Vi är glada att meddela att This Is Head idag släpper en ny singel. Låten heter ”Illumination” och är tagen från deras andra album ”The Album ID”. Det finns en fantastisk video till låten gjord av Maciej Kalymon. Den kan du kolla på på amerikanske siten Filter. I helgen som kommer spelar bandet först på Psykjunta i Växjö sen på ”Hultsfred” i Sigtuna. Som bonus på singeln får ni också remixer gjorda av El Perro Del Mar och Prince Rama.
 
Artist: This Is Head
Singel: Illumination
Katalognummer: arweb 155
Releasedag: 12 juni
Skivbolag: Adrian Recordings
 
Video:youtu.be/5s9XV-8EKlo

Spotify: This Is Head – Illumination
Stream: soundcloud.com/adrianrec/sets/this-is-head-illumination
 
Download MP3: www.adrianfiles.com/This_Is_Head-Illumination-3-track-MP3.zip
Wanna pay?
iTunes: itunes.apple.com/se/album/illumination-single/id650555943
 
Köp CDn eller vinylen här: shop.adrianrecordings.com/products/artist/this-is-head
 

1. Illumination
2. Castaway (El Perro Del Mar & Bobby Bell Remix)
3. Staring Lenses (Prince Rama's Setting of the Sun Swedish Black Metal Remix)
 
Läs om och lyssna på El Perro Del Mar’s remix på brittiska The Line Of Best Fit här: www.thelineofbestfit.com/new-music/song-of-the-day/listen-this-is-head-castaway-el-perro-del-mar-x-bobby-bell-remix-127258
 
ISRC: SEVUE1300402, SEVUE1301202, SEVUE1301203
 
2010 var This Is Head i allas öron. Bandet hade efter 2 uppmärksammade EP-släpp precis släppt sitt debutalbum “0001” och med det turnerade de hela festivalsverige runt, samt flertalet turer utomlands. När de sedan kammade hem en P3 Guld-statyett för Bästa Pop fortsatte karusellen att spinna vidare med nya singlar på rotation på radio och flera livespelningar bl.a. på Roskilde, Hultsfred, Emmaboda och många fler. Ett spelande som gav resultat då de året efter vann pris för bästa liveakt på Manifestgalan.
 
I mars 2013 så släpper då bandet äntligen sitt andra album - The Album ID - med tillhörande singel - Time’s an Ocean.
 
Nu är det dags för singel nummer 2 – Illumination. Låten lutar sig stolt på This Is Heads patenterade Malmösväng, får fart av ett gungande synthriff och höjd av medryckande körer.
 
Liksom på första singeln får huvudspåret sällskap av remixer på andra låtar från albumet än singelspåret. Här har den fantastiska El Perro Del Mar remixat ”Castaway” och Brooklyns Prince Rama gör en The Cramps-rökare av ”Staring Lenses”.
 
Aftonbladet
4/5
”Med debutens experimentlusta och ännu starkare sånger fortsätter This Is Head på ”The Album ID” att vara ett av Sveriges bästa band.”Per Magnusson.
 
DN
4/5
”Krautrockens monotoni möter skev disco, från postpunkens 80- tal hörs Cocteau Twins- gitarrer och ett ungt gapigt U2. Bara snitsigare gjort.” – Nils Hansson
 
City
4/5
Jag är imponerad. Malmöbandet This is Head har hittat den perfekta balansen mellan bred stadig indierock och smalare, mer experimentell electropop.”Emma Liedberg.

Gaffa
4/5
”This is Head låter som få andra och på The Album ID blir det ännu tydligare, när man jobbar med ett annat mörker och en annan storslagenhet, medan man fortfarande knarrar på och låter takterna ta stor plats.”
Tomas Lundström.
 
Popbrus
4/5
”Med The Album ID så har This Is Head inte bara skapat ett av årets hittills bästa album utan även slagit fast att de är ett av Sveriges mest intressanta och främsta band.”
 
Helsingborgs Dagblad
4/5
”Jämförelserna med klassisk altrock som U2 och R.E.M. är fortfarande relevanta och det rent instrumentella med psykedeliska influenser tar ännu stor plats. Att Kalle Gustafsson-Jerneholm från The Soundtrack Of Our Lives har producerat märks framför allt på att pusselbitarnas kanter har slipats till ytterligare.” – Stina Linde.
 
2013-06-14 - Psykjunta
2013-06-15 - Hultsfredsfestivalen, Sigtuna (S)
2013-07-12 - Island In The Sun, Jurmo (Åland/FIN)
2013-07-13 - Parkfesten, Nora (S)
2013-07-20 – Pop i Gropen – Tranås (S)
 
thisishead.com | elperrodelmar.com | princerama.net
 
PR: Ebba Lindqvist
070-4803300
brev@ebbalindqvist.se
 
Label: Adrian Recordings
www.adrianrecordings.com