Juli - Augustus 2022
 
In deze nieuwsbrief
 
1. Prettige zomervakantie!
2. Terugblik naar de OKRA-Omnisportdagen van juni
3. Padel 55+
4. Belangenbehartiging - Dag van de Mantelzorg
5. Deze zomer bij OKRA Midden-Vlaanderen:
     • OKRA Sport:  zomerkriebels?
     • Academie:  zomerstop - opstart vanaf september - voordrachten
 
Prettige zomervakantie!
 
 
De zomervakantie staat voor de deur en dan komt ook alles binnen OKRA even op een iets lager pitje te staan. Wat zeker niet betekent dat we deze zomer helemaal stilvallen. In jouw trefpunt staan er voor wie in beweging wil blijven de komende 2 maanden misschien nog wel allerlei sportactiviteiten gepland. Ook regionaal hebben we nog een aanbod. We komen hier verder in de nieuwsbrief op terug.

Eind augustus of begin september mag je een nieuwe nieuwsbrief verwachten met een portie vers nieuws en een resem van activiteiten voor het najaar.
 
Maar voor nu... zonnige en prettige vakantiemaanden toegewenst!
 
Terugblik naar de OKRA-Omnisportdagen van juni!

Het was volop genieten bij stralend weer tijdens de OKRA-Omnisportdagen in juni! 
 
 
 

 
Padel 55+

Vanaf maart tot en met juni vonden 3 initiatiereeksen plaats in Gentbrugge voor wie kennis wilde maken met padel. Met meer dan 40 geïnteresseerde deelnemers werd dit initiatief een schot in de roos. 
Ondertussen was er vanuit deze groepen vraag naar een blijvend vervolg. Dit is gerealiseerd en zal plaatsvinden in augustus en september.
Het succes van onze 3 initiatiereeksen doet ons vermoeden dat er ook in andere gemeenten interesse leeft bij 55-plussers (zowel leden als
niet-leden) voor een initiatie padel. Indien er voldoende vraag is, kunnen we dit ook op andere locaties organiseren.
Interesse? Laat het ons weten via mail: sport.mvl@okra.be met de boodschap: “Hou me op de hoogte van padel”.
 
 
 

Belangenbehartiging - Dag van de Mantelzorg

 
 
Wist je dat 1 op de 5 Vlamingen zorgt voor een persoon met zorgbehoefte? En wist je dat het niet alleen volwassenen of oudere mensen zijn die zorgen voor hun naaste, maar dat ook kinderen en jongeren kosteloos, vol overgave en met zelfopoffering voor iemand zorgen? Deze mensen noemen we mantelzorgers.
 
Op 23 juni was er de Dag van de Mantelzorg. Een dag om de term mantelzorg te verhelderen en stil te staan bij de vaak onzichtbare en onmisbare krachten van de zorg. Het is een dag waar we de gigantische waarde van mantelzorgers in de verf zetten. De enorme inzet en toewijding waarmee mantelzorgers zorg verlenen is meer dan bewonderingswaardig.
 
 
Deze zomer bij OKRA Midden-Vlaanderen
OKRA Sport: Zomerkriebels?
De maanden mei tot en met oktober zijn topmaanden voor de sportactiviteiten in onze trefpunten. Voor wie nog extra energie en interesse heeft, kunnen wij u volgende zaken aanbieden:
 
Wandeltochen
 • Maandag 5 september - DAGWANDELING (12km)
  De Panne - Bray Dunes: doorheen bos en duinen. Afspraak om 9.30 uur in de inkomhal van het station Gent-Sint-Pieters. Gebruik je eigen (senioren)biljet - picknick meebrengen - deelname van €3 ter plaatse te betalen - de gids is Martin Meirlaen - inschrijven noodzakelijk tegen 22/8 via e-mail naar: sport.mvl@okra.be
 • Maandag 3 oktober - WANDELNAMIDDAG + DAGWANDELING (15 km of 3 - 6 - 9 km)
  Lembeke. De dagwandeling van 15 km start om 10.00 uur (picknick meebrengen).  In de namiddag vanaf 13.00 uur kan men ook kiezen voor diverse afstanden: 3 - 6 - 9 km. Startlocatie: Sporthal, Heihoekse Kerkwegel 11 te Lembeke. 
 
Fietstochten
 • Vrijdag 29 juli - DAGFIETSTOCHT
  Naar Terneuzen. Start om 10.00 uur aan Zaal de Rots, Markt 20 te Assenede. Breng lunchpakket mee.  Voor meer informatie: Jozef Van Oost (via telefoon: 09 378 12 58). 
 • Maandag 22 augustus - DAGFIETSTOCHT
  Naar de Vlaamse Ardennen - Kruisem.  Start om 10.00 en 14.00 uur - 2 lussen van 30 km. Startlocatie: POC De Kepper, Kerkhofweg 4 te 9770 Kruisem.
  Kostprijs: €25 (middaglunch, belegde boterhammen) - €5 voor een halve dag.
  Inschrijven noodzakelijk bij Francine De Wever (via telefoon: 0474 497 469 of via e-mail: francine.de.wever@hotmail.com)
 
 • Vrijdag 26 augustus - DAGFIETSLINT
  Fietstocht van 100 km doorheen het Meetjesland. Start om 9.00 uur aan het POC, Veldhoek - Oostwinkel. De tocht loopt doorheen Adegem, Maldegem, Kleit, Sint-Laureins, Bentille, Boekhoute, Bassevelde, Oosteeklo, Waarschoot en Zomergem. Men kan op 4 plaatsen in- of afhaken (Maldegem, Bentille, Bassevelde en Waarschoot). Vrijblijvende BBQ (ook voor niet-fietsers) à €20 (€25 niet-leden). Inschrijven noodzakelijk! 
  Alle detailinformatie en inschrijvingen bij Martine Maenhout (via telefoon: 0495 60 56 86 of via e-mail: maenhaut.martine@gmail.com
  of bij Jozef Van Oost (via telefoon: 09 378 12 58)
 • Vrijdag 16 september - DAGFIETSTOCHT
  Op naar Brugge.  Start om 10.00 uur  aan sportcomplex Flabbaert, Prinsengoeddreef 33 te 9910 Aalter (Knesselare).
 
Academie
Zomerstop Academie - opstart vanaf september
 
Tijdens de maanden juli en augusus houdt academie even een zomerstop. Na een goed gevuld voorjaar met geslaagde voordrachten en uitstappen, is het tijd voor een rustpauze. In het najaar zien we jullie heel graag terug! Vanaf september staan er terug allerlei uitstappen gepland en zal er ook weer een mooi aanbod aan voordrachten zijn.
 
Voordrachten   
 
Datum Locatie Onderwerp Spreker Adres Tijdstip
06/09 Gent  Positieve Gezondheid Luc Van Gorp Clemenspoort, zaal 'De Parel', Overwale 3, 9000 Gent 14.30u - 17.00u
13/09 Aalst Geen water meer uit de kraan, kan dat? Prof. Patrick Willems LDC De Maretak, Albrechtlaan 119A, 9300 Aalst 14.30u - 17.00u
15/09 Zottegem Vergeten dichters Gaby Desmyter OC Strijpen, Sint-Andriessteenweg 163, 9620 Zottegem 14.00u - 16.30u
19/09 Vlaamse Ardennen De geriatrie als ultiem antwoord op onze zorg voor ouderen? Wim Janssens LDC De Vesting, Meerspoort 30, 9700 Oudenaarde 14.30u - 17.00u
27/09 Meetjesland De wereld van dementie Annelien Van Gansbeke POC Evergem, Bibliotheekstraat 1, 9940 Evergem 14.30u - 17.00u

De uitstappen naar Havenrondvaart Gent-Terneuzen op zaterdag 3 september en de uitstap Bezoek aan het Gentse Havenhuis op zaterdag 24 september, zijn reeds volzet. Inschrijven is niet meer mogelijk.
 
Je vindt het volledige programma van Academie Midden-Vlaanderen terug in de brochure via deze link.
 
OKRA Midden-Vlaanderen, Martelaarslaan 17, 9000 Gent
09 269 32 15 - middenvlaanderen@okra.be
www.okra.be/regio/middenvlaanderen
 
 • jaargang: 3
 • nummer: 5
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kan u zich uitschrijven via onderstaande link