Nieuwsbrief nr. 110
 
 September 2019
 
Beste ,
 
Heb je een fijne zomer gehad? De meesten van ons zijn weer met frisse zin van start. Ook ik stond in de startblokken voor een nieuw seizoen vol afspraken. Helaas mag ik tijdelijk nog wat langer van de tuin genieten. Omdat ik mijn arm gebroken heb is mijn wereld even wat kleiner geworden en deze nieuwsbrief kort.
 
Maissoep
 
Het boek "We love groente" van Janneke Vreugdenhil is al een poosje mijn kookbijbel. Met veel groenten en geen vlees of vis. Ik kan het je van harte kan aanbevelen. https://www.nrc.nl/rubriek/janneke-kookt/

We love groente
 
Gelukscoach
 
In het najaar start de "knapzak"-wandeling vanuit Vlodrop. Met een goedgevulde knapzak maken we een wandeling van 1,5 uur langs de Roer naar een Geluksbank. Daarbij stellen we elkaar vragen aan de hand van wat voorbeeldkaarten. Deze kaarten zijn inspirerend voor een betekenisvol gesprek. We lopen samen op, ik gebruik mijn tools als Gelukscoach, kruidenkundige en vogelkenner. Elke maand kies ik een andere dag van de week. In oktober is dat vrijdag 5 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. Kosten € 19,95 p.p. Meld je aan. 
  
 
Agenda
 

Kasteel Aerwinkel wandeling

Elke eerste zaterdag van de maand kun je met mij (vogelkenner/kruidenkundige) op stap  voor een natuurwandeling. Een wandeling over het landgoed van Kasteel Aerwinkel waarbij ik je vertel over wilde (on-)kruiden. Ondertussen staan we stil bij de vogelgeluiden die we horen. Je leert er een paar herkennen. Start 9.00 bij Kasteel Aerwinkel op het middenplein. Duur ca. 1,5 uur. Voor aanmelding mail je even.
  
Gezondheidsconsult bij Op een Blaadje

In september en oktober kun je weer op afspraak bij Op een Blaadje terecht voor deskundig advies. Je kunt langskomen voor een bodyscan, gezondheidsklachten en/of -vragen.
Bel of mail even van tevoren om wachten te voorkomen.
  
Aanleg & onderhoud moestuin 

Wil je met eigen ogen zien hoe je een moestuin aanlegt en onderhoud? Dan ben je welkom in Vlodrop. Data en prijs op aanvraag, klik hier.
 
Plukken, proeven en proosten of spelen met vuur

Vanaf onderstaand adres kun je mee op een kruidenexcursie. We beginnen met een wandeling van een uur door de natuur. We lopen langs de Roer naar een Geluksplek waarbij ik vertel over de bermkruiden die we tegenkomen. Deze kruiden zijn zo oud als de weg naar Rome en hebben een heel verhaal te vertelen. Je leert ze kennen. Bij mij in de tuin plukken we daarna in de moestuin het eten dat we bereiden op houtvuur. Hiervoor gebruiken we de Fornetto en een Tundra Grill, met grote gietijzeren pannen, de zogenaamde Dutch ovens. 
Daarna eten we met elkaar buiten aan tafel onder het genot van een glas wijn, bier of sap. De kosten zijn 65 euro. Daarvoor krijg je een kruidenwandeling, uitleg, recepten en heerlijk eten en drinken en je hoeft niets op te ruimen. Dat duurt bij elkaar ongeveer 4-5 uur. Vanaf 3-4 personen. Voor informatie of het maken van een afspraak klik hier.
 
 
Marianne Janssen-Willems
Voedingsdeskundige
Natuurgeneeskundige
Tussen de Bruggen 14 - 6063 NA Vlodrop
0475 527561 - 06 46022065
 
 
 
Foto's zijn eigendom van Marianne Janssen-Willems (tenzij anders vermeld)
Copyright - niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden overgenomen.