Ända sedan Boeoes Kaelstigen släppte sitt grammisnominerade debutalbum ”Tanum Teleport”, så har de varit ständigt aktuella med fantastiska remixer. Men eget material har lyst med sin frånvaro, tills för ett litet tag sedan.
 
I våras avtäcktes en ny singel rakt ut i etern hos P3. I ”Be the Lights” gästades de Stockholmskollegan Name the Pet på sång. Eko hördes över hela världen och Pitchfork ställde sig i hyllningskören. 
 
Nu är det dags att höra andras versioner. Gabriel Gassi levererar en pumpande italo-version. CANVAS tar med sig låten in i en grotta och Boeoes Kaelstigens trance-bakgrund får här fritt spelrum då en av Sveriges största stjärnor i genren – Bjorn Akesson – har förvandlat låten till ett Ibiza-epos.

Artist: Boeoes Kaelstigen
Titel: Be the Lights Remixes
Releasedag: 29 augusti

Lyssna och ladda: soundcloud.com/adrianrec/sets/boeoes-kaelstigen-be-the-lights-remixes/
Spotify: Boeoes Kaelstigen – Be the Lights Remixes
iTunes: itunes.apple.com/se/album/be-the-lights-remixes-ep/id910600295Det smaskiga omslaget har Art Director Martin Löfqvist gjort.

1. Be the Lights (feat. Name the Pet) (Gabriel Gassi Remix)
Gabriel Gassi är Stockholmaren, som på senaste året spottat ur sig fantastiska italo-doftande remixer. Urban Cone och Kim Cesarion är några av de artister som fått se sina låtar omarbetas till ett elektroniskt pumpande retro-sound. Nu senast gjorde han en fantastisk remix av Llojds sommardänga ”Om vi faller”. Boeoes Kaelstigens ”Be the Lights” låter han flyga iväg över dansgolvet, med pitchade röster och ett fantastiskt vänligt bassväng.

2. Be the Lights (feat. Name the Pet) (CANVAS Remix)
Två bröder, en av dem tidigare under namnet Andycap gör en nertonad efterfestversion av Be the Lights. Romantiskt, mörkt och suggestivt. Senast har de haft framgång med den fantastiska remixen de gjort till Londonbaserade Shura.

3. Be the Lights (feat. Name the Pet) (Bjorn Akesson Remix)
4. Be the Lights (Bjorn Akesson Glitchy Dub)
Bjorn Akesson är Lundabon som under de senaste åren etablerat sig själv på den internationella trance-scenen både som DJ och som en producent som vågar utmana de gängse normerna i genren. Debuten kom på den välrenommerade holländska labeln A State Of Trance / Armada Music med den nu klassiska låten ”Perfect Blue”. Akesson är nu konstant på turné över hela världen, från Japan till El Salvador delar han scen med de alldra största. Vi är glada att kunna släppa denna upplyftande och euforiska remix, som kommer i två versioner, en vokal och en dub.
 
Adrian Recordings
 
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com
 
The Fine Arts Showcase
Den svenska tystnaden
Boeoes Kaelstigen
Andreas Tilliander
The Bear Quartet
Dmitry Fyodorov
Edda Magnason
Björns vänner
Alice Boman
This Is Head
Emil Jensen
Hey Elbow
Familjen
MF/MB/
YAST
VED
OLD
Cato
RA