Bethlehemkerk Nieuwsbrief              
April 2020 nr. 19
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Nieuwsupdate
 
Pasen 2020: Houd moed, heb lief!
 
Bedankt lieve postbodes
 
Paasgroet voorzitters kerkenraden Hilversum
 
Bethlehemkerk
Corona Podcast (BKCP)
 
Samen@bethlehemkerk
 
 
Zondag 19 april
(Pasen)
 
Aanvang: 10:00 uur
 
Motto:
'-'
 
 
 
Sterretjes
 
Nieuwe vitrine expo: Nicolette Swinkels
 
Henk van ter Meij
 
Collecte overzicht:
[klik op de datum]
 
Overzicht van de zeven preken over de zeven kruiswoorden van Jezus vind u hier.
 
 
Nieuwe rubriek met vraag en aanbod in deze tijden van crisis!
 
samen@bethlehemkerk.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kent u iemand die deze Nieuwsbrief nog niet ontvangt?
 
Kent u een gemeentelid zonder PC of Tablet?
 
Print dan deze nieuwsbrief uit en breng een zonnetje in huis tegen de eenzaamheid.
 
 
 
AGENDA
 
In principe zijn alle bijeenkomsten geannuleerd en volgt de Bethlehemkerk de richtlijnen van het RIVM en de overheid.
 
Zondag 19 april
ds Marjan Los
 
Zondag 26 april
ds. Kick Bras
 
 
 
 

Zondag 19 april

Johannes 20: 19-31
 
Bij de leerlingen
 
Op de avond van diezelfde dag waren de ​leerlingen​ bij elkaar. Uit angst voor de Joodse leiders hadden ze de deur op slot gedaan. Maar opeens stond ​Jezus​ tussen hen in en zei: ‘Ik wens jullie ​vrede.’ Daarna liet hij de wonden zien aan zijn handen en zijn zij. Toen zagen de ​leerlingen​ dat het de ​Heer​ was, en ze waren erg blij. Jezus​ zei nog een keer tegen hen: ‘Ik wens jullie ​vrede. De Vader zelf heeft mij gestuurd. En nu ben ik het die jullie stuurt.’ Daarna blies hij op hen en zei: ‘Nu hebben jullie de ​heilige​ ​Geest​ gekregen.  ...
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
 
 
Hilversum Zuid
Jaargang 3 nr.3
 
 
"Weg van Pasen"
 
 
BEZOEK ONZE SITE

Nieuwsupdate

Nu veel mensen thuiszitten en veel kerkelijke bijeenkomsten afgelast zijn, houden we je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen uit de Bethlehemkerk.
 
We versturen daarom nu op dinsdag een korte nieuwsbrief met een nieuwsupdate zodat u meer en actuelere informatie in uw digitale postvak ontvangt over onze kerk en wat er nog meer speelt.
 
Ook al is de kerkdeur deze zondag weer gesloten, u bent van harte welkom om met ons allen deze dienst met beeld live mee te vieren via deze link.
 
De meest recente nieuwsberichten vind je op www.bethlehemkerk.nl.
 
 
 

Pasen 2020: Houd moed, heb lief!

Zeven zondagen lang is het kruis gevuld met de zeven kruiswoorden [klik hier voor het overzicht]. 
 
Wij geloven dat de Heer waarlijk is opgestaan. Het graf is leeg, het kruis is vandaag gevuld met bloemen en is samen met onze paasgroeten buiten gezet, voor alle voorbijgangers.
 
 
 
 
Bedankt lieve postbodes!
 
 
Lieve postbodes, bedankt!
 
Er zijn donderdag 9 april wel  30 gemeenteleden bij de ‘drive through’ in de kerk langs gekomen om een stapeltje enveloppen op halen. Dank zij jullie hulp hebben alle gemeenteleden van de Bethlehemkerk een Paasgroet ontvangen. Nogmaals heel hartelijk dank daarvoor..
 
De prachtige tekst op de Paasgroet is geschreven door Paul-Dirk van Buuren, voorzitter van de kerkraad. In het papier zitten zaden van diverse veldbloemen waar de bijen ook heel blij van worden. Als u de groet in de tuin of pot plant, kunt u over tijdje van mooie bloemen genieten.
 
Hartelijke groet, Wilma Hilberts
 
 
Paasgroet voorzitter kerkenraad
 
Lieve mensen,
 
Wat ben ik blij met alle flexibiliteit en creativiteit die we in onze gemeente ervaren in deze onwerkelijke tijd. Daar mogen we met elkaar trots op zijn. Ik zie onze predikanten heel druk met het digitaal vormgeven van pastoraat en erediensten. Zeker in de stille week een huzarenstuk. Als kerkenraad en taakgroepen vergaderen via digitale platforms. We zien overal gemeenteleden die alternatieven bedenken voor wat we - voor de komst van Corona - zo gewoon vonden. Het belangrijkst is dat we in welke vorm dan ook blijven omzien naar elkaar en dat lijkt behoorlijk goed te lukken. Bezoeken worden telefoongesprekken. Mensen helpen elkaar met boodschappen doen, hond uitlaten en andere dagelijkse bezigheden. Voor mensen die alleen wonen is extra aandacht. 
 
 
 
Bethlehemkerk Corona Podcast (BKCP)
 
De eerste Bethlehemkerk Corona Podcast (BKCP) staat online! In deze aflevering blikken Edgar Hajema, Dianne Heijstee en Gerard Ekelmans terug op de dienst van afgelopen zondag van Jetty Scheurwater. Daarnaast komt van alles ter sprake over het leven tijdens de Coronacrisis.
 
Herma Bosma sluit aan om een update te geven van het pastoraat. Kortom: alsof we op zondagmiddag na de dienst lekker koffie drinken. 

Samen@bethlehemkerk.nl Update

Gemeenteleden bieden hulp aan mensen die in het nauw komen door het coronavirus. Via het e-mail adres: samen@bethlehemkerk.nl kan vanaf nu iedereen een vraag voor hulp of aanbod voor hulp aanbieden.
 
De diaconie van de Bethlehemkerk brengt mensen bij elkaar die hulp nodig hebben en die hulp bieden.
 
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl