken zijn bij hun school en keuzevrijheid ervaren in hun leerproces en gemotiveerd zijn, komen tot betere prestaties.
 
Bij de invoer van nieuwe ontwikkelingen is het belangrijk om de veranderingen goed te monitoren en te evalueren. De afgelopen maanden hebben we bovenstaande onderwijsontwikkelingen dan ook op verschillende manieren geëvalueerd. Er hebben diverse interne bijeenkomsten plaatsgevonden met collega’s en we hebben alle groepen (medewerkers, ouders en leerlingen) bevraagd naar hun bevindingen via enquêtes. Een interne onderzoekswerkgroep heeft alle bevindingen gebundeld en geanalyseerd.
 
De conclusie is dat wij op beide gebieden verbetermogelijkheden zien die we in het komende schooljaar gaan uitzoeken:
 • Wat is de ideale lesduur die aansluit bij onze onderwijswensen en die knelpunten waar mogelijk wegneemt (bijv. het aantal contactmomenten, kwaliteit van de roosters en pendelbewegingen), maar de positieve aspecten behoudt? 
 • Een verbeterslag bij de modules van Minkema Discovery waar het gaat om het aantal lessen per module, de inhoud, het aanbod en de formule die we belangrijk vinden voor de modules. 
Beide onderwerpen willen we uiteraard zorgvuldig aanpakken, vandaar dat we hier een heel schooljaar voor uittrekken. We noemen schooljaar 2023-2024 daarom: een transitiejaar. Er verandert in 2023-2024 niets aan de lesduur en de modules, met uitzondering van wijzigingen die direct verbeteringen opleveren én eenvoudig te realiseren zijn (bijvoorbeeld meer vormen van ondersteuning of een verlenging van een module).
 
Gedurende het schooljaar blijven we je informeren over de veranderingen die we voor 2024-2025 voor ogen hebben.
 
Kennismaking nieuwe bruggers
 
Op woensdagmiddag 21 juni hebben we ruim 175 nieuw aangemelde brugklasleerlingen welkom geheten op onze school. Zij hebben met hun klas en mentor kennisgemaakt. Een spannend moment voor iedereen! De basisschoolperiode zit erop en een grote stap wordt gezet: naar de middelbare! We hopen dat je een fijne tijd gaat hebben op jouw nieuwe school.
 
 
 
Diploma-uitreiking
Op 6 juli kregen de geslaagde vmbo-leerlingen van het Minkema College hun welverdiende diploma uitgereikt. De leerlingen werden eerst ontvangen in de aula. Daarna gingen ze per klas uiteen. De rode loper lag uit en de entree was mooi versierd. Namens de ouderraad waren er corsages die de leerlingen konden opspelden. Op de tafels in de ruimte waar de diplomering plaatsvond, stonden mooie pakketjes met daarin wat lekkers en het fotojaarboek.
 
We vonden het heel fijn en belangrijk om de leerlingen persoonlijk toe te spreken en op school hun diploma te laten ondertekenen. 
 
 
Examenresultaten
Bij de vmbo basisopleiding heeft 94% het diploma behaald en bij de vmbo kaderopleiding 98%. Van de mavo-examenleerlingen heeft 99% het felbegeerde papiertje binnen. Van de havoleerlingen heeft nu 84% het diploma op zak. Datzelfde geldt voor 90% van de atheneum- en 96% van de gymnasiumleerlingen. Zeven leerlingen zijn cum laude geslaagd. We zijn ontzettend trots op de prestaties van onze leerlingen!
 
Samenstelling klassen
De leerlingen van de brugklassen hebben al bericht gehad over hun plaatsing in een klas. Bij het samenstellen van de klassen houden we rekening met het niveau van instroom, woonplaats, basisschool van herkomst en de groepssamenstelling. We kunnen leerlingen dus niet zonder meer plaatsen bij (al) hun vrienden of vriendinnen. Eerder ingediende wensen zijn al waar mogelijk gehonoreerd. Wijziging van klas is daarom niet mogelijk!
 
AVG-privacymodule in Magister
Wij laten jou en je ouders met beeldmateriaal (foto’s en video’s) graag zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden. Bijvoorbeeld tijdens feestelijke gebeurtenissen (zoals de diploma-uitreiking en het gala), sportactiviteiten, excursies (werkweken in binnen- en buitenland), schoolreizen en in lessen. Ook maken wij elk schooljaar klassenfoto's.
 
We gaan uiteraard zorgvuldig om met deze foto’s en video’s. Vanuit de privacywetgeving zijn we verplicht om toestemming te vragen aan de ouders voor het gebruik van beeldmateriaal van leerlingen als zij jonger zijn dan 16 jaar. Leerlingen van 16 jaar en ouder mogen zelf toestemming geven.
 
Toestemming kenbaar maken in Magister
Nieuwe ouders (die nog geen kind op het Minkema College hebben) krijgen eind augustus de inloggegevens toegestuurd voor Magister. Het verzoek is om zo spoedig mogelijk toestemming kenbaar te maken. Magister biedt een module waarin ouders zelf de toestemming kunnen doorgeven en wijzigen. Zodra er wordt ingelogd in Magister, worden ouders verwezen naar deze module.
 
Eduroam wifi
Het Minkema College maakt voor de wifi gebruik van Eduroam. Eduroam (education roaming) maakt het voor leerlingen, studenten, onderzoekers en medewerkers mogelijk om op een veilige manier gebruik te maken van het draadloze netwerk van hun onderwijs- of onderzoeksinstelling. Zij kunnen daarnaast met hun eigen inloggegevens probleemloos gebruikmaken van het Eduroam-netwerk bij andere onderwijs- of onderzoeksinstellingen wereldwijd.
 
 
Om in te loggen op het Eduroam-netwerk kunnen de volgende instellingen gebruikt worden.
 • EAP-methode moet op PEAP staan 
 • Phase 2-verificatie op Mschapv2 
 • Het veld anonieme identiteit leeg laten 
 • Gebruikersnaam is leerlingnummer@net.minkema.nl 
 • Certificaat niet controleren/valideren. 
 
Gezocht: ouders voor de ouderraad
De ouderraad van het Minkema college is een groep betrokken ouders van leerlingen van beide locaties. De ouderraad denkt mee met school over verschillende punten en ondersteunt bij diverse activiteiten, zoals
 • iets lekkers voor iedere leerling tijdens Sinterklaas; 
 • een presentje voor de leerkrachten op de dag van de leerkracht; 
 • samen met de leerlingenraad nadenken over een passende invulling van het geld dat overblijft vanuit de vrijwillige bijdrage (bijv. een voetbaltafel in de kantine of een cursus 'Over de streep');
 • koffie schenken tijdens open dagen, thema-avonden etc.; 
 • uitreiking van waardebonnen tijdens de profielenwerkstukavonden; 
 • corsages opspelden en iets lekkers uitdelen bij de diploma-uitreikingen.
 
Ieder jaar organiseren we een thema-avond voor alle ouders over een actueel onderwerp. Dit jaar ging het over alcohol, vapen en blowen. De ouderraad komt een aantal keer per jaar bij elkaar. Er worden dan allerlei onderwerpen besproken: hoe om te gaan met mobieltjes op school, de tevredenheidsonderzoeken, de cito-toetsen etc. 
 
We hebben recentelijk afscheid genomen van drie van onze leden. We zijn dan ook op zoek naar nieuwe leden. Ben je enthousiast geworden en heb je interesse om aan te sluiten, dan kun je contact opnemen met ons via ouderraad@minkema.nl.
 
Christine, Femke, Minke, Monique, Robin en Sabina wensen jullie een heel fijne zomervakantie!
 
Schoolplein en Yellow Bellies
Het schoolplein aan de Steinhagenseweg is nog een grote lege ruimte. Het komende schooljaar gaan we in samenspraak met de gemeente plannen maken voor een groener interactief schoolplein. Bij de klassenvertegenwoordigers en docenten zijn al mooie ideeën opgehaald. We hopen dat we in 2024 eens start kunnen maken met de aanleg hiervan.
Yellow Bellies organiseert activiteiten!
Na de zomer zullen er drie dagen in de week pauze-activiteiten op het schoolplein worden georganiseerd door de Yellowbellies; een super leuke samenwerking! Door enthousiaste leden van de Yellowbellies en onder leiding van oud-leerling Djardo worden verschillende pauze-activiteiten per pauze georganiseerd. De leerlingen mogen zelf kiezen of ze meedoen.
 
Op deze manier hopen we de kinderen uit te nodigen in de pauzes naar buiten te gaan, weg van de schermpjes. Lekker in contact met elkaar, plezier maken en actief zijn, zodat hun hoofd weer fris en leeg is als ze de les weer ingaan!
 
 
 
 
Vacatures
Ook voor komend schooljaar zijn we erin geslaagd om bijna alle openstaande vacatures te vervullen. We zoeken nog een docent Duits en een receptioniste/telefoniste. Mocht je in jouw netwerk iemand kennen die interesse heeft in deze functie, wil je dit dan bij ons kenbaar maken?
 
De vacatures zijn te vinden op Meesterbaan.
 
Agenda
 
22/08: Eerste schooldag

De volledige nieuwe jaaragenda staat op de website.
 
Nieuwsbrief, juli 2023 © Het Minkema College. Alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je leerling bent op het Minkema College of staat geregistreerd als ouder/voogd van één van onze leerlingen. 

Wij maken je ouders erop attent dat zij inloggegevens nodig hebben om in Magister de gegevens en resultaten van jou (en broers/zussen) te volgen. Ook het intekenen voor oudergesprekken gebeurt in deze digitale omgeving. Zonder gebruikersnaam en code kan er niet worden ingelogd in Magister. Mocht je ouder de inloggegevens kwijt zijn, vraag dan z.s.m. nieuwe aan via magister@minkema.nl. Ouders ontvangen de inloggegevens éénmaal. Hiermee kunnen zij ook het dossier inzien van een eventueel volgend kind.

Contact adres: Steinhagenseweg 3a, 3446 GP Woerden.
Vragen? Neem contact met ons op.