Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.
 
 
Hunkeren naar de lente
 
Dat je zo intens kan verlangen naar de lente, daarvan waren wij ons niet bewust, verlangen naar bloeiende fruitbomen, naar de geur van bloesem, uitbundig zingende vogels, zonnewarmte op je gezicht. Dat verlangen is de laatste weken bij STAP steeds sterker geworden, want de winter die we nu afsluiten duurde lang - twee volle jaren - voor ons als wandelorganisatie twee jaren met aanzienlijk minder zonnestralen.
 
De tijd van onzekerheid lijkt nu voorbij. Alle Zuideuropese landen kleuren groen op de kaart van het reisadvies van BuZa. We kunnen weer volop naar het zuiden reizen, de zon tegemoet. Laten we beginnen met het opzoeken van de lente.
 
April is in Zuid Europa de lentemaand bij uitstek, vooral in de zuidelijke delen van Portugal, Spanje, Italië en Griekenland. De wilde krokussen, irisjes en narcissen zijn dan uitgebloeid maar daarna barst het lentegeweld op de hellingen en langs de kustlijn in volle hevigheid los. In deze nieuwsbrief een aantal bestemmingen waar je midden april in de volle bloei terechtkomt. Alleen dat al is een goede reden om nog een lentewandelreis boeken.
 
PORTUGAL      ALENTEJO
 
In Alentejo begint de lente als de mimosa gaat bloeien. De dorpen kleuren dan knalgeel als je er in maart rondloopt. Maar in april worden de golvende hellingen gedekt door een bloementapijt, zo mooi dat je het niet snel meer vergeet. Aan de Atlantische kust is het nog wat frisser, maar ook daar kleurt de ijsbloem (mesembryantheum) de zandige duinen. De stilte doet de rest.
 


    SPANJE         ANDALUSIË
 
In Andalusië is het de amandelbloesem die al in februari de lente aankondigt. Dat is al schitterend, maar echt mooi wordt het als ook de mimosa bloeit en als een gele waterval boven de paden hangt. Voeg daar in april de velden vol klaprozen en zachtgele margrieten bij en je loopt in een schilderij van van Gogh.
 

 
ITALIË         SICILIË
 
Natuurlijk arriveert de lente het eerst in het zuidelijkste Italië, Sicilië. Aan de zuidkust loop je in maart al volop in de lentebloei. De venkel staat metershoog  zijn gele trots te tonen, rode valeriaan en affodil bedekken de hellingen. Maar op de Etna heerst  koning winter nog. Dat contrast maakt de Siciliaanse lente zo mooi, met niets te vergelijken.
 


GRIEKENLAND       EILANDEN

Begin april slaapt Griekenland nog. Voor wie dat niet weet, is dat vreemd. Want het is de tijd dat de Judasboom z'n rozerode bloesem-druppels bloedt, de euphorbia felgroen staat te stralen. Maar Griekenland ontwaakt als Pasen nadert. Dan wordt de witkwast gepakt, de traptreden worden gewit, de straatjes gekalkt, de kerkjes krijgen een beurt. Dit is Hellas op z'n mooist, maak het één keer mee.
  
STAP Reizen, Nieuweweg 4, 3811 EW Amersfoort, Nederland +31 (0)30 230 25 03  info@stapreizen.nl
Volg STAP Reizen via: /stapreizen /stapreizen @stapreizen  Stapreizen
STAP Reizen is aangesloten bij: