VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva  Smile
 
Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.
På hemsidan www.dromcentrum.se hittar du mer om drömmar, liksom även verksamma drömterapeuter, drömkurser, cirklar, föredrag, böcker, drömtolkningar, med mera …

Till hösten startar Utbildning i Drömtolkning/Drömalkemi/Drömarbete/Drömhealing inkl Drömkunskap/Livskunskap. Det blir tre helger under hösten 2015 (sept+okt+nov) och fyra långhelger under våren 2016 (febr+mars+apr+maj) med möjlighet till fristående kurser.
Mera info kommer i nästa DrömNyhetsbrev. Se även längst ned i detta brev.
 
Välkommen till Dröm-Nyhetsbrevet maj 2015, som denna gång innehåller lite om drömarbete och drömkunskap, dagsdrömmar och projektioner. Och en dröm med tolkning.
 
Våren kom visst av sig … Tänk vilket privilegium vi har som i kalla gråa våren kan åtnjuta gratis information och spännande bilder från vår inre vägledare och coach, Drömmen… och roa oss med att läsa av Livet – DagSdrömmen.
 
DRÖMARBETE – PROJEKTIONER
En av de viktigaste lärdomarna vi får av Drömarbete och Livskunskap är att ta tillbaka våra projektioner. Och därmed sluta med att beskylla andra för våra egna känslomässiga reaktioner.
 
Ta tillbaka både dina drömbilder och dina egna reaktioner, Hem till Dig Själv!
Med att ’ta hem drömbilderna’ menar jag: Om du drömmer om grannen eller partnern så handlar det inte om dem (de har ju egna drömmar själva). Din dröm handlar om dig och de som finns i din dröm speglar en aspekt i dig. Med att ’ta hem dina egna reaktioner’ menar jag: Stå för att det är Du som har tolkat och reagerat känslomässigt på det som hänt! Ingen annan har skapat de känslor du har inom dig. Att skylla det på någon annan är att Projicera (lägga ut på andra).
 
Vi behöver också ta tillbaka den typ av önskningar som vill ändra på andra.
Typ: ”Hen måste bli frisk”. Det är inte ditt ansvar att göra någon annan frisk. Kärlek är att låta andra gå sin egen väg i sin egen takt, men att finnas där närvarande med kärlek och stöd medan de genomlever sin smärta.
Typ: ”Mamma (eller andra) måste förstå”. Denna önskning kommer ur egna behov av att vara missförstådd eller inte sedd/hörd. Det är inte ditt ansvar att styra mammas/andras liv. Kärlek är att tillåta mamma att vara där hon är.
 
DRÖMARBETE hjälper oss att förstå
- att vårt agerande affekterar andra men vi skapar inte deras smärta
- att andras agerande påverkar oss men orsakar inte vår smärta.
Var och en har sina egna oläkta sår. Andra kan bara ”trycka på knappen”. Smärtsamma upplevelser tillhör livet och hjälper oss att utvecklas.
 
DAGSDRÖMMAR – Läsa av Livet som information
Den medvetandenivå du uppnått reflekteras (speglar tillbaka till dig) i den yttre världen, i ditt liv. Det är viktigt att vi inser detta och tar ansvar för våra egna känsloupplevelser, i stället för att bli arga/besvikna på andra och utse dem till syndabockar.
 
Med drömarbete går den personliga utvecklingen fort och vi kan hjälpas åt att höja vår medvetenhet till en högre nivå. I den takt vi läker oss inifrån slutar Livet att spegla våra gamla känslomässiga hinder och i stället kommer den nya friheten att speglas tillbaka till oss i form av trevligare upplevelser. Du kommer då bl.a att upptäcka att: ”Åh, detta brukade jag ta illa vid mig av men numera tar jag inte åt mig”.
 
I vår verklighet i 3D blir vi sårade. Men det betyder inte att någon annan har gjort fel. Det betyder bara att hen inte gjorde som Jag ville. Hen gjorde så som livet styrde hen att agera, för att mitt oläkta sår skulle komma upp till ytan, bli tydligt så som i en spegel.
Om du bara då tar hand om din egen känsla och kan se den djupare orsaken till den, i stället för att ödsla tid och energi på att beskylla den andre, så löser du och läker ditt problem.
1) Erkänn att något har affekterat dig och väckt dina känslor
2) Om du dömer den andre, inse det – och vänd din energi till steg 3:
3) Upplev dina egna känslor (sårad, besviken, orolig, rädd, arg, ledsen…). Tillåt dem och omfamna dem i din Kärlek. Då uppstår Frid.
 
Att ha Rätt eller Fel är bara en konstruktion skapad utifrån värderande och dömande. Din ”sanning” förändras för varje ny insikt och kan därför vara en helt annan sanning i morgon .
 
DRÖM
Peder: Jag drömmer väldigt ofta om ormar. Senast var jag med mamma på landet och vi försökte springa ifrån ormen och in i huset, men den hann bita mamma så vi förstod att han vad döende. Jag var ledsen och grät men sa till mamma att jag ska få barn med min flickvän (har ingen flickvän nu).
 
TOLKNING
I denna dröm verkar ormen stå för sexualitet. Kanske tidigare hämmad sexualitet och kraft på grund av mammas uppfostran. Detta tycks ha bearbetats eftersom ormen har kraft att bita mamma så att hon dör. Att mamma dör betyder då att ”mammarösten som påverkat din sexualitet” nu dör. I stället växer något eget, nytt och friskt upp (ska få barn)
 
Till sist, om drömtolkning
Drömmar är logiska (har sin egen följdriktighet) och handlar om dig i ditt liv. Drömmar är din inre informatör och coach.
Drömtolkning är INTE spådom.
Tro inte på "sibyllans drömtydning", t.ex "tappa tänder betyder att du blir rik". Såå felaktigt. Det är rent lurendrejeri och okunnigt påhitt.
Du ska alltid själv kunna logiskt relatera till vad din dröm vill meddela dig om dig. Du ska kunna härleda till ditt liv, till ditt inre, och till det du känner igen.
Fråga dig alltid om du inte förstår en bild/symbol eller ett skeende i din dröm:
- Vad gör den, hur fungerar den? Sen kan du oxå fråga dig -Hur känns det för mig, hur reagerar jag på det ?  
 
Drömmen leder dig Hem till Ditt Stora Sanna Jag om du lyssnar
 
Betr. Utbildning
Under de tre senaste åren har jag fått förfrågningar från intresserade om ny utbildning i Drömterapi. Det är ju helt underbart att så många är intresserade av att lära mer och att arbeta med drömmar. Därför är jag nu glad att kunna meddela att ny Utbildning i Drömtolkning/Drömalkemi/Drömarbete/Drömhealing inkl Drömkunskap/Livskunskap startar till hösten. Dock vet jag inte om alla som anmält intresse fortfarande har möjlighet att delta eller om de ens nås av detta brev (har ju haft stora dataproblem och förlorat alla mejl). I skrivande stund finns 4 st föranmälda. Det finns alltså plats för max 8 st till. Ännu är inget utannonserat så detta är första info som går ut.
Mera info kommer på hemsidan www.dromcentrum.se om ca 14 dagar.
Mejla mig gärna om du vill ha mera info.
Här kommer datum:

DATUM 2015:
1. Fre-sö 18-20 sept
2. Fre-sö 16-18 okt
3. To-sö  19-22 nov
DATUM 2016:
4. To-sö 4-7 febr
5. To-sö 3-6 mars
6. To-sö 7-10 april
7. To-sö 5-8 maj
 
Sprid drömkunskapen genom att skicka detta brev till en vän. Klicka här : Forward this email to a friend