Producer Jaap van Zijp uit Etten-Leur maakt hardstyle remix voor Huub Hangop
De uit Etten-Leur afkomstige muziekproducer Jaap van Zijp (42) maakt onder de naam Xam al ruim 15 jaar remixen. Sinds 2020 is hij ook onder de naam Max Hardstyle wat stevigere muziek gaan produceren. Voor deze hardstyle remixen gebruikt hij meestal een vrolijk Nederlandstalig nummer in de basis. Hij maakte o.a. al remixen van de nummers “Frans Duits” van Frans Duits & Donnie en “Die Kleine Merel” van Anita & The Rapsodies.

In het dagelijks leven is Jaap technisch manager bij een software bedrijf, waar hij zich voornamelijk bezighoudt met het schrijven van software. Het produceren van muziek doet hij in de (late) avonduurtjes.

In zijn jeugd luisterde hij naar de LP’s van z’n vader en daarop kwam hij de West-Brabantse artiest Huub Hangop vaak tegen. Vooral Het Vrachtwagenchauffeurslied (uit 1984) met het “catchy” refrein Pompedom pompom pedompompom pedompompom bleef al die jaren als een oorwurm bij hem hangen. In zijn studententijd hoorde hij het liedje weer, in de turbo-versie (uit 1996), waarop hij heeft staan springen op de dansvloer.
25 jaar later zat het nummer nog steeds in z’n hoofd en daarom wilde Jaap er een schepje bovenop doen: hij maakte er een hardstyle remix van. Hij benaderde Huub Hangop, die spontaan zijn medewerking verleende door speciaal het nummer opnieuw in te zingen. Een tandje sneller, een toontje hoger. Zo ontstond een mooie samenwerking tussen twee West-Brabantse artiesten. Het resultaat mag er zijn!
Dat vond ook de Eindhovense platenmaatschappij Berk Music, die de Max Hardstyle Remix van Het Vrachtwagenchauffeurslied op vrijdag 29 april a.s. officieel uitbrengt. De opname is vanaf die dag te beluisteren op de diverse streamingsites zoals YouTube, Spotify, Apple Music, Deezer, etc.

 
Release-informatie

Releasedatum: 29 april 2022
Titel: Het Vrachtwagenchauffeurslied (Max Hardstyle Remix)
Artiesten: Huub Hangop ft. Max Hardstyle 
Platenmaatschappij: Berk Music
Componist: Ruud van den Berg
Muziekuitgeverij: Nada International C.V.
Voor meer informatie i.v.m. dit persbericht kun je contact opnemen met:

Ruud van den Berg (Huub Hangop)
Tel. +31 (0)6 -234 76 422
 
 
Jaap van Zijp (Max Hardstyle)
e-mail info@maxhardstyle.nl
Tel. +31 (0)6 - 100 31 376