DECEMBER 2015
In deze nieuwsbrief
  • Studiekeuzeconferentie: ochtendprogramma bekend!
  • Tool Van Profiel naar Studie
  • NIEUW: Toelichting informatie op Studiekeuze123.nl
  • Fijne feestdagen!
 
Studiekeuzeconferentie: ochtendprogramma bekend!
Zowel studenten als onderwijsinstellingen zijn gebaat bij een soepele aansluiting tussen vo/mbo en het hoger onderwijs. Hoe kunnen vo, mbo en ho elkaar ontmoeten en samenwerken? Praat mee tijdens de Studiekeuzeconferentie op 17 maart 2016. Onder leiding van Donatello Piras, moderator van het Nederlands Debat Instituut, ontstaat er een verrassend interactieve ochtendsessie.

Bekijk het programma en schrijf u in!
 
Tool Van Profiel naar Studie
Met de vernieuwing van onze website is uiteraard gekeken naar het gebruik van de oude site. Uit de webstatistieken bleek dat de tool Van Profiel naar Studie zeer weinig werd gebruikt op Studiekeuze123.nl. Daarom is de zoekmachine verbeterd en kunnen studiekiezers nu zeer eenvoudig hierin hun profiel aangeven en vervolgens zien welke studies hierop aansluiten.

Decanen hebben laten weten dat zij de tool en vooral de printbare totaaloverzichten wel veel gebruiken tijdens studiekeuzegesprekken. De tool is dan ook te vinden op onze website voor professionals Studiekeuzeinformatie.nl, maar is nu ook te bereiken via de Wegwijzer voor Decanen op Studiekeuze123.nl
 
NIEUW: Toelichting informatie op Studiekeuze123.nl
Op Studiekeuze123.nl kunnen studiekiezers heel veel informatie vinden per opleiding, bijv. het aantal eerstejaars, is er sprake van loting of een honours programma en wat zijn de kansen op de arbeidsmarkt. Al deze informatie verzamelt Studiekeuze123 van betrouwbare bronnen zoals DUO, CBS en ROA.

Om studiekiezers meer achtergrondinformatie te geven over de herkomst van deze informatie, kunnen zij op de opleidingspagina's diverse begrippen aanklikken om een uitleg te lezen. Bij 'Bron en Toelichting' wordt daarnaast verteld waar deze informatie precies vandaan komt. Voor een totaaloverzicht kunt u kijken op de bronnenpagina van Studiekeuze123.
 
Fijne feestdagen!
 
Dit is de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Vanaf januari ontvangt u van ons weer maandelijks nieuws, ontwikkelingen en handige tips.
Studiekeuze123 wenst u hele fijne kerstdagen en een mooi, inspirend en succesvol nieuw jaar!
 
Bijeenkomsten
Studiekeuze123
Powered by Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
   
Studiekeuze123 is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Hogescholen, ISO, LSVb, NRTO en VSNU.
Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW.