Nieuwsbrief Augustus-September 2017
Vakantietijd, reistijd! - en verder is er ook nog veel gebeurd, waardoor deze nieuwsbrief weer helemaal vol staat!

Om er nu voor te zorgen dat het zomergevoel niet helemaal wegzakt in de herinneringen, hier nog even iets om mee te lachen...
 
 
 
Wij wensen een mooi herfsttijd met veel Plezier bij het Rijden!
 

Euro Gespann Treffen 2017 in Weiswampach 
 
Chang Jiang 750 M1M en JIALING JH600B-A - ook die van aktievelingen als Alfred Werner en Dietrich Uhlig staan hier opgesteld 
 
Ook dit jaar was het laatste weekend van augustus de uitsmijter van de zomer, want de al weer 29e uitgave van het Euro Gespann Treffen in Weiswampach heeft plaatsgevonden - en dat bij nu ook weer mooi zomerweer. Ok, een korte bui op vrijdag, maar dat was het dan ook wel.
 
Helaas moesten we vaststellen dat het aantal zijspanfirma's ook dit jaar weer kleiner was dan vorige jaar. Een langzame, maar helaas bestendige teruggang. Toen wij in 2011 voor het eerst deelnamen aan de "Händlermeile" in toen Reddighausen, waren rond de 25 firma's aanwezig. En nu, zeven jaar later, waren het er nog maar 13. Dat geeft te denken. Ook op de kampeerterreinen rond het meer in Weiswampach waren nogal wat lege plekken te zien. Ofschoon de deelnemers zelf deze locatie in Weiswampach de beste vinden!

Niettemin, over het algemeen waren de gesprekken bij onze verkoopsstand net zo goed als in andere jaren. Onze boodschap rond de JIALING JH600B-A was gelijktijdig treurig én vrolijk. Hoe dat nu precies in elkaar zit kunt u verder in de nieuwsbrief lezen.
 
 
 
 
Chang Jiang 750 op voorraad
Slechts een paar dagen voor het Euro Gespann Treffen arriveerde een nieuwe levering van Chang Jiang 750 zijspanmotoren. Dus, snel een kist opengemaakt om er een exemplaar uit te rollen. De accu was snel gevonden, om er op het terrein van het EGT in elk geval een demorondje mee te kunnen rijden. En, zonder overdrijving, na wat benzine in de tank startte de motor meteen na de tweede trap op de kickstarter.
 
Inmiddels zijn enkele exemplaren door klanten al opgehaald, een motorfiets heeft een koopoptie en daarmee is er nog één exemplaar beschikbaar. Graag maken we een afspraak met u als u deze ex-legermotor uit 1966 wilt bekijken en er een proefrit mee wilt maken.
 
 

 Een Chang Jiang 750 M1M uit de huidige voorraad
 
 
JIALING JH600B-A - treurig én vrolijk nieuws
Hoe zit dát nu in elkaar? Inderdaad, dat verdient zeker een nadere uitleg.

Het treurige nieuws is dat wij momenteel de laatste nieuwe JIALING JH600B-A verkopen. Er komt geen volgende levering van deze exclusieve zijspanmotorfietsen meer. De nieuwe Euro-IV wetgeving in de EU verbiedt een doorgaande verkoop. Ons idee om via een Kleine Serie Toelating tóch te kunnen blijven leveren is ook niet mogelijk. De Duitse TÜV heeft schriftelijk uitgesproken, dat daarbij ook de Euro-IV toelatingseisen moeten worden vervuld. JIALING kan met een jaarproductie van ca. 20.000 stuks van deze zijspanmotor voor de Chinese markt, geen rendabele manier vinden waarop de betrekkelijk kleine verkoopaantallen in de EU kunnen blijven bestaan. Tenslotte geldt voor elke Chinese fabriek - en dus ook voor JIALING - dat alleen producten voorzien van een EU keurmerk (hier een EU Typegoedkeuring) mogen worden geëxporteerd naar Europa.

Het vrolijke nieuws is dat zowel onze dealer in Zwitserland (AMR, Rapperswill/Bern) en wij als importeur op tijd nog nieuwe voorraad hebben besteld. En wij hebben beiden de tot 31.12.2016 geldige EU L4e Typegoedkeuring gebruikt om deze zijspanmotoren allemaal te kentekenen, rijklaar in het magazijn te zetten om ze dan in deze nieuwe Euro-IV situatie aan klanten te kunnen overhandigen.

Zoals altijd gelden de 2 jaar garantieperiode en de onderdelenvoorziening zoals wettelijk verplicht. Op die manier kunnen JIALING JH600B-A klanten nog jarenlang vrolijk met hun zijspanmotor rijden

Dus, grijp uw kans voor het te laat is!

Op dit moment zijn nog 1 x Zwart en 1 x Olijgroen bij ons voorradig. Een proefrit is na afspraak altijd mogelijk, neemt u daartoe contact met ons op!
 
1 x Zwart, 1 x Olijfgroen zijn nog beschikbaar

Royal Enfield 350 Bullet in bestelling
In de vorige uitgave hebben we - niet zonder enige trots - verteld dat de voorraad van Royal Enfield 350 Bullets uitverkocht was. Nu kunnen we melden dat wij weer een nieuwe levering besteld hebben bij onze leverancier. We rekenen met de aflevering van deze bestelling aan het einde van dit jaar.

Uit deze nieuwe bestelling is al een motorfiets aan een klant verkocht. Wij hebben
een demomotorfiets in precies dezelfde uitvoering en hoge restauratiekwaliteit, waarmee geïnteresseerden altijd een proefrit kunnen rijden.
 
Dus, wie al langer een oogje heeft op een klassieke Brits/Indiase "stoomhamer" zoals deze Royal Enfield 350 Bullet met een bouwjaar voor 1976 en origineel Indiaas kenteken, die kan ons graag aanspreken. En, niet onbelangrijk, in al die jaren dat wij deze motoren uitleveren was de RDW oldtimerkeuring altijd pijnloos en vlot mogelijk.
 

De basis staat klaar voor restauratie/revisie bij onze leverancier in New Delhi
 
De motor wordt helemaal gereviseerd en gepolijst
 
Details van het uiteindelijke resultaat
 
Vakantie met JIALING JH600B-A in de Dolomieten
 
 
Zoals boven al geschreven "Zomertijd - reistijd!"  En omdat wij nog nooit in de Dolomieten zijn geweest, werd het de hoogste tijd dit maar eens te gaan doen. En wel met onze trouwe wit-blauwe JIALING JH600B-A zijspanmotor.
 
Dus, de vakantiebagage in en op de ruim voorhanden bergruimtes geladen, Marjoleen als bijrijdster én navigator in het zijspan en de eerste etappe voerde ons via het Bergische Land naar Nidda in Hessen. Nu bleek de geplande rol van Marjoleen als navigator ook bitter nodig. Onze stokoude Garmin heeft na een reparatie weliswaar nog een tijd gewerkt, maar viel nu toch weer uit. Dus, met ouderwetse kaarten én de Smartphone-navigatie kon Marjoleen zich prima behelpen.
 
Juli was op veel plaatsen in Europa een natte maand, maar wij zijn er in geslaagd om al die nattigheid succesvol te omzeilen. Van de 21 vakantiedagen hadden we maar één dag met regen. En dat mocht met grote letters worden geschreven. Precies tijdens wat eigenlijk een van de mooiste reisetappes beloofde, regende het aan een stuk door van Tegernsee, via de Brenner naar Pfalzen in de buurt van Bruneck. En uiteraard weer precies op het moment dat ik de motor uitzette, begon de zon weer te schijnen. Om ons daarna niet meer in de steek te laten!
 
Onze JIALING weerde zich kranig en heeft geen klap gemist. Toen wij bij een reisetappe ons hotelletje in het Pegnitztal wilden bereiken, zag ik op de kaart een heel dun lijntje als wegmarkering. Er bleek toch een weggetje te zijn naar ons hotel zonder dat we via een lange U-vormige omweg om de berg heen moesten rijden. Maar, het stijginspercentage stond pas naast dit weggetje toen we al goed en wel naar boven reden: 22% ! De weg niet breder dan 3 meter, een zijspan volgeladen met vakantiespullen en wij tweetjes. Dus, 1e versnelling erin, het stuur steil naar boven gericht en gaan! Wij hoopten nog op een kort stuk met deze stevige klim, de weg zou al snel weer minder steil worden, mispoes! Naar ons gevoel zijn we zeker meer dan 10 minuten naar boven gekropen. Daarbij vroegen we ons af waarom iedereen zo graag naar die Dolomieten wil, hier waren toch ook eindeloos lange steile wegen!
 
Maar, daardoor hadden we wel kunnen wennen aan wat we in de Dolomiten zouden aantreffen. Stijgingspercentages van 18% zijn daar meer regel dan uitzondering. Maar, iedereen had gelijk, de Dolomiten zijn schitterend. Mooi, compact, erg steil en je kijkt vaak het dal in met een diepte van meer dan duizend meter. Vanuit Pfalzen konden we elke dag  met gemak 5 passen op en af rijden. Dit compacte gebergte is daar prima voor geschikt. 
 

 De Passo Valparola - 2 kilometer achter Passo Falzarego (2.105 mtr.)
 
De Colle St. Lucia

Vouwgarage voor oude leger zijspan-motoren
Enkele liefhebbers van oude legerzijspanmotoren kennen dit product van ons al. Maar, het was lang niet meer leverbaar. Voor de Chang Jiang 750 konden we destijds een goed, stabiel maar ook behoorlijk zware vouwgarage leveren. Daarvan hadden we toen gewoon meer moeten inkopen...

Maar, omdat dit vrijwel perfect passende "afdekzeil" ook past op de oude legerzijspannen van IMZ, KMZ (de M-72), de BMW R75, Zündapp KS750, BMW R12, R61, R66 enovoorts plus een aantal van dergelijke zijspanmotoren uit Frankrijk en Begië, heeft de fabrikant in China een nieuwe versie uitgebracht.
 
Van lichter, maar net zo stevig materiaal, met dezelfde goede pasvorm en verpakt in een handige draagtas zijn deze "vouwgarages" weer te bestellen in onze webshop.
 
 
Kijkt u maar hier of naar de foto. Heeft u aan de zijspanneus rechts of aan de bagagedrager links een metalen of lederen koffer, dan is het handig die eerst eraf te nemen en in het zijspan of onder de motor te leggen. De pasvorm voorziet niet in die extra breedte. Nog een tip: altijd goed voor ventilatie zorgen, zodat er geen kondenswater kan ontstaan.
 

Zo wordt elk soortgelijke leger)zijspanmotor goed beschermd
 
Ijslandtour met vrouw, kinderen en JH600B-A 
Achim Schoepgens, zijn echtgenote en hun twee zoons hebben besloten om dit jaar op vakantie te gaan naar Ijsland om daar een lange motorreis te maken.
 
Achim rijdt nu ongeveer twee jaar met zijn JIALING en heeft er al behoorlijk wat avontuurlijke reizen mee gemaakt. In Sidecar Traveller heeft hij bijvoorbeeld over een reis in Toscane via alleen maar onverharde wegen geschreven. Dus, er was al fiks wat off-road ervaring aanwezig. Die in Ijsland vervolgens erg goed van pas kwam.
 
Tijdens het Euro Gespann Treffen heeft hij ons veel foto's laten zien en van alles over deze 6 weken lange reis verteld. Op onze vraag of wij deze beelden ook in dit medium mochten gebruiken, kwam het korte "Doe maar!" als antwoord.
 
Die laten we hier graag zien en we hopen dat Achim de tijd vindt om deze reis in een van de bekende tijdschriften te publiceren. Maar, nu nog niet, omdat hij weer in Ijsland met zijn JIALING onderweg is en het alweer begint te sneeuwen daar...
 

 
  
 
  
.... Wat(d) nu?        Der wadhoogte JH600B-A is behoorlijk, dus vooruit het water in!                         

3. Drachenboot Fest - ofwel het 3. JIALING Merktreffen
Klaus Kühnl heeft in 2015 samen met Gerhard Edenhofer het 1. Drachenbootfest georganiseerd. Bij het EGT was Klaus ook aanwezig en heeft ons verteld over alweer de 3e uitgave van dit JIALING merktreffen, en wel in Thüringen.
 
Helaas moesten wij afzeggen. Net dat weekend in september zouden we Oma/schoonmoeder uit Maastricht naar Tegelen gaan verhuizen.
 
Dat bleek net zo goed gelukt te zijn als het 3. Drachenbootfest daar in Thüringen!
 
 
 
 


Agenda
 
    - 16. en 17. december, Houten (bij Utrecht, aan de A27)
      MOTORWERK is aanwezig
      Chang Jiang 750  en  Royal Enfield 350 Bullet
 
 
 
Tip:
Klik op Andere Acties
-> Weergave in Browser voor correcte weergave
------------
 
Inhoud
 
Euro Gespann Treffen in Weiswampach
 
Chang Jiang 750 op voorraad
 
JIALING JH600B-A - treurig en vrolijk  nieuws
 
Royal Enfield 350 Bullet in bestelling
 
Vakantie met JIALING JH600B-A in de Dolomiten
 
Vouwgarage voor oude leger zijspan-motoren
 
Ijslandtour
met JH600B-A
 
3. Drachen-
boot Feest
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
 

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl