Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF NOVEMBER
 2020
 
De nieuwste PCEye is uit!
PCEye 5Onlangs heeft Tobii Dynavox de nieuwe PCEye 5 gelanceerd. Deze nieuwste oogbesturingsmodule is gebouwd op het IS5-platform, dat zijn kracht inmiddels heeft bewezen in de I-13 en I-16. Ervaar deze kracht nu ook op uw computer of laptop! De PCEye 5 is geschikt voor zowel beginnende als ervaren gebruikers van oogbesturing.
 
 
Met de komst van deze nieuwste module hebben wij ook onze Kojo en Acticomm-beugel vernieuwd.
En de PCEye 5 is ook toegevoegd aan onze webshop.
 
Snap Core First nu met volledig vocabulaire
Core First NLEr is een nieuwe update verschenen van Snap Core First, met groot nieuws voor de Nederlandse versie: het Nederlandse vocabulaire is nu geen ‘lite’ versie meer, maar bevat de volledige inhoud, gelijkwaardig aan de originele Engelse versie.
 
Om uw Snap Core First te kunnen updaten, dient u te migreren naar de nieuwe softwareversie.
 
 
Maak taal tastbaar en concreet
ProxPADDe ProxPAD is een communicatiehulpmiddel dat werkt met fysieke voorwerpen of afbeeldingen om spraakberichten te activeren. Gebruik bijvoorbeeld de eigen drinkbeker om ‘Ik wil drinken’ te zeggen, of de favoriete knuffel voor ‘Beer is lief’. En is de gebruiker toe aan abstractere verwijzers? Stap dan over op foto’s van de eigen voorwerpen, of zelfs op symbolen.
 
 
Dagbesteding in coronatijd
omiVistaDoor de noodzaak om in kleinere groepjes of zelfs individueel te werken, is de dagbesteding op veel plaatsen sterk veranderd. Veel begeleiders ervaren een hogere werkdruk en hebben behoefte aan ontzorging, waar anderen juist de ruimte vinden om met individuele cliënten nieuwe kansen te benutten. Met de interactieve materialen van rdgKompagne kan het allebei, voor nu en voor straks, als deze rare situatie weer voorbij is.
 
Bekijk onze tips in de nieuwsbrief Interactief Snoezelen.
 
En meld u hier aan om onze nieuwsbrief Interactief Snoezelen de volgende keer ook te ontvangen.
 
Tekst-naar-spraak in TouchToTell
TTS in TTT
Nieuw in TouchToTell: gebruik behalve opgenomen spraak nu ook de synthetische spraak van Acapela, met zowel de volwassen als de kinderstemmen. U kunt de spraak gebruiken binnen het vocabulaire, maar nu ook berichten typen en laten uitspreken.
 
 
Accessible Apps
Accessible AppsKent u de Accessible Apps al? Deze reeks paginasets voor Communicator 5 geeft gebruikers van oogbesturing met grote knoppen toegang tot veelgebruikte apps zoals Whatsapp, Facebook, Instagram, Zoom, NetFlix, Spotify en YouTube. De Accessible Apps zijn exclusief beschikbaar op de I-13 en I-16 en bij gebruik van Communicator met de nieuwe PCEye 5.
 
 
Pimp je statief!
Statiefhoezen
Hangt je communicatiehulpmiddel aan een verrijdbaar statief en vind je dat maar saai grijs? Maak het dan vrolijker en persoonlijker met onze nieuwe gekleurde statiefhoezen!
 
Deze hoezen zijn nu verkrijgbaar in onze webshop. Kies zelf een samenstelling van 3 kleuren, allemaal gelijk of juist verschillend.
 
Een maatje in coronatijd
Joyk pop“De Joyk pop met kloppend hart voor onze dementerende moeder was net op tijd geleverd, voordat de zorginstelling ging sluiten in verband met corona. Ze heeft er nu zóveel steun aan, ze knuffelt en praat met de pop! Ik heb het idee dat het kloppend hart een veilig en rustgevend gevoel geeft. Ik ben zo blij dat we dit voor haar hebben kunnen doen.”
(Silvia, april 2020)
 
Tip voor Sint?
Deze verzwaarde Joyk poppen zijn verkrijgbaar in onze webshop Eelke Verschuur.
 
Nieuw in onze webshop
Nieuw in webshopWij werken hard aan het uitbreiden van ons webshopaanbod. Steeds meer van onze hulpmiddelen en interactieve materialen zijn ook in onze webshop beschikbaar. Onlangs toegevoegd:
 
AACtivity: maak speelse communicatieactiviteiten én muziek.
MEMO Timer: maakt tijd op een visuele manier inzichtelijk.
MEMOday: helpt mensen met geheugenproblemen overzicht te houden over de dag.
De vernieuwde Cosmo: dit populaire spel met lampjes heeft vier nieuwe spellen en een aangepast, extra aantrekkelijk geprijsd instappakket.
 
Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws?
Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn en ben altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshopaanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes.
 
Facebook Instagram LinkedIn YouTube
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.