MDT

View in browser
Pressmeddelande 7 novemeber 2017
 
Foto: PETER

 

PETER

"PETER"

 

16-17 november

 
 

“What is a body, a lip, a shape, a theater, a life, a dress, a bodies, a cell, an arm, a dress, a head, a lip, a safe zone, a difference, a PETER, a power cut.”

Peter Mills har en master i koreografi från DOCH, där han arbetat med koreografi genom dokumentation som en etisk praktik, mot anti-auktoritära ideal. Han har sedan dess arbetat med sitt pågående projekt “PETER”, där PETER använder det politiska mikro-området av den egna personen som utgångspunkt för ett utforskande och skapande. Ett undersökande av avproduktifering av den koreografiska formen och den egna personen. PETER utforskar alternativ kunskap, politik och ideologi inom communityt.

“PETER” har visats i olika former under bl.a. “festival:display” på Kungliga Operan (PETER, 6 minutes), Sunday Run-up på CCAP (PETER, bearly there), och i svensk-turkiska projektet “Body Double - Stockholm Istanbul” initierat av The Blob (PETER, in Body Double).

I den nya föreställningen “PETER” använder PETER teater, kultur och samhället som material i en koreografiskt guidad föreställning. Med avstamp i en nödsituation skapar PETER en ekologi där det lilla och stora får lika mycket plats.

Speltider:
16.11 2017, kl. 10:00 och 20:00
17.11 2017, kl. 20:00

 

Pressbilder finns här

Läs mer: www.mdtsthlm.se

 

För mer information och pressbilder kontakta:

Hanna Erlman, MDT, hanna@mdtsthlm.se

 

MDT är en internationell samproduktionsplattform och en ledande scen för samtida koreografi och performance. MDT har sedan 1986 presenterat och samarbetat med internationella och svenska konstnärer.

 
FacebookTwitter