Fundamentalism’ og varm kaffe i ferien på Galleri Galschiøt
 
  1. Galleri Galschiøt i vinterferien
  2. Fundamentalism udstillet på Galleri Galschiøt
  3. Havnearbejder-monumentet.
  4. Klima-udstilling: Unbearable oa. udstilles i Favrskov/Hammel
  5. Foredrag: Fortællinger fra en Flygtningelejr.
  6. Udstilling: 'Æder Angst Vores Sjæle Op?'
            
Galleri Galschiøt - Skulpturen Fundamentalism, støbning, havnearbejder-monument og børnehavebesøg 
      
 
Kære
 
Så er årets første ferie skudt i gang. Men på galleri Galschiøt har vi alt for mange bolde i luften til den slags. Desuden tager mange på vinterferie-udflugt til galleriet og de besøg står vi gerne model til. Det er især hyggeligt når børnehaverne kommer på besøg med nysgerrige blikke og sære spørgsmål. Man kan læse mere om åbningstider osv på Galleri Galschiøts hjemmeside.
 
Ferien startede ellers lidt ærgerligt ud med Peter Bastian-koncerter, der blev aflyst pga. sygdom. Jens har snakket med Peter Bastian i dag og det går heldigvis bedre, om end han stadig er indlagt på hospitalet. Peter vil ellers meget gerne spille her, så vi satser på at han kommer forbi når lægerne igen giver ham lov. På den lyse side fik vi ryddet hele værkstedet op til koncerten.
 
Vi har pt. udstillet den store Fundamentalism-skulptur på Galleriet i Odense. Her lader vi den stå nogle måneder til ære for de mange besøgende. I juni skal den så til Holbæk og derefter til Vejle fra september. I det hele taget går det rigtigt godt med projektet og en god håndfuld byer er i færd med at se på udstillingsmuligheder fremadrettet.  
 
Man kan også se 4 af de 7 havnearbejdere fra det kæmpestore havnearbejdermonument som vi er i gang med at lave ved DOK1 i Århus hvor den bliver stillet op i august. Skulpturen udvikler sig dag for dag, så der er altid noget nyt at se.  
 
Kom og hør 'Fortællinger fra en Flygtningelejr' d. 28/2 i Cafeen i Odense Ungdomshus. Her fortæller galleriets frivillige medarbejder, kunstner og social-entreprenør Aske Kreilgaard om sine oplevelser i den nu lukkede flygtningelejr i Calais også kendt som 'The Jungle'. Se mere. En del af Askes malerier som han malede under arbejdet i lejren er udstillet på her på galleriet.  
 
Hvis du ikke når forbi Odense kan vi måske friste med den spiddede isbjørn – Unbearable i Jylland. Vi stiller den op på torsdag fra kl. 12.30 på Dalvej 1 i Hammel. Her bliver den en del af en større klimaudstilling som er et led i klimaugen og kulturby 2017 initiativerne. Her udstilles Galschiøt og fotojournalist Jakob Dall i Kultur- og Sundhedscenter InSide, Hammel. Udstillingen indledes med fernisering tirsdag 21. februar kl. 17, hvor alle er velkommen og hvor Galschiøt holder foredrag. Udstillingen slutter d.19/3. Se mere.
 
Desuden arbejder vi på at skaffe en flygtningebåd og indtage de store Biennale- og Documenta-udstillinger i kampen for at få kunstverdenen til (igen) at bekymre sig om verdens ve og vel. Mere om dette i næste nyhedsbrev.
 
Mange gode vinterhilsner
 
Infobrevsredaktør Lasse Markus på vegne af Galschiøts gæve gallerister og Galschiøt selv.
 
EVENTS
 
Isbjørnen Unbearable 
Nedtagning Mors og opstilling i Hammel
 
Torsdag 16/2 kl. 9.00 - Den spiddede isbjørn tages ned.  
Adresse: Holmen 7C, 7900 Nykøbing Mors
 
Torsdag 16/2 kl. 12.30 - Den spiddede isbjørn opsættes.
Adresse: Dalvej 1 i Hammel.
 
Fernisering – klimakunst
med Jakob Dall og Jens Galschiøt
 
Tirsdag 21/2 kl. 17.00  (udstillingen slutter 19/3)
Hvor: Dalvej 1 i Hammel.
 
Hvad: Her bliver den en del af en større klimaudstilling som er et led i klimaugen og kulturby 2017 initiativerne. Her udstilles Galschiøt og fotojournalist Jakob Dall i Kultur- og Sundhedscenter InSide, Hammel. Udstillingen indledes med fernisering tirsdag 21. februar kl. 17, hvor alle er velkommen og hvor Galschiøt holder foredrag. Udstillingen slutter d.19/3. Se mere.
 
 
Foredraget 'Fortællinger fra en Flygtningelejr' samt velgørenheds-cafe og buffet.
 
Tirsdag 28/2 kl. 19.30   
Hvor: Nørregade 60, 5000 Odense, Denmark
Pris: 50 kr.
Tilmelding: Askejk@hotmail.com (senest 21/2 så der der bliver købt mad nok).
 
Galleri Galschiøt frivillige supermedarbejder Aske Kreulgaard fortæller om sine oplevelser i den nu lukkede flygtningelejr i Calais også kendt som 'The Jungle'. Se mere om arrangementet.
 
Aske startede i 2015 nødhjælpsorganisationen, Refugee Youth Service, der tog sig af uledsagede flygtningebørn i den nu lukkede flygtningelejr i Calais, også kendt som "The Jungle".
 
I sit medrivende foredrag, inviterer Aske publikum med ind til en af de mest berygtede flygtningelejre i Europa og prøve at engagere folk i spørgsmålene: Hvem er flygtninge? Hvor kommer de fra? Hvad kan vi som enkeltpersoner gøre for at hjælpe og møde denne situation på den mest konstruktive måde.
 
Velgørenhedscaféen og foredraget præsenteres af Refugee Youth Service, Racismefri By og Ungsomshusets Café.
 
 
Galschiøt-udstilling
Æder angsten vores sjæle op?
 
Fredag 10/3 kl. 15.00-17.00 (udstillingen slutter d. 24 marts.)
Hvor: Gråbrødre Plads, 5000 Odense C, Danmark
 
Udstilling i forbindelse med Europæisk Aktionsdag mod Racisme. Jens Galschiøt stiller med sine skulpturer spørgsmålet: Æder angsten vore sjæle op? Skulpturerne af "flygtningene" overfor "Den indre svinehund" symboliserer debatten om "de fremmede" og vores reaktion på dem. Jens Galschiøt siger: "Det er ikke de fremmede, men vores reaktion på de fremmede, som truer vores kultur og værdier".
 
Opstillingen af skulpturerne er en del af Den Europæiske Aktionsdag mod Racisme 18. marts i Odense. Du kan læse mere om aktionsdagen og melde dig til den her
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside  - Tlf: 6618 4058 
  
Hør foredraget 'Fortællinger fra en Flygtningelejr' og spis dig mæt 28/2
 
Børnehavebørn på galleri-besøg. De har tit nogle underlige ideer om hvad det egentligt er der foregår her. (og de har jo ret...) 
 
Børnehavebørn på galleri-besøg. De har tit nogle underlige ideer om hvad det egentligt er der foregår her. (og de har jo ret...) 
 
Model af Havnearbejder-monumentet til Århus Havn
 
Den spiddede isbjørn Unbearable foran Christiansborg. Efter Paris lavede vi den irret kobber-grøn, da det var svært at se skulpturens nuancer da den var sort.
 
Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt
 
Den kurdiske kunstner Avaan modellerer ansigter til havnearbejderskulpturen ud fra gamle billeder af arbejderne.
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
E-mail: aidoh@aidoh.dk

websider:
Til
Galleri Galschiøt
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste