VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva. Smile
 
Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.
Du har väl läst tidigare månadsbrev (klicka på tidigare brev). I dem finns många spännande drömtolkningar. Där finns också info. om nutiden och människans utveckling.
Se även Info, Nyheter och Aktiviteter här längst ned.
Gå in på www.dromcentrum.se
Där hittar du verksamma drömterapeuter, drömkurser, cirklar, föredrag, m.fl aktiviteter.

Hej alla drömvänner

På tisdag 20/3 är det Vårdagjämning, ingången till det ljusa halvåret. Solens inträde i Väduren. Nu närmar sig våren och sommaren, och dagarna blir ”längre”.
 
Det är år 2012, och den spännande färden in i Vattumannens tidsålder fortsätter. Den färden är samtidigt en resa genom vårt medvetande, vårt inre universum. En färd fylld av utmaningar och nya spännande upplevelser. Allt för att öppna oss för vårt mångdimensionella jag och expandera vårt medvetande.

Jag tänker på hur turbulent denna resa är för oss alla. I förra nyhetsbrevet skrev jag om olika symtom som verkar höra till den inre transformationen då nya krafter växer fram: Utrensningar, sömnproblem, trötthet o värk. Symtom som uppstår när kroppen ska anpassa sig till de nya energierna som flödar in över och i oss. Vi värker fram vår innersta essens. Där vi har mest motstånd blir symtomen starkast. Stora förändringar sker både inom oss och utanför oss i världen. Och fler förändringar och mer turbulens tror jag att vi kan förvänta oss framåt sommaren.

Så bäst att fortsätta den ”avvecklingsprocess” som livet tycks vara. Att släppa gamla icke fungerande icke konstruktiva mönster och beteenden. Släppa taget om det som begränsar oss och lämna gamla skuggsidor. Och i stället lyssna till den djupare intelligensen inom oss som gör att vi ser på livet med öppenhet, klarhet och medvetenhet. 

Vi förändrar världen när vi förändrar oss själva. Det du tänker, känner och är, det blir din verklighet. Som jag skriver i mina böcker om DagSdrömmar: Såsom inombords, så ock utanför.
Så, hur vill du se din framtid ? 

Tiden går fort nu – vad gör vi med den ?

Mayakalenderns dryga 5000 års tideräkning tar slut vid Vintersolståndet den 21 dec 2012.  Många cykler avslutas då, både planetariska, galaktiska, kosmiska… Detta är en riktigt stor händelse, kanske större än vi kan föreställa oss. Vi vet ännu inte vad det kommer att innebära. Men jag tror att det är viktigt med ett positivt förhållningssätt till det som händer och till det vi känner o upplever. Viktigt att vara grundad här och nu. Viktigt lita på sig själv. Viktigt ha distans o perspektiv. Att se bortom motsatserna till Helheten. Viktigt att släppa in Sofia, visdomens gudinna, den kvinnliga omfamnande gudomliga kraften, för att kunna kommunicera med och få vägledning av våra högre Jag, vår inre essens.
 
Varför inte göra som Nalle Puh:
“Vad är det för dag”, frågade Puh.
"Det är idag” svarade Piglet.
"Åh, det är min favoritdag”, sa Puh.
 
För människans logik, intellektet, är ett uttryck för det vi kallar förnuft, och detta är aldrig klokare än människans utvecklingsnivå. Det har tagit mänskligheten dit där vi är idag. Således behöver vi höja vår medvetenhet radikalt, eller hur?
 
Vi som lyssnar på våra drömmar har en stor fördel i att kunna följa med i tidsflödet och rida på vågen av förändring och medvetandehöjning. Drömmar är ”färskvara” och meddelar oss hela tiden om vad som pågår i vårt psyke, i vår själ och bortom.  Vi kan ta till oss vår skuggsida direkt och läka den – och vi kan ta till oss vår solsida direkt och bada i dess helande kärleksljus.

Våra drömmar visar på våra hinder (mot vårt högsta bästa) och på våra möjligheter (till vårt högsta bästa).
Här kommer en dröm från en mycket medveten person, som dessutom själv har tolkat sin dröm:

DRÖM om mördare
Jag drömde att jag stod ansikte mot ansikte med min mördare. Det var starkt och alvarligt. Och jag visste att det var mitt "ego" som stod där, alla mina krav på mig själv att vara bra, trevlig, duktig, välutbildad etc. Och jag kände att nu räcker det, nu vill jag möta mig själv i mitt innersta.   /K
DRÖMHEALING
Att möta sin inre mördarröst (sin skugga) är starkt helande. Att ha en dialog med den o fråga om dess uppkomst och uppgift ger bra och nödvändig info. Då kan man ge ”mördaren” en ny uppgift som är konstruktiv och livgivande i stället för destruktiv o dödande. Gör man det har man befriat sig från gammal prägling och rädsla. Då kommer sådan dröm inte tillbaka. Då är man fri att uttrycka sin sanning och stå upp för sig själv i alla situationer.
PS.
Kom ihåg att du alltid är ”chefen” över dina delpersonligheter. Du Är inte de olika sidorna, du Har dem. De är alltså inte eviga. De är föränderliga. Du kan förändra dem till ditt Högsta Bästa. Var därför inte rädd att möta dem. Var glad att du kan se dem och bearbeta dem.

HUS-DRÖMMAR (Hus = vem är jag?)

LETA HUS
Vi letar ett nytt hus. Vi tittar på flera men hittar inget som jag vill flytta till.
TOLKNING: Huset är jaget. Du tycks leta efter ett nytt sätt att vara-förhålla dig, men har ännu inte hittat det som är DU. Drömmen visar att du vuxit ur ditt gamla jag men inte funnit dig tillrätta, eller inte hittat hem än, i det nya.

PERFEKT LÄGENHET
Jag drömmer att jag flyttat in i en ny lägenhet. Den är stor o ljus o fin o helt perfekt. Jag vaknar lycklig.
TOLKNING
Du har lämnat det gamla och hittat rätt - hittat hem i det nya. En förändring som kan handla om t.ex förhållningssätt, livssituation, livsfilosofi, arbetsplats, inre kontakt, relation …

FLYTTA
Jag håller på att packa för jag ska flytta. (men egentligen vet jag ju inte vart, kommer jag på när jag vaknar)
TOLKNING
Din dröm handlar om uppbrott och förändring. Men du vet inte vart det leder.

RENOVERA HUSET
Jag drömmer att hantverkare håller på att renovera mitt hus. Ser att en vägg har trasiga tapeter. De byter ut inredningen i köket. Jag går omkring o kollar att allt blir bra.
TOLKNING
Inre renovering och förnyelse. Nya rätta gränser (vägg). Allt runt hjärtat (köket=centrum) nytt, rent och fräscht. Förändring, förbättring, rening, läkning till kropp och psyke.

Här ett par dikter av min kollega Lena Frank ur hennes bok ”Stanna upp ett slag”

Om glädje i ditt hjärta får bo, ska du se att du finner ro
ty utan glädje finns föga hopp, om att vara på topp
utan det blir svårmod som råder, och då lever man på nåder
 
Sjung dig en visa till tröst, när svårmod hotar ditt bröst
måla en vacker bild, och bli av glädje vild
dansa dig själv en dans, och du kommer i balans
eller bli en poet och skriv, allt för att berika ditt liv.
 
Aktiviteter:
-Agneta har drömkurs på Hälsokompassen i Ängelholm 24 mars. info@agnetaoreheim.se
-Jeanine har öppen drömcirkel i Stockholm varje onsdag kl 18.30. www.heartandhand.se
-Minerva har drömkurs (dagsdrömmar och att läka symtom) 5-8 april i Katrineholm. minerva-li@comhem.se  
-Minerva och Yvonne har sömn&dröm kurs i SydFrankrike 24apr-1maj, om att lära sig sova gott och använda sina drömmar. minerva-li@comhem.se
-Eva o Birgitta startar ny drömterapiutbildning i Norrköping i september. www.dromakademin.se
-Lena Westrin har kommit ut med boken Drömsagor. www.dromcentrum.se / tips på böcker
-Minerva-Li’s böcker Din väg genom liven och Genom döden finns som e-bok. www.dromcentrum.se / tips på böcker
Läs gärna tidigare nyhetsbrev.  De är både bra, intressanta, lärorika och inspirerande.