november 2020  
 
Beste leden en geïnteresseerden van onze Ondernemersvereniging,
 
 
Vrijdag 20 november Dag van de Ondernemers
 
Van wethouder Gerard Kuipers, Gemeente Hilversum
 
Beste ondernemers,

Graag steek ik jullie op de dag van de ondernemer een hart onder de riem. Want het is een bijzondere tijd waarin we met elkaar zijn beland; vanaf maart werd de werkelijkheid in één klap anders. En maakte het coronavirus dat iedereen ineens razendsnel moest schakelen. Wat ik heb gezien, is dat Hilversumse ondernemers dat gelukkig goed kunnen. Jullie zitten niet stil, zoeken volop naar mogelijkheden en dat is ronduit geweldig.
 
Jullie veerkracht en creativiteit zijn een inspiratiebron voor velen, ook voor ons als gemeentebestuur. En ook al weten we op dit moment nog niet wanneer deze crisis voorbij is, ik spreek hierbij alvast mijn grote waardering uit voor alle ondernemers die steeds weer anders durven te denken om kansen te pakken en elkaar verder te helpen in deze voor velen lastige tijd.
 
De vooruitzichten lijken met het zicht op de eerste vaccins te verbeteren, maar daar zijn we nu helaas nog niet. Houd dus voorlopig nog even vol en mochten wij iets voor jullie kunnen betekenen, aarzel dan niet om contact op te nemen.
 
Met vriendelijke groet,
Gerard Kuipers
Wethouder Economie
 
 
 
De GooischePas
...
1. Doe mee met de lokale cadeaukaart De GooischePas
en lift mee met het alternatief op landelijke cadeaukaarten waarmee we samen een gedeelte van de wegvliegende miljoenen euro's terughalen naar Hilversum. 
2. Steun je mede Hilversumse ondernemers
en geef #supportlokaal cadeau.
 
De GooischePas, het leukste en meest lokale cadeautje om te geven. 
 
Doe mee met lokale cadeaukaart: www.degooischepas.nl/ondernemers-aanmelden/
 
Geef #supportlokaal cadeau: www.degooischepas.nl/pas-kopen/
 
 
 
 
Teststraat Covid -19  Kerkelanden
 
Als u of een van uw medewerkers snel terecht wil voor een Corona Sneltest om er zeker van te zijn dat u geen corona heeft en veilig kan werken en uw klanten kan ontmoeten, laat u zich dan bij ons testen. 

De test kost € 120,00 excl. BTW. Leden van de Ondernemersvereniging Hilversum Zuid West geven wij per test € 5,00 korting, voor u en uw medewerkers. 
De korting is alleen geldig voor onze locatie in Hilversum.
 
Reserveer nu een test op: www.coronasneltesthetgooi.nl


Wij hebben ook de mogelijkheid om vooraf prepaid testen te bestellen, waarbij er vanaf 10 testen een staffelkorting wordt toegepast. Als u belangstelling heeft, neemt u dan even contact met me op. 


Wij zijn gevestigd aan de Franciscusweg 10-329 in Hilversum.
U kunt 7 dagen in de week terecht, in principe van 08:00 tot 20:00.
 
 
 
 
 
Beste collega’s, 
 
Onderzoek heeft het onomstotelijk aangetoond: opgewektheid en vrolijkheid duren het langst. Ondernemers met een positieve kijk op hun bedrijf, de markt en externe omstandigheden maken een aanmerkelijk grotere kans op continuïteit van hun bedrijf en op flexibele omgang met rampspoed en potentiële stress. De kans op waardering door hun directe omgeving, klanten en leveranciers is vele malen groter dan bij somberaars, pruilers en bijdepakkenneerzitters.
 
Daarmee mag er een fabel naar de prullenbak: een overdreven in jezelf gekeerde houding of het neerslachtig omgaan met tegenspoed is dus geen blijk van opperste concentratie. Integendeel: het zijn stressfactoren die er voor zorgen dat opbouwende cortison je binnen no time sloopt. Alleen al het gevoel te denken dat je er alleen voor staat zorgt voor een hoge dosis stress. De gedachte overal alleen voor te staan is meestal het resultaat van niet goed om je heen kijken wie je mogelijke hulpbronnen zijn. Vaak zijn we ziende blind: ik kan niet ontkennen dat dit mij in mijn ondernemerschap is overkomen. Vaak is het toch het gevolg van niet durven vragen of te laat vragen.
Juist in deze periode staan veel mensen klaar om ondersteuning te bieden, meestal ingegeven vanuit de gedachte dat het geweldig is om er voor iemand anders te zijn.
 
Ondernemer, vrolijk of niet, open je ogen en spreek je hulpbronnen aan. Het baat vrijwel altijd en schaadt eigenlijk nooit.
 
Thijs Ottenhoff
MijnZaak Ondernemerscoaching: Pleitbezorger van vrolijker en prettiger ondernemen
 

 
 
 
 
   Website:   www.ovhilversumzuidwest.nl
 
 
 
 
BewarenBewaren
BewarenBewaren