Bethlehemkerk Nieuwsbrief
November 2015 nr 031

Insturen copy naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
 
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
 
Voedselbank
 
Bijbels koken
 
Duurzaamheid en voetstoven
 
Aandacht helpt:
Sport en Spel
 
Ghana Gangers: wijnproeverij
 
Instuif: Is geloof een instinct?

Kindercatechese met de fiets!
 
Laatste zondag kerkelijk jaar
 
AandachtHelpt: Inzamelingsactie

 
Zondag 15 november

Thema van de dienst:
 
"Het belangrijkste gebod"
 
 
Eerste lezing:
Leviticus 19: 9 -18

Tweede lezing:
Marcus 12: 28-34


Aanvang 10.00

Voorganger:
 
 
AGENDA

Zaterdag 14 november
Voedselbank
  • KERKELANDEN
  • HEIGALERIJ
  • Admiraal de Ruyter
Zondag 15 november Tienerdienst; Kindercatechese

Maandag 16 november 20:00 - Vergadering wijkkerkenraad

Dinsdag 17 november 14:30 - Ontspannings- middag voor senioren
 
Donderdag 19 november
 
10:00 Instuif
20:00 Wijnproeverij
 
Vrijdag 20 november 19:30 - Catechese 12-15 jaar en stercafé

Zondag 22 november Laatste zondag kerkelijk jaar
 
Lied van de week

15 november 2015 – Negende zondag van de herfst
 
LB 916 – Je kunt niet dieper vallen
Arno Pötzsch (1900-1956) werkte als marinepredikant en was tijdens de Tweede Wereldoorlog enkele jaren in Den Haag gestationeerd. Veel Nederlanders die in problemen kwamen door de nazi’s vonden bij Pötzsch een luisterend oor. Zo bezocht hij verzetsstrijders in de Scheveningse gevangenis.
 
 
 
BEZOEK ONZE SITE
 
Voedselbank
 

Op 14 en 15 november wordt weer de jaarlijkse actie van de Voedselbank gehouden. 
Op 14 november staan we bij 3 winkelcentra: de Heigalerij, Kerkelanden en Admiraal de Ruyterlaan.
Op 15 november kunnen voor en na de kerkdienst artikelen ingeleverd worden. Lees meer ...
 
 
Bijbels koken
Op 6 november hebben 15 jongeren tijdens de  catechese ‘bijbels’ gekookt. De maaltijd bestond uit vier heerlijke gangen.
De maaltijd begon met een stukje appel (Genesis 3, Adam en Eva) en een voorgerecht van Linzensoep en een pita broodje (Genesis 25, Jakob en Ezau). Het hoofdgerecht bestaande uit aardappellatkes en salade hebben de jongeren zelf in de keuken gemaakt. Lees meer ... meer ...
De volgende catechese is op 20 november.


 
Duurzaamheid en voetstoven
De afgelopen week zijn de hoge wanden van de kerkzaal volgegooid met heeel veeeeel isolatiechips. Hiermee is na de zonnepanelen verder geinvesteerd in het verduurzamen van het kerkgebouw. Door ander gebruik en indeling van de kerkzaal was dit een noodzakelijke actie. Natuurlijk bespraart het ook op de verwarmings-kosten.Deze winter zitten we er weer warmpjes bij, de voetstoven kunnen deze winter thuis gelaten worden.  


 
AandachtHelpt: Sport en Spel
Op zondag 22 november (in de middag van 14-17 uur) organiseren de Thousand Hills een leuke (gratis) sport en spel event op SDO Bussum voetbalclub. Het doel is bruggen slaan tussen vluchtelingen en onszelf.
We verwachten ongeveer 100 vluchtelingen en statushouders, kinderen, jongeren en volwassenen. We hebben heel "Crailo" uitgenodigd, lees meer ...


 
Ghana Gangers: wijnproeverij
 

Donderdag 19 november gaan wij (de GhanaGangers) een wijnavond organiseren met de hulp van Erik Verkerk en Maarten Bekker. Zij zijn beiden lid van de wijnclub “Samen op Wijn”, de naam is een knipoog naar de “Samen Op Weg”-tijd waarin de wijnclub is ontstaan. Erik en Maarten zullen diverse wijnen voorzien van tekst en uitleg en u leren om goed te proeven. Lees meer ...

Instuif: Is geloof een instinct?
Donderdag 19 november heeft de heer Martin Slagt, Soest, een aantal interessante vragen voor ons. Is geloof een instinct, of wat anders?  Wat drijft ons tot religieus gedrag en hoe is dit ontstaan? Wat mogen wij van de toekomst van ons geloof, van de kerk, verwachten? Lees meer ..


Kindercatechese met de fiets!


De tweede bijeenkomst van de Kindercatechese is zondag 15 november. Vergeet niet om op de fiets te komen. We verzamelen bij de kerk om ongeveer 9.50 uur. We gaan een aantal kerken bezoeken in een wijk van Hilversum.
 
Laatste zondag kerkelijk jaar
Op zondag 22 november zal het projectkoor meewerken aan de dienst waarin wij de overledenen herdenken, door een prachtig lied van Karl Jenkins te zingen: The Protector.

 AandachtHelpt: Inzamelingsactie


Op Crailo is behoefte aan 50 koelkasten  voor de woonvertrekken van de huidige en toekomstige bewoners. Het gaat om koelkasten van een tafelmodel, die schoon en in goede staat zijn.
Heb jij misschien een gratis exemplaar ter beschikking? Kan jij binnen je familie- en vriendenkring vragen of zij er een hebben of weer mensen kennen die er een hebben? Lees meer ...
 

Insturen copy naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl