Nieuwsbrief 01 - Maart 2014
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA

Mei 2014
10, 17 en 24: Droogtraining
16 en 23: Skeelertraining
18: 4e Relatie Trainingsdag
 
Juni
13 en 20: Skeelertraining
14 en 21: Droogtraining
 
Juli
Zomerijs Inzell (onder voorbehoud)
 
Augustus
15, 22 en 29: Skeelertraining
16, 23 en 30: Droogtraining
 
September
5: Skeelertraining
6 en 13: Droogtraining
 
TIP - TIP - TIP
 
BASISCONDITIE LEG JE IN DE ZOMER
 
Als schaatser, of je nu sprinter, allrounder of marathonner bent, heb je een basisconditie nodig.
 
Om diep te kunnen zitten, kracht te kunnen zetten, een bocht te kunnen houden, moet je een bepaalde basis hebben.
 
Die basis leg je in de zomer. Vooral het eerste deel van de zomer is het daarom handig aan je algehele conditie te werken. Veel extensief (duur)werk dus in het eerste deel na je rustperiode. Dan is je lichaam er daarna klaar voor om ook intensievere en schaatsspecifieke trainingsvormen aan te kunnen.
 
Veel trainingsplezier!
 
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA

Facebook.com/Schaatstraining (vriendenpagina, voor leden Facebook)  

F
acebook organisatiepagina (openbaar voor niet-Facebook-leden)

   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
Prachtseizoen!
Wat een waanzinnig mooi seizoen heeft Schaatstraining advies & begeleiding achter de rug. Met alleen nog de Internationale Long Distance Races en Sprint4Kamp in Heerenveen in het verschiet, loopt dit mooie seizoen nu ten einde.
 
Ontzettend veel animo voor de techniekweken in met name Inzell, een overweldigend aantal verzoeken voor privé techniektraining in Inzell maar ook op allerlei ijsbanen in Nederland en steeds meer verzoeken voor persoonlijke schema's.
 
En, ontzettend veel mooie resultaten: diverse wereldkampioenen bij de masters, NK-deelname bij de junioren, winnares bij het 6-banentoernooi marathon, de winnaar van de Holland Cup 'Pure Sprint' en ontzettend veel andere mooie, persoonlijke resultaten... Gefeliciteerd allemaal!
 
Een prachtseizoen. Nu evalueren en plannen uitwerken voor het nieuwe seizoen. Een paar mooie herstelweken toegewenst allemaal!
 
 
Coaching in Astana en Stavanger
Zowel bij het WK Masters Sprint op 1 en 2 februari in Astana (Kazachstan) als bij het WK Masters Allround op 7, 8 en 9 maart in Stavanger (Noorwegen) was Schaatstraining advies & begeleiding als coach aanwezig.
 
Daar waar het kampioenschap in Astana naast mooie tijden vooral ook gekleurd werd door de bijzondere Kazachstaanse tradities en gebruiken die rondom het toernooi tentoongespreid werden, waren het in Stavanger vooral de enorm spannende races die het toernooi tot een pracht WK maakten.
 
Bij beide toernooien lieten ook de schaatsers die gebruik maken van de persoonlijke schema’s of deelnemen aan een of meer techniekweken zien, dat hun investering niet voor niets is geweest.  Dat dit niet ongezien bleef, blijkt ook wel uit de aanmeldingen voor het nieuwe seizoen die al weer binnen gekomen zijn!
 
 
Zomerijs Inzell
Alhoewel het inmiddels vast staat dat er zomerijs komt in Inzell, zijn de data helaas nog niet bekend.
 
Zodra dit het geval is, zullen we de data van de trainingsweken openbaar maken, waarbij degenen die zich al eerder gemeld hebben via e-mail, persoonlijk bericht krijgen.
 
 
4e Relatie Trainingsdag: 18 mei
Al weer voor de vierde keer organiseren we in mei onze Relatie Trainingsdag. Dit jaar zal de dag plaatsvinden op zondag 18 mei op het skeelerterrein van de Doornsche IJsclub.
 
Hoe ziet deze dag eruit?
Deze traditionele trainingsdag omvat diverse clinics waaruit je kunt kiezen om aan deel te nemen. Tijdens de clinic krijg je tips en adviezen rondom de techniek en uitvoering van de verschillende oefeningen. Zodat je, als je thuis met deze trainingen aan de slag gaat, je er ook het gewenste effect uithaalt.
 
Na een gezamenlijke warming-up starten we met de eerste clinic. Na een pauze volgt clinic 2 en tot slot nog een derde clinic.
 
De dag sluiten we af met een klein hapje en drankje.
 
Keuze uit drie clinics
Er vinden drie ronden plaats, waarbij je de keuze hebt uit de volgende trainingsvormen:
·      Skeeleren
·      Schaatsplanken
·      Elastiektraining (incl. uitleg gebruik Exer-Genie)
·      Droogtraining (oefeningen/sprongen)
 
 
Kosten
Voor diegenen die het afgelopen seizoen hebben deelgenomen aan een van de activiteiten van Schaatstraining advies & begeleiding, is de dag geheel gratis. Overige deelnemers betalen €15,00.
 
Aanmelden
Wil je deelnemen? Meld je dan via e-mail aan en geef daarbij aan welke drie clinics je wilt doen.
 
 
Droogtraining en skeelertraining
Net als vorige zomer, organiseren we ook in 2014 weer een serie droog- en skeelertrainingen. Beide trainingen zullen in het teken staan van techniek en uitvoering.
 
Droogtraining
De droogtraining vindt plaats op zaterdagmorgen van 10.00-11.30 uur in Driebergen.
Data: 10, 17 en 24 mei, 14 en 21 juni, 16, 23 en 30 augustus, 6 en 13 september.
Kosten:  €10,00 per keer (voor deelnemers persoonlijke begeleiding gratis)
 
Skeelertraining
De skeelertraining vindt plaats op vrijdagmorgen van 09.00-10.30 uur op de skeelerbaan van Lisserbroek. Bij slecht (nat) weer, wordt de training gewijzigd in een schaatsplanktraining in het clubhuis.
Data: 16 en 23 mei, 13 en 20 juni, 15, 22 en 29 augustus, 5 september
Kosten: €15,00 per keer (voor deelnemers persoonlijke begeleiding gratis) indien lid van IJs- en Skeelerclub Lisserbroek, anders €5,00 extra.