Nieuwsbrief maart 2012

Tijdens prachtige wandeltochten in Nieuw Zeeland heb ik veel tijd gehad om te filosoferen over "de logistiek van het leven". Voor mij een favoriete bezigheid, misschien zelfs wel een levensmissie. Eén van de gedachtengangen zou ik graag met jullie willen delen. Niet omdat het een waarheid is, maar meer als een "mind-blowing"-optie om over na te denken en te voelen wat het met je doet.
"In een systeem is er voor iedereen die bij dat systeem hoort, een goede plek te vinden". Dat is één van de uitgangspunten in het systemisch werk. Ik krijg dan een beeld voor me dat ieder (sub)systeem een eigen matrix (grid) heeft en dat er in iedere matrix voor iedereen die bij het systeem hoort een eigen passend(e) punt (positie) aanwezig is. Er vanuit gaande dat ieder mens deel uitmaakt van vele subsystemen, zoals bijvoorbeeld gezin, werkkring, sportvereniging en vriendenclub, maar ook buurt, stad, dorp, land of werelddeel; dan is ieder individu verbonden met een stapel matrices waarbij in elke matrix voor hem of haar één goede positie te vinden is. Dit geeft mij een gevoel dat je oneindig vaak moet kiezen om de juiste positie in te nemen en daarmee ook het risico loopt dat je ergens de verkeerde positie inneemt/toebedeeld krijgt waardoor er gedoe ontstaat. Beschouw je dit alles vanuit een groter perspectief, dan moet het toch mogelijk zijn om één unieke positie te vinden, waarbij je voor alle subsystemen de juiste positie inneemt. Is het vinden van die ene positie (ieders thuis?) dan datgene waar wij ons hele leven vooral mee bezig zijn. En is dat dan zoiets als eenheidsbewustzijn? Als dit alles nou op werkelijkheid zou berusten, dan voel ik me wel uitgedaagd om dat ene punt te vinden. En als je me nu vraagt waar dat te vinden, dan weet ik het niet zeker, maar mijn aandacht wordt getrokken naar mijn hart..........

CONSULTEN
Heb je het gevoel dat je in één of meerdere van de (sub)systemen waar jij onderdeel van uit maakt niet de juiste positie inneemt, dan ben je van harte welkom voor een coachsessie, familie- of organisatieopstelling, aurareading of innerlijke reis (al dan niet met gebruik van de Healingarts lichtremedies. Je kunt bellen (033-4451480) of mailen voor een afspraak.

5 maart: basisopleiding vraaggericht energie waarnemen In de 8 dagen durende jaartraining Vraaggericht Energie Waarnemen ben je actief bezig met het waarnemen van energie, intuitieve communicatie, energiemanagement en transformatieprocessen in relatie tot jezelf en in de begeleiding van anderen.

8 maart: basisopleiding Coach-Inn-Systemen (opstellingen) Tijdens de 5-daagse basisopleiding Coach-Inn-Systemen maak je jezelf die theorie en praktische vaardigheden eigen die nodig zijn om familie- en organisatie- opstellingen te begeleiden.

16 maart: strippenkaartdag energiewerk
De 1-daagse workshop Professionalisering-Inn-Energiewerk is bedoeld voor mensen die de training Vraaggericht Energie Waarnemen, Effectief-Inn-Intuitieve Waarneming, Waarnemen-Inn-Energie, Reis-Inn-Jezelf of een vergelijkbare training bij een ander instituut gevolgd hebben en geeft je de mogelijkheid om jouw waarnemingsvaardigheden aan te scherpen, bezig te zijn met persoonlijke transformatieprocessen en jouw vragen te stellen over energetisch waarnemen. Het programma van de dag wordt samengesteld op basis van de wensen van de deelnemers.

26 maart: Systemische werkvormen 1op1
In de 3-daagse specialisatietraining Systemische Werkvormen in de 1-op-1 praktijk maak je kennis met verschillende werkvormen (ruimtelijk en op tafel/bord) om familie- en organisatieopstellingen te kunnen doen in de 1-op-1 (coach)praktijk. De training is praktisch, ervaringsgericht en afgestemd op de dagelijkse werkzaamheden van de deelnemers. Er wordt vanuit gegaan dat je al bekend bent met de basisprincipes en vaardigheden van het opstellingenwerk.

6 APRIL: TRANSFORMATIEWIEL
De eendaagse workshop "Transformatiewiel" gebaseerd op sjamanistische rituelen, helpt/ondersteunt je bij het doorbreken van patronen en het doorlopen van transformatieprocessen.

BOEKENTIP VAN DE MAAND
De ontwikkelde defensiemechanismen in onze jeugd, zorgen er dikwijls voor dat wij in een systeem niet de juiste positie innemen. Om hier meer inzicht in te krijgen, maak ik graag gebruik van het model van de karakterstrukturen. Een van mijn favoriete boeken over dit onderwerp is de Maskermaker van Wibe Veenbaas. Dikwijls hoor ik echter, dat mensen het een zware pil vinden om te lezen. Recentelijk werd ik door een klant (dank je wel Sandra) gewezen op De 5-Kindconclusies van Lisette Schuitemaker. Een goed alternatief voor als je niet zo'n lezer bent of deze materie in kleinere behapbare stapjes tot je wil nemen.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op twitter en Facebook. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.