van trainers - door trainers - voor trainers
 
 
 
 
Nieuwsbrief NSTV -  19 februari 2020
 
 
 
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief willen we alle NSTV-leden en andere geïnteresseerde trainers en trainers in opleiding steeds informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
  • 11 maart: Bijscholing "De wedstrijdschaats. Buigen of barsten." (Breda)
  • 14 maart: Praktijkbijscholing "Lesgeven en didactiek" (Leeuwarden)
  • 24 maart: Ademhalingstechniek (Ede)
  • 4 april: Algemene Ledenvergadering (Oostzaan)
  • 13 juni: 10e Schaatstrainerscongres (Garderen)
 
Bijscholing "De wedstrijdschaats. Buigen of barsten"
Op woensdagavond 11 maart organiseren we een bijscholing verzorgd door Hans Gijsen. Hij zal ingaan op de conclusies die komen uit het boek dat hij vorig jaar heeft uitgebracht: “De wedstrijdschaats. Buigen of barsten”.
 
In dit boek laat hij via kleurentekeningen en berekeningen zien wat er gebeurt als er op de schaats wordt gereden en hoe dit gunstig te beïnvloeden is om een betere techniek te ontwikkelen en scherpere resultaten te behalen. De ronding, buiging, afmetingen, materiaaleigenschappen, vervorming door inwerkende krachten en het ontstaan van deze krachten zijn slechts enkele van de vele onderwerpen die in het boek aan bod komen. En dus ook in deze bijscholing!
 
Datum en tijdstip
Woensdag 11 maart 2020
19.00-19.30 Ontvangst met koffie/thee
19.30-21.30 Bijscholing
 
Locatie
Breda
 
Voor wie
NSTV-leden vanaf niveau SL2
 
Meer info en aanmelden
Meer informatie vind je op onze website. En aanmelden doe je via de nieuwe ledensite
 
Praktijkbijscholing "Lesgeven & didactiek"
Op zaterdag 14 maart organiseren we voor de derde maal een praktijkbijscholing “Lesgeven en didactiek” als follow up van de reguliere KNSB-opleiding SL2, ditmaal in Leeuwarden.
Hoe geef je les, hoe sta je voor de groep en hoe kom je over? Een kijkje in de spiegel tijdens deze bijscholing over lesgeven en didactische werkvormen.
 
De bijscholing is ingericht als terugkomdag voor trainers die hun eigen lesmethode en -stijl opnieuw in de praktijk willen oefenen met feedback vanuit een ervaren KNSB-docent. Naast een stuk theorie (herhaling SL2-stof), bevat deze dag een stuk praktijk op het ijs.
 
Datum en tijdstip
Zaterdag 14 maart
10.00-10.15 uur ontvangst met koffie en thee
10.15-12.45 uur bijscholing
 
Locatie
Leeuwarden
 
Voor wie
NSTV-leden vanaf niveau SL2
 
Meer info en aanmelden
Meer informatie vind je op onze website. En aanmelden doe je via de nieuwe ledensite
 
Bijscholing "Ademhalingstechniek"
Op dinsdagavond 24 maart verzorgt Casper Helling een bijscholing over ademhalingstechniek en ademspiertraining. Het komt nog wel eens voor dat schaatsers problemen hebben met hun ademhaling tijdens een race: dan houden ze bijvoorbeeld de adem in bij een inspanning.
 
Tijdens deze workshop reikt Casper handvatten aan voor het beheersen en beter benutten van de ademhaling tijdens het sporten. Daarnaast kun je tijdens de workshop ervaren hoe het is om je ademhalingsspieren te trainen met een Powerbreathe. Ademspiertraining met een Powerbreathe is een korte maar intensieve training van het middenrif en de tussenribspieren, de spieren waarmee ingeademd wordt. Met een Powerbreathe versterk je je ademspieren zodat je makkelijker en dieper adem kunt halen.
 
Datum en tijdstip
Dinsdag 24 maart 2020
19.00-19.30 Ontvangst met koffie/thee
19.30-21.30 Bijscholing
 
Locatie
Ede
 
Voor wie
NSTV-leden vanaf niveau SL2
 
Meer info en aanmelden
Meer informatie vind je op onze website. En aanmelden doe je via de nieuwe ledensite
 
Nieuwe ledensite live!
Afgelopen weekend hebben we al onze leden via mail geïnformeerd: onze nieuwe ledensite is live!
 
Vanaf nu kun je als NSTV-lid dan ook inloggen in onze nieuwe ledensiteIn deze ledensite kun je jouw gegevens bekijken zoals die bij de NSTV geregistreerd staan en (indien nodig) aanpassen, kun je bekijken welke bijscholingen je via de NSTV hebt gevolgd, en vooral heel belangrijk: voortaan kun je je daar heel eenvoudig aanmelden voor onze bijscholingen!
 
Inmiddels hebben veel leden hun account al geactiveerd en hebben de eersten zich inmiddels al aangemeld voor een van de bijscholingen. Heb jij je account nog niet geactiveerd? Lees dan het bericht op de site hoe je de eerste keer aanmeld en neem eens een kijkje in deze afgesloten NSTV-omgeving!
 
Veel succes!
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook