Invitation til fernisering på Fundamentalism skulptur på Brandts klædefabrik
  1. Invitation til fernisering på Fundamentalism skulptur på Brandts klædefabrik
  2. Støbekursus i bronze/sølv
  3. Min sårbarhed. Min styrke Film I Cafe Biografen i Odense. Mandag d. 17. sep
  4. "Skitser til Homo Sapiens"  I dialog med fremtidenFra d. 22 aug. til 19 sep. 2018
  5. Fernisering fredag d.12 okt på Galleri Galschiøt med Rey Morales (MX)
  6. Galschiøt Rundviser, vin og foredrag af Lene Odgaard på galleri Galschiøt Tirsdag d.23 okt fra19 til 23:00
 
 
Kære
 
Lørdag den 15. september kl. 14.00 er der fernisering på den 28 tons store ”Fundamentalism” skulptur, som det er lykkedes at klemme ned på pladsen foran Brandts Klædefabrik. På ferniseringen vil to rådmænd (kvinder) og jeg holde taler, og der vil være performance, dans og musik, så det bliver en hyggelig dag. Se program på facebook, på instagram , på websiden og nedenfor.
 
Jeg glæder mig til at præsentere denne skulptur i min egen by Odense, og så på denne plads der danner det kulturelle centrum i Odense.  Tak til Odense og initiativ gruppen ”Abrahams sammenbragte børn” der har gjort det muligt og oveni købet igangsat en masse undervisning, dialoger og en hel kulturfestival i tilknytning til udstillingen.
 
Jeg betragter skulpturen som et af mine hovedværker, og den danner grundlag for det mest vellykkede dialogprojekt ”Abrahams børn”, der nogen sinde er kommet ud af mit værksted.
Netop debatten om indvandring og integration er en debat, som vi er rigtig dårlige til. Den ender næsten hver gang i grøftegraveri, mudderkastning og en ”dem og os” polarisering, så vi i stedet for at bruge dialogen til at skabe forståelse, venskaber og tolerance udvikler intolerance og fjendskab.
 
Dette er baggrunden for, at jeg har lavet dette kæmpeprojekt, som bruger kunsten til at iscenesætte en dialog imellem Jødedom, Kristendom og Islam . Jeg har udvalgt 300 citater af de mest lyse og tolerante og 300 af de mørkeste og mest intolerante fra toraen, det nye testamente og koranen. 28 skærme på skulpturen viser uophørligt citaterne, og når man ser dem, går det op for én, at de stort set er identiske. De tre monoteistiske religioner er både lige smukke/kærlige og lige mørke/hadefulde. Så det handler ikke om, om man er muslim, jøde eller kristen, men om hvilken side af sin religion man knytter an til.
 
I forbindelse med udstillingen af skulpturen vil der være et væld af dialog- og undervisningsaktiviteter i Odense organiseret af ”Abrahams sammenbragte børn” gruppen. Har du selv noget at byde ind med, så kontakt dem på tlf 24 26 92 90 eller mail kultur@kontraster.dk og bliv en del af projektet. Se den foreløbige aktivitets liste på deres webside.
 
Vi har også opstillet skriftsøjle skulpturer på borgerservice, skoler, gymnasier, biblioteker, indkøbscentre og kirker, hvor de nu står og viser citaterne fra de monoteistiske religioner, samtidig med at de reklamerer for aktiviteterne inden omkring skulpturen på Brandts Klædefabrik.
 
Der er faktisk en lille for-fernisering allerede fredag den 14. sep. kl 10, hvor alle byens skoler og uddannelses steder er inviteret på Amfiscenen ved Brandts klædefabrik for at se skulpturen og høre mig fortælle om mine tanker, og hvorfor jeg har lavet en skulptur om dette emne. Til denne for-fernisering er er du naturligvis også velkommen.
 
Vi er i øvrigt ved at gøre Galleri Galschiøt pænt, så vi pudser, maler og regerer, så vi er klar til efteråret, hvor der plejer at være endnu flere besøgende på galleriet end normalt. Så kik ud.
 
Udover oprydning og istandsættelser har vi selvfølgelig et væld af aktiviteter, som det fremgår nedenfor.
 
Kærlige efterårs hilsener
 
Jens Galschiøt og hans gæve gallerister
 

Galleri Galschiøt Aktiviteter i 2018

 Udstillinger m.m

 
September
Odense - Fundamentalism-fernisering
Hvornår: 15. september – 30. november
Hvor: Odense
Se: kort video-intro til projektet.
Hvad: Projektet Abrahams Børn/Fundamentalism  skal i 3 måneder skabe debat om jødedommen, kristendommen og islam, religionernes ligheder og forskelle og mørke og lyse sider i Odense og omegn. 
Skulpturen Fundamentalism viser 600 af religionernes lyseste og mørkeste citater og der lægges op til dialog i skoler, på biblioteker mm.
Abrahams børn i Odense på Brandts klædefabrik
Fra 15. september til 30. november er der kulturfestival i Odense.
Formålet med festivalen Abrahams Sammenbragte Børn, er at skabe en tættere dialog mellem befolkningsgrupper, aldersgrupper og trosretninger i Odense. Det er derfor en forudsætning for at lave arrangementer i dette regi, at de er oplysende, dialogskabende og båret af tolerance over for anderledes tænkende.
Et centralt element i Kulturfestivalen er Kunst-og dialogprojektet Abrahams Børn af Odense-kunstneren Jens Galschiøt. Kunstværket sætter fokus på de tre store monoteistiske religioner: jødedom, kristendom og islam, der alle har Abraham som stamfader. Kunstprojektet har til hensigt at skabe en konstruktiv og inkluderende dialog.
Kunst- og dialogprojektet består af skulpturen Fundamentalism og 10 skriftsøjler.
Mere info her eller på telefon andreas 2426 9290
Er du interesseret i at støtte eller være en del af kulturfestivalen Abrahams Sammenbragte Børn, kan du kontakte dem på email:  Kultur@kontraster.dk
 
 
*******
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 10/9 – 14/9 Uge 37 Man-fre. 9-15.30 Få ledige pladser
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.  Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
*******
 
Min sårbarhed. Min styrke
 
 I Cafe Biografen i Odense. Mandag d. 17. september kl. 18.45 september vises "Min sårbarhed. Min styrke. Min kunst." i sal 1. 
 
Galschiøt deltager i filmen, hvor han skaber et kunstværk ud fra Sara Hamdrups tekst.
 
Sara Hamdrup vil være til stede som instruktør og sige et par ord inden filmen. Efter filmen holder vi en Q&A, hvor hun vil besvare på spørgsmål fra publikum, og hun vil trække 2-3 af  de deltagene kunstnere med op foran, så de også har mulighed for at fortælle om, hvordan det har været at være med i det her eksperimenterende kunstfilmsprojekt. 
 
Det er allerede nu muligt at købe billetter til aftenen. Billetterne koster 80 kr. og bestilles via cafe biografen (klik hen på d. 17. september).
 
*******
 
 
"Skitser til Homo Sapiens"  I dialog med fremtiden
Fra d. 22 aug. til 19 sep. 2018
 
Placering i Nykøbing Mors  :
  • 16 skulpturer på ”Højbroen ” , 8  styk på hver side der skuer ud over horisonten
  • 5 skulpturer på kulturpladsen.
Skulptur installationen består af 20 unikke kobberskulpturer, der varierer i højden fra 180 til 225 cm:
De er præget af en skitseagtig modellering med fremkomsten af fine detaljer og en næsten organisk overflade. I nogle af dem vil man se store partier af den menneskelige krop. I andre vil kroppen næsten være forsvundet i materialet. Skulpturerne er i et limbo imellem konstruktion og dekonstruktion.
Skulpturerne har en individuel lyssætning med LED spot. Lyset vil skifte meget langsomt både i farver, vinkler og styrker hele døgnet rundt. De enkelte skulpturer, men også hele kunstinstallationen, går i dialog med lyset og bliver næsten opløst og dekonstrueret, for derefter at blive genskabt. Udtrykket vil have ændret sig, hver gang man passerer dem. Når man står og betragter kunstinstallationen, vil man på grund af langsomheden ikke umiddelbart opfatte ændringer, men efter et stykke tid vil det alligevel se anderledes ud.
På soklen er nedenstående lille tekst på dansk og engelsk.
Sculpture by Jens Galschiøt, 2018. Copper, steel
Skitser til Homo Sapiens

En serie af menneskelignende skulpturer, der er inspireret af Mosebogens skabelsesberetning.
Her bliver mennesket skabt af ler.
Uanset hvor forskellige vi ser ud, og hvorfra i verden vi kommer, er vi alle skabt ud fra den samme "lerklump" - og det forpligter.     Jens Galschiøt
Teknik: De 20 skulpturer er alle fremstiller i kobber med en indvendig kerne af rustfrit stål og monteret på en stålsokkel på 80x80x10 cm. Skulpturerne vejer 3-500 kg stykket. Højden er varierende, de højeste er ca. 225 cm.
Lysteknik: Hver enkel skulptur har en LED spot monteret på soklen. Spotten er en 60 W RGBW med motoriseret vinkel fra 4,5 til 45 grader. Alle spottene styres af et DMX system, og hver skulpturgruppe har sin egen lys computer, der modellere lyset individuelt både på den enkelte skulptur og det samlede udtryk.
se mere og hent foto her
 
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 24/9 – 28/9 Uge 39,(Næsten fuldtegnet)  Man-fre. 9-15.30:
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
Få ledige pladser.
 
Oktober
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 1/10 – 5/10 Uge 40, Man-fre. 9-15.30
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
OBS: Kurset er fuldt! Ring 2083 9674 for at komme på venteliste. Vi opretter nye kurser når der er nok.
*******
 
Fernisering fredag d.12 okt på Galleri Galschiøt
Rey Morales (MX)

Fernisering Fredag 12.oktober fra kl. 14.00 til 17:30, på Galleri Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense N.

Udstillingen varer til og med fredag d 2. november.

Der er åbent alle hverdage kl. 9 til 17, samt søndage kl.12 til 16.00. Lørdag lukket.

Galleri Galschiøt er vært og byder på en lille forfriskning. Jens Galschiøt åbner udstillingen og fortæller lidt om Rey Morales der også vil være til stede. Rey taler engelsk og spansk.
Rey Morales er født i Oaxaca i 1981. Han interesserede sig allerede fra en tidlig alder for kunst. Hans far døde tidligt og som faderløs havde Rey ikke den letteste opvækst. Han var en af de gadedrenge som Mexicos byer er fulde af. Hans held blev at en socialt engageret teatermand Raul García Ramos i 1997 kom til Oaxaca og kontaktede gadedrengene i byen for at lave en teatergruppe. Rey meldte sig straks til gruppen, der lavede dans, kunst og teater på gaden for at tjene til dagen og vejen. Denne gruppe blev senere ’opdaget’ af den danske solidaritets-organisation Tinku der inviterede drengene på teaterturne i Danmark og Sverige.
Denne turne satte for alvor gang i Reys kunstneriske karriere. Han har gået på flere kunstskoler og deltaget i udstillinger og projekter i både Mexico, Danmark, Norge, Sverige og Grønland. Rey har i flere forskellige perioder været tilknyttet den danske billedhugger Jens Galschiøts værksted.
Rey Morales’ oliemalerier er naturalistiske og præget af den latinamerikanske fabulerende historie-fortælling. Mange af motiverne er inspireret fra Reys eget liv med sære mennesker på stylter og mlennesker i gang med underlige gøremål. Hans sociale engagement i det mexicanske samfund skinner igennem som en fin undertone i mange af hans malerier. Hvert billede fortæller sin egen kalejdoskopiske historie - på en gang melankolsk og livsbekræftende.
Rey Morales’ billeder og CV kan ses på www.aidoh.dk/Rey
For yderligere oplysninger kontakt Jens Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense N, tlf. 6618 4058, aidoh@aidoh.dk.
Rey Morales kan kontaktes igennem Jens Galschiøts værksted hvor han for tiden opholder sig. Kontakt mobil nr: tlf 9187 3833. Han taler flydende engelsk og spansk og giver gerne interview om sit liv og sin kunst.
*******
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 15/10 – 19/10 Uge 42 Man-fre. 9-15.30Ledige pladser
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole, (tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.  Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
*******
 
Galschiøt Rundviser, vin og foredrag af Lene Odgaard på galleri Galschiøt
 
Tirsdag d.23 okt fra19 til 23:00 har vi et spændende arrangement  for at støtte Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling entre 100 kr som går ubeskåret til indsamlingen.
 
Programmet er:
 
Rundvisning i Jens Galschiøt galleri af kunstneren selv og hør én af Dansk Flygtningehjælps udsendte fortælle om situationen for flygtningebørn i områder præget af krig og konflikt.
 
Arrangementet foregår tirsdag d. 23. oktober kl. 19.00 – 22.00
Banevænget 22, 5270 Odense N.
Tilmelding til Tove Vincentz fra flygtningehjælpen E-mail:  tovevincentz724@gmail.com
 
Pris: 100- kr.  Pengene går ubeskåret til Dansk Flygtningehjælps arbejde i verdens brændpunkter.
 
Arrangementet sker forud for Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling, der gør en livsvigtig forskel for de mest udsatte mennesker i verden; mennesker på flugt!
 
I år går pengene blandt andet til at sikre overlevelsen af 700.000 forfulgte rohingya flygtninge, der er flygtet til Bangladesh efter brutale overgreb i Myanmar. De er nu strandet i verdens største flygtningelejr, hvor behovet for hjælp er massivt. Andre af de indsamlede penge vil gå til at hjælpe de millioner af syrere, der har søgt tilflugt i nærområderne. Krigen i Syrien hærger nu på sit 8. år, og mange børn husker ikke andet end krig og flugt.
 
Lena Odgaard fra Dansk Flygtningehjælp vil fortælle om sine møder med børn og familier i nogle af verdens flygtningelejre – bl.a. om Rokshan, der måtte føde under sin flugt til Bangladesh, og om 12-årige Fatima i Libanon, der drømmer om at blive lærer og allerede er gået i gang med at undervise lejrens børn.
 
*******
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 29/10 – 2/11 Uge 44 (næsten fuldtegnet) Man-fre. 9-15.30
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
OBS: Kurset er fuldt! Ring 2083 9674 for at komme på venteliste. Vi opretter nye kurser når der er nok.
 
November
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
Hvornår: 5/11 – 9/11 Uge 45, Man-fre. 9-15.30
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
OBS: Kurset er fuldt! Ring 2083 9674 for at komme på venteliste. Vi opretter nye kurser når der er nok.
 
 
*******
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
Hvornår: 26/11 –30/11 Uge 48, Man-fre. 9-15.30Få ledige pladser
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.  Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
 
December
COP 24 i Polen.
Hvis jeg ikke tager meget fejl ender vi med et ret stort happening-setup til COP24 i Polen. Her skal den Gravide Teenager og Survival of the Fattest igangsætte debatter om hhv. prævention og bistandspenge til klima-tilpasning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste