Nieuwsbrief Ontdekkingshuis mei 2023

 
 
Dag lieve mensen,

In deze nieuwsbrief berichten we je over de jaaropleiding voor mantrazanger, de vervolgmodule, een hernieuwde therapievorm: healing door klank en mantra's en tot slot nieuwe data voor de Satsang.
 
Onderaan vind je een playlist van verschillende relaxatie muziekstukken van ons.
 
We wensen je een hele fijne zomer.

Met lieve groeten,

Katrien en Marc
 
 
 
 
JAAROPLEIDING VOOR 
MANTRAZANGER

 Info-sessies: 
• zat 10 juni 2023 om 15u
• zat 5 augustus om 15u 


Ontdek het mysterie en 
de kracht van mantra's in groepsverband 
 
8e jaargang
 
 Start opleiding: 23 september 2023

Tien zaterdagen
Thuis verder oefenen met het internet begeleidingsprogramma
 

 


Aan het eind van de opleiding ben je zelfstandig in staat om met groepen mensen mantra's te zingen en jezelf te begeleiden op Indiaas harmonium. Kijk op de mediapagina naar een filmpje wat je in 1 jaar kunt bereiken.

Voor wie
Voor muzikanten, yogadocenten, therapeuten, meditatieleraren, spirituele leraren, die mantra's in hun werk willen integreren. Maar natuurlijk ook voor mensen, die "gewoon" heerlijk mantra's willen leren zingen, alleen of met een groep.

Mantra's: een weldaad voor je gezondheid!
Steeds meer mensen ontdekken dat mantrazang op vele vlakken weldadig is voor de lichamelijke, emotionele en mentale gezondheid. De klankvibraties dringen diep door en door het zingen en reciteren worden de energiecentra, de chakra’s, in het lichaam geopend. Stress wordt  afgevoerd en diepere gevoelens en kwaliteiten krijgen de ruimte zoals vreugde, innerlijke stilte, geluk, liefde, inspiratie en intuïtie.Luister naar de samenzang van de Boeddhistische Mantra Om Tare Tu Tare 
opgenomen in april 2023 met de huidige opleidingsgroep 
 


Mantra samenzang geeft je gelegenheid om:
• jezelf te leren kennen op een dieper niveau
• je bewustzijn te verbreden en vergroten
• oude gedrags- en denkpatronen, materiële dingen en relaties los te laten die jou en anderen niet meer dienen

Het zingen van mantra's helpt om:
• je angst en verlegenheid om je stem te gebruiken te overwinnen
• je gevoelens in klank en woorden om te zetten
• met je stem je eigen ruimte in te nemen
• van een kleine een grote stem te maken
• je stem moeiteloos te laten horen

Tijdens de zaterdagen in Waardamme leer je o.a.  >> meer info


 
 
 
VERVOLG MODULE JAAROPLEIDING VOOR 
MANTRAZANGER

 
 Start module: 7 oktober 2023

6 zaterdagen 

 

Inhoud
a. de healingpower van mantra's vergroten
b. alles over akkoorden
c. het vinden van akkoorden bij melodieën
d. leren transponeren
e. nieuwe mantra’s
f. gevorderde technieken op het harmonium
g. handvaten om met mensen in een groep te werken
 
In deze vervolgmodule leer je zang- en harmoniumtechnieken om mantra's meer kracht te geven door met overgave te chanten, controle los te laten en intentie te gebruiken. Daarnaast leer je alles over akkoorden en de structuur van melodieën te begrijpen.  >> meer info


 
 
SATSANG

Diepgaande conversaties over het herontdekken van
je innerlijke essentie

zondag 11 juni 2023 11u
zondag 9 juli 2023 11u
zondag 6 augustus 2023 11u

 Satsang van 13 mei 

Satsang is een term uit de oeroude taal het Sanskriet en betekent "samenzijn in waarheid". Het is een (gratis) gelegenheid/bijeenkomst om thema's te onderzoeken, die verband houden met het oeroude verlangen van de mens om thuis te zijn, thuis te komen. Thuis betekent in dit verband thuis in jezelf, in je bron, een gevoel dat het goed is in dit moment, geen onrust, angst of verlangen. Het kunnen ook die ervaringen zijn van één-zijn.

Alle verlichten en heiligen spreken over dit belangrijke thema. De oeroude vraag is altijd hoe het komt dat velen van ons soms het gevoel hebben alléén te staan, geïsoleerd, afgescheiden van alles en iedereen. Welk mechanismes in onszelf spelen daarbij een rol? Zijn we in staat om los van de omstandigheden toch een soort van achterliggende stilte en rust te voelen? 
Lees meer
 

 
 
HEALING door KLANK en MANTRA's

Individuele sessies

Klank is een van de meest krachtige middelen om rechtstreeks het lichaam te benaderen. Klank en mantra's werken bij sommige aandoeningen genezend en ze ondersteunen genezingsprocessen.
 
Wanneer klank op de juiste manier en met de juiste intentie gebruikt wordt, heeft het de potentie om schrik, trauma en stress in weefsel los te maken en op te lossen. De ervaring leert dan dat genezingsprocessen veel sneller gaan.
 
Klank kán dus genezend werken, maar faciliteert vooral genezingsprocessen. Klank en Mantra's spreken het zelfhelend/genezend vermogen van het lichaam aan door trauma, stress en schrik uit het lichaam te verwijderen.
 
Hoe een sessie eruit kan zien
De therapeut maakt klank, geluid, muziek of zingt een mantra en de cliënt luistert en voelt. De therapeut gebruikt zijn eigen stem of een melodisch- of percussie-instrument. Instrumenten kunnen zijn: Tibetaanse klankschalen, Indiaas harmonium, tanpura, fluiten, gongen en snaarinstrumenten. Tibetaanse klankschalen worden soms ook op het lichaam geplaatst. Lees meer. 
 

 
 
RELAXATIE MUZIEK
 

 
Het Ontdekkingshuis • Olieslagerijstraat 19 • Waardamme - Oostkamp
050 - 675 274 • www.hetontdekkingshuis.be