Stedelijke nieuwsbrief - 26 april 2021
Vaccinatiecampagne in Zottegem
De vaccinatiecampagne in onze stad draait op volle toeren. Vorige week werd de kaap van 30% overschreden, en zijn 7.253 (18+) Zottegemnaren al minstens 1x gevaccineerd. Bij de 65plussers staat de vaccinatieteller op 82.33%. Ons vaccinatiecentrum loopt bijzonder vlot dankzij de enorme gedrevenheid van het personeel en het tomeloze engagement van de vele vrijwilligers! Het aantal vaccins die we per levering ontvangen neemt stevig toe, en we bereiden ons voor om steeds meer bezoekers vlot en snel te vaccineren.
 
 
 
Van uitnodiging tot prik
Als je aan de beurt bent voor jouw vaccinatie, krijg je  een uitnodiging van de Vlaamse overheid. Deze wordt gestuurd naar je officiële domicilieadres. Wist je dat je op ‘Mijn Burgerprofiel’ ook meteen een digitale versie kan terugvinden? Wil je graag een e-mail ontvangen zodra jouw uitnodigingsbrief digitaal beschikbaar is? Koppel dan je E-box aan ‘Mijn Burgerprofiel’. We vragen om je uitnodiging zeker te bevestigen, verplaatsen of annuleren, want zo weten we exact hoeveel bezoekers we mogen verwachten.
 
 
Iedereen kan iemand helpen
We hebben het afgelopen jaar meermaals bewezen hoe solidair we voor elkaar kunnen zijn. Ook nu moeten we elkaar blijven helpen. Want het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om zich te verplaatsen naar het vaccinatiecentrum, info te vinden op internet of om een vaccinatie-uitnodiging online te bevestigen. Vraag daarom aan je familielid, vriend, kennis of buur of je ergens mee kan helpen. Een klein gebaar maakt een groot verschil! Zelf vragen? Op onze corona infopagina vind je nog steeds nuttige links, info over vaccinatie én het laatste coronanieuws uit onze stad.
 
 
 
Pop-up speelplein op marktplein
Als ouder een terrasje doen terwijl de kinderen naar hartenlust kunnen spelen: het kan deze zomer niet alleen aan de Bevegemse Vijvers, maar ook op het Zottegemse marktplein. Van begin juli tot eind september tovert het stadsbestuur een deel van de autovrije markt om tot een pop-up speelplein. Leuk voor de kinderen, een opsteker voor de horeca en een meerwaarde in tijden van staycation!
 
 
 
Wees loyaal & koop lokaal
Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Dan is de onlangs gelanceerde Zottegemse cadeaubon zeker iets voor jou! Je kan heel eenvoudig via zottegembon.be bestellen en zo familie of vrienden een leuke, lokale shopervaring bij een Zottegemse handelszaak bezorgen. Van lokale delicatessenzaken tot hippe modeboetieks, er is voor elk wat wils. Neem je graag deel als handelaar? Dat is gratis, maar het is wel nodig je hiervoor in te schrijven.
 
 
 
Investeren in stedelijk basisonderwijs
De stedelijke basisschool De Smidse in Erwetegem heeft, mede dankzij het ervaren en enthousiast team van leerkrachten en ondersteunend personeel, een uitstekende reputatie. De school heeft echter een enorme nood aan lokaaluitbreiding en de gebouwen zijn aan grondige vernieuwing toe. Daarom werd beslist een nieuwbouwproject op te starten, waarvoor de eerste stappen nu gezet zijn. In afwachting van dit groot project, wordt ook op korte termijn de infrastructuur opgewaardeerd.
 
 
 
Info wegenwerken Ruddershovestraat 
Vandaag starten voor een 4-tal weken herstellingswerken in de Ruddershovestraat, vanaf de Zwalmstraat tot aan huisnummer 16A. Het betonnen wegdek en greppels worden uitgebroken, er worden nieuwe greppels geplaatst en een nieuwe asfaltverharding aangebracht. Er zal geen doorgaand verkeer mogelijk zijn en de omleiding zal lopen via de Provinciebaan, Lieve Heersstraat, Romeins Plein en Paddestraat, zo naar Ruddershovestraat.
 
I
© Stad Zottegem - Communicatiedienst |  Gustaaf Schockaertstraat 7 | 9620 Zottegem