I maj släpper Adrian Recordings ett soloalbum med en av de mest utmärkande figurerna i den myllrande Malmöitiska musikscenen. Här är första singeln.

Artist:
Marcus Norberg and the Disappointments
Titel: 
Take it to the Grave
 
Spotify: https://open.spotify.com/track/35tsNNlcK4tsTohYDtn3Is
iTunes: https://itunes.apple.com/se/album/take-it-to-the-grave/id1209116087?i=1209116505
Soundcloud: https://soundcloud.com/adrianrec/marcus-norberg-and-the-disappointments-take-it-to-the-grave-radio/s-S6hZT
 

Premiär via HYMN

"Marcus Norbergs karaktäristiska stämma har framför allt hörts i indiebandet YAST, som hyllats på bloggar världen över och varit och flängt världen över."
Musikguiden i P3
 
"Norberg’s illustrates emotion through evocative lyrics and arrangement that underlines & emphasizes all involved matters of feeling that progressively becomes more mighty & grandiose as the song runs its three and half minute course."
Impose
 
”Jag har velat göra det här i flera år. Det har bara inte passat sig förrän nu."Take it to the Grave" skrev jag i höstas precis innan vi skulle spela en spelning. Tanken var att det skulle bli en countrylåt, och det tycker jag vi lyckats med.” 
- Marcus Norberg

2010 vinkade Marcus Norberg adjö till sin hemstad Sandviken, även om de ränderna aldrig gått ur, och flyttade till Malmö. Väl där uppslukades han snart av stadens många klubbar och spelställen, både lagliga och mindre så. Det dröjde inte länge fören han själv var en stor del av allt detta. I Malmö fanns också andra Sandvikare tillsammans bildade de snart bandet YAST. Under många år (kanske fortfarande) var YAST en av stadens mest lysande stjärnor på den alternativa gitarr-drivna pop-scenen. 

En unik kombination av lathet, rastlöshet och extrem talang drev honom vidare och snart bildade han parallell-bandet Toi Let tillsammans med 3/5 av YAST. Lite hårdare, lite krautigare och mindre vokal, i kombination med fantastiska melodier. Malmöscenen är ett gytter av kreativa och otåliga begåvningar och snart ser vi Marcus lite här och var på och utanför scenen, ofta med en öl i handen, en ny tatuering och en gitarr kring halsen, eller som i bandet Nightmen där han frenetiskt driver den läderjacksklädda power-punken framåt bakom trummorna. 

Men parallellt med allt detta fanns det låtar som inte hittade ett hem. Kanske låtar som låg honom ännu närmar hjärtat, kanske t.om låtar som han inte vågade släppa ut till andra sammanhang än med sigsjälv. Tiden va mogen för ett projekt i eget namn. Tillsammans med Emil Isaksson på Studio Möllan och Joakim Lindberg i Double Sun har han spelat in ett album med klassikt låtskriveri. Han säger själv att han vill att det ska va lätt att lyssna på, friktionsfritt och vackert. Helt ensam är han ju dock inte, som namnet skvallrar om. I kompbandet the Disappointments hittar vi Markus Johansson (YAST, Toi Let, DÖDEN), Niklas Wennerstrand (YAST, Toi Let), Erik Mellerstedt (Nightmen), Matilda Berggren (Mixtapes & Cellmates).
 
Pressbilder: https://www.dropbox.com/sh/5dvtgw6vs0mfv6v/AACjAcLj3xp59sjDAzi-JlJHa?dl=0

Press-kontakt: Liza Berthelsen - liza@border.se - 0702-24 40 63

Adrian Recordings
 
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com

Marcus Norberg and the Disappointments
The Fine Arts Showcase
Den svenska tystnaden
Boeoes Kaelstigen
Andreas Tilliander
The Bear Quartet
Surf Philosophies
Dmitry Fyodorov
Jonas Lundqvist
Edda Magnason 
Björns vänner
Alice Boman
This Is Head
Lately La La
Emil Jensen
Hey Elbow
Familjen
DÖDEN
MF/MB/
Laakso
YAST
VED
OLD
Cato
RA