'Op een Blaadje'
Kook- en Voedingsadviesbureau
 
 
Nieuwsbrief no. 21 - juni 2011
 
Beste ,
 
In juni bestaat Praktijk 'Op een Blaadje' alweer vier jaar. Ik zie mezelf nog naar de Kamer van Koophandel rennen na mijn diploma-uitreiking.
En om deze kennis up to date te houden volg ik jaarlijks vele bijscholingen. Op die manier blijf ik aangesloten bij de beroepsvereniging en behoud ik mijn licenties. Daardoor heb jij een grote kans op bijbetaling door je zorgverzekeraar als je op consult komt. Dat scheelt weer!
 
Quizvraag
 
Houd jij ervan om bedot te worden? Nee toch, niet door een voedselfabrikant.
Dan wil jij weten hoeveel asperges er zitten in de Honig Limburgse Aspergesoep!
Het antwoord vind je onderaan de nieuwsbrief. Je voelt 'm al aankomen ...
 
Schellingwoude Landmarkt
 
 
Had je er al van gehoord? Van de landmarkt die in Schellingwoude nabij IJburg werd geopend in mei? Het is een plekje dat me trekt al ben ik er nog niet geweest. Dat gaat vast binnenkort gebeuren. Het is zoiets als Marqt in Haarlem (en Amsterdam). Een overdekte hal met producten uit de nabije omgeving met oog voor authenticiteit. Ik houd van zulke initiatieven. Bij de gewone supermarkt is alles zo inspiratieloos en zijn de vele voorverpakte producten vaak behoorlijk verknipt en versleuteld. Terug naar je roots, back to basic.
 
Het Blue Band meisje en hoe het echt zat ...
 
 
Ze werd bekend als het Blue Band meisje. Het is 1923 en in de margarinefabriek van Unilever in Rotterdam wordt nagedacht over de eerste reclamecampagne in Nederland. Op de eeste affiches en emailleborden verschijnt een bevallig lief lachend boerenmeisje met een pakje kunstboter op een dienblad. Deze lieftallige jongedame steelt het hart van menige huisvrouw in die tijd en de pakjes vinden gretig aftrek.
Maar het gaat mis want het Blue Band meisje had gelogen. Zie de reclame waar zij verkondigd dat haar margarine 'versch gekarnd' is. En dat kan niet, want alleen boter kun je karnen. Er bestond nog geen Reclame Code Commissie en zo zie je maar weer dat het dus goed is dat die er zijn.
Intussen had de fabrikant van Blue Band de posterijen veel geld betaald om de reclameleus in poststempels te verwerken. Het kon gebeuren dat er op je postpakket de aanbeveling stond 'koopt heden Blue Band versch gekarnd'! Dit werd gelukkig via een kort geding door concurrenten teniet gedaan.
Blue Band is nog altijd een grote jongen en komt met diverse productlijnen in veel keukenkastjes voor.
Wist je dat een pakje margarine een jaar lang in de schuur kan staan zonder dat er vliegen opkomen of gaat schimmelen? Ra, ra, hoe kan dat.
 
Informatie delen
    
Op verzoek kan ik bij je thuis of op kantoor een lezing geven over voeding en de gezondheid, over het Energie Herstelplan, over vitaminetekorten en -gebruik.
Ook geef ik excursies, lezingen en kookworkshops over eetbare onkruiden, eetbare bloemen, zaden, bessen en wilde groenten. Tijdens een wandeling kom je veel eetbaar spul tegen. Leuk om eens wat meer van te weten en eten. Vanaf 4 personen. Lees hier verder.
 
 
 Stilte-Rust-Ruimte Wandeling
 
Stel je even voor , een moment niets anders dan stilte, rust en ruimte om je heen.  Zorgeloos onthaasten en heerlijk wandelen door de prachtige natuur van Duin en Kruidberg.  Bovendien goed voor de conditie! De stiltewandeling is bedoeld om even tot rust te komen. De hectiek van alledag, de drukte in je hoofd en het steeds maar bezig zijn, tot rust te brengen. Waardoor er weer een gevoel van ruimte en vrijheid ontstaat.
Tijdens de wandeling gaan we bewust genieten van de omgeving  en op zoek naar de stilte. Met volle aandacht voor onze ademhaling en zintuigen. Ervaar hoe het is om je pas te vertragen en de stilte te horen. Dit is een wandeling zonder prestatie maar met grote winst: weer opnieuw de verbinding met je lichaam en natuur te voelen. Na afloop van de wandeling is er voor alle deelnemers een heerlijke bio-energizer.
 
Praktische info
Wanneer: donderdag 16 juni, van 10-11.30 uur
Waar: ingang Duin en Kruidberg, tegenover Duin en Kruidberghoeve.
Duin en Kruidbergerweg 91, 2071 LG te Santpoort.
Prijs € 12,50
Aanmelden kan via
info@basicbalance.nl of info@opeenblaadje.nl.
Deze wandeling gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
Zorg voor goede schoenen en comfortabel zittende kleding.
Als het regent gaat de wandeling niet door want dan is het niet stil genoeg. Knipogen  
 
Recept voor een mooie huid
   
Weten we het nog van een vorige nieuwsbrief? In 28 dagen hebben we een nieuwe huid. En wat je eet wordt daarvoor gebruikt. Dus wat je eet bepaalt de kwaliteit van dat huidje. Daarom dé ingrediënten voor een boost voor de huid. Daar komen ze, maak er zelf maar wat lekkers van: Zalm, paranoten, avocado, groene thee, olijfolie, sardientjes, magnesium en vitamine D.
 
 Op herhaling; hoe zit het met nutriënten
  
Nog een keer omdat er zoveel over gevraagd werd:
 
Als je een maaltijd samenstelt kun je kiezen uit basisvoedingsmiddelen en niet-basisvoedingsmiddelen.
  • Basisvoedingsmiddelen         *zijn nutriëntrijk en relatief laag in energie.
  • Niet-basisvoedingsmiddelen   *zijn energierijk en relatief laag in nutriënten.
Vraag je, wanneer je de keuze maakt in de winkel, af met welk van de twee je te maken hebt. Het antwoord moet voor het overgrootste gedeelte uit basisvoedingsmiddelen bestaan. Daarmee voed je je lichaam en daardoor kun je denken en presteren.
 
EN ALS AANVULLING 11 TIPS VAN MICHAEL POLLAN: ZIE PRINTBARE BIJLAGE.
 
Agenda  
Juni
Woensdag 4 mei open tuindag van 10-12 uur. Graag vooraf aanmelden.
Donderdag 16 juni de eerste stilte-rust-ruimte-wandeling. Met na afloop een heerlijke bio-energizer. Vanaf 10.00 uur, kosten 12,50. I.s.m. Basic Balance.
 
Juli
Woensdag 6 juli open tuindag van 10-12 uur. Graag vooraf aanmelden.
  
Augustus
Woensdag 3 augustus open tuindag van 10-12 uur. Graag vooraf aanmelden.
 
September
Woensdag 7 september open tuindag van 10-12 uur. Graag vooraf aanmelden.
 
Oktober
Woensdag 5 oktober open tuindag van 10-12 uur. Graag vooraf aanmelden.
Van 20-23 oktober sta ik op de 50+ beurs in de Extran Sporthal bij de IJsbaan.
I.s.m. Beauty Lounge.
  
Voor meer informatie of aanmelden klik hier.
 
Quiz-antwoord
 
  
 
Lees hier verder ........... en hier.
 
 
Volg Praktijk 'Op een Blaadje' op Weblog en op Twitter
 
Voor de nieuwkomers onder de nieuwsbrieflezers:
alle foto's uit de nieuwsbrieven zijn van eigen hand.
 
Foto van artikel van Honig is van internet.
 
 
 
Kook- en voedingsadviesbureau
'Op een Blaadje'
 
J. Michaëlpad 108 1992 AV Velserbroek
 
 
 
023 - 5382874
06 - 46022065