MDT

View in browser
Pressmeddelande 19 februari
 
 

Malin Elgán 

"Barnformen" 

 

27–28 februari

Live stream

 

 

Fyra dansare i 11-årsåldern gör en koreografi från 2007 – ”Formen sa: gör” av Malin Elgan. Resultatet blir föreställningen ”Barnformen”, där rörelser har skiftat plats från vuxna dansarna i det föregående verket till barnen i det nya. Och precis som sina föregångare till dansare växlar barnen mellan diverse former, kroppar och gestik hämtade ur naturdokumentärer, spelfilmer och något i stil med folkdans. ”Barnformen” är på så vis en förlängning av tidigare idéer om – omfördelning av rörelser, vår rörelsefrihet, skifte av kontexter och friläggande av rörelsers betydelser. Det är en sak. Samtidigt kan situationen liknas vid då barn prövar vuxnas skor, obrydda om vad som passar och inte placerar de sig själva i relation till världen.

 

Malin Elgán är koreograf och konstnär, baserad i Stockholm och internationellt verksam. Elgán intresserar sig för konsten bortom det genre-specifika och opererar genom en expanderad koreografisk praktik – via diverse uttryck, format och media. Hon låter inte dansen begränsas till vissa rörelser och platser utan tar den ur sina gängse sammanhang för att möjliggöra nya betydelser. Hennes verk har spelat på scener såsom MDT, Dansens Hus och Kulturhuset i Stockholm. Likaså har hennes verk visats i konstsammanhang bland annat på Moderna Museet, Nationalmuseum och Bonniers Konsthall i Stockholm samt på Göteborgs konsthall, Nasjonalmuseet och Kunstnernes Hus i Oslo, Poppositions i Bryssel, Ausland i Berlin liksom på Museum of Contemporary Art i Zagreb.


Koreografi: Malin Elgán. Dans: Ted Bäckström, Carla Crépin, Zizou Reinholdsson och Jannah Romdhane. Assistans dans: Pär Andersson och Rebecca Chentinell. Ljud: Daniel Söderberg. Kostym: Hanna Westerling. Fotograf press: Ulf Lundin. Fotograf streaming: Lars Siltberg. I samarbete med Kunliga Svenska balettskolan. Med stöd från Kulturrådet och Region Stockholm. Samproduktion: MDT, Norrlands Opera. Liveströmmen möjliggörs av MDT och Norrlandsoperan i samverkan med Konstnärsnämndens internationella dansprogram. Producent, presskontakt: Masha Kotlyachkova, MDT (masha@mdtsthlm.se)

 

Mer information här:

https://mdtsthlm.se/sv/program/8446/

 

Speltider:
27 februari 18:00

28 februari 16:00

 

För mer information och bokning av pressbiljetter kontakta:

Masha Kotlyachkova

masha@mdtsthlm.se

08-6111456

 

MDT är en internationell samproduktionsplattform och en ledande scen för samtida koreografi och performance. MDT har sedan 1986 presenterat och samarbetat med internationella och svenska konstnärer.

 
FacebookTwitter