NIEUWSBRIEF Opleidingscentrum Breincentrum® 2018-01
Wat is Breincentrum? Breincentrum is gespecialiseerd in opleidingen voor leerkrachten. Breincentrum biedt de ingrediënten voor een goede ontwikkeling voor een kind. Wij bieden een brede scholing op het gebied van leer- en ontwikkelingsproblemen.
Voor een filmpje van onze werkwijze klik hier:
 
Aankomende cursussen:
- Visuele screening en training verdiepingscursus 19-02-18 in Wijchen
- Jamara Rekencoach opleiding 20-02-18 in Wijchen
- WoordBeeldTrainer Coach 09-03-18 in Wijchen
- DominantieMatrix opleiding 12-03-18 in Wijchen
- Rhythmic Movement Training Internationaal Level 1 & 2 (25, 26, 27-03-18 in Wijchen
- Jamara Rekencoach 30-03-18 in Limmen
- Leesmatrix Coach opleiding 06-04-18 in Wijchen
- Jamara Rekencoach 07-04-18 in Delft
 
Voor overig aanbod en meer informatie kijk op:
Breincentrum is geregistreerd bij:
 
Volg ons voor het laatste nieuws:
 
Leer ook reflexen integreren met de RMTi methode:
Ben je ouder, leerkracht of kindercoach en wil je ook meer over reflexen weten? Tijdens de jaaropleiding en de diverse losse modules van Breincentrum heb je vast al gehoord over reflexen.
Op 25, 26 en 27 maart komt Gaynor Ralls vanuit Engeland naar Breincentrum om de driedaagse training tot Rhythmic Movement Trainer Level 1 & 2 te geven. De cursisten van Breincentum hebben zich snel opgegeven waardoor deze cursus al vol is. Daarom hebben wij besloten om haar op 4, 5 en 6 november weer naar Nederland te halen. Wil je inschrijven dat kan, maar wees er snel bij! 
 
Na een rustdag, geeft Gaynor daarna op 8 en 9 november de School readiness cursus. Tijdens deze cursus leer je hoe je met leuke en speelse bewegingsvormen reflexen kunt integreren. De cursussen zijn beide heel praktisch van aard. Je kunt het geleerde meteen toepassen in je klas of praktijk!
 
Wil je er meer over weten? Klik dan hier:
 
 
"Wie schrijft die blijft":
 
Afgelopen dinsdag was het de internationale dag van het handschrift. Precies die dag poste ik op de Facebookpagina van Breincentrum, het bericht dat er weer nieuwe schrijfmotorische coaches bijgekomen waren, wat toevallig!
 
En hoe belangrijk het blijven schrijven is blijkt uit onderstaand artikel.
Steeds meer scholen geven iPad-onderwijs, we sturen elkaar nauwelijks nog handgeschreven brieven en zelfs het boodschappenlijstje wordt vaak in een app gemaakt. Toch blijft goed leren schrijven voor kinderen van groot belang, benadrukt Schoemaker. 
"Het is heel belangrijk voor je hersenontwikkeling. Door te schrijven worden er in je hersenen allemaal verbindingen gelegd, tussen je linker- en rechterhersenhelft bijvoorbeeld. Je kunt je beter concentreren, je fijne motoriek verbetert en je kunt sneller denken. Iemand die nauwelijks schrijft kun je vergelijken met een trage computer", stelt Schoemaker.
Lees hier het hele artikel:
Artikel NOS.nl
 
Daarom gaan we tijdens de module die je opleidt tot schrijfmotorische coach ook in op het belang van schrijven. We starten bij de basis, de reflexontwikkeling. Je leert leuke spelletjes om bepaalde handreflexen die voorwaardelijk zijn voor het schrijven te integreren. Daarna gaan we in op bewegings-, vorm- en ruimteproblemen. Zodat je kinderen met bijvoorbeeld een verkeerde pengreep of een onleesbaar handschrift kunt helpen. Wil je hier ook meer van weten? Op 9 april is er weer een nieuwe cursus.
 
Spelletjes en materialen in de webshop van Breincentrum:
 
In de webshop van Breincentrum zijn sinds kort allerlei spellen en oefenmaterialen te vinden om diverse doelen te trainen!
Zo hebben we bijvoorbeeld het spel Semino van Hape om te oefenen met richtingen. Zoals de jamara rekencoaches weten is dat een belangrijke voorwaarden om tot rekenen te komen. 
Of wat dacht je van de tandemborden van Beleduc, waarmee je heel goed tweehandig kunt werken en zo de symmetrische fase goed doorleeft en oefent! Daarmee heb je meer kans dat het kind tot een goede lateralisatie kan komen.
Wil je de reflexen trainen dan is het spel move & twist van Beleduc ontzettend leuk. Het is een leuk behendigheidsspel waarmee je de coördinatie, beweeglijkheid en reflexen traint.
Tijdens diverse cursussen van Breincentrum komt de toepassing van deze materialen ook aan bod. 
Veel speel- en leerplezier toegewenst!
 
Met vriendelijke groet,
 
Fleur Giesen
Opleidingscentrum Breincentrum®
Breincentrum, Zuiderpoort 56, 6605 HN  WIJCHEN, www.breincentrum.com