Hallo ,

Zoals beloofd in een van de vorige nieuwsbrieven, hier deel één van het verslag van mijn studiereis naar Italië in november. Deze reis werd ons aangeboden door LA TERRA E IL CIELO, de Italiaanse regio LE MARCHE en onze groothandel en importeur BIOSANO.

Lees hieronder verder of nog beter... surf naar de weblog ( http://iblog.masteluin.be ) en lees daar verder in kleur en met korte fotoreportage.

Na een extra korte nacht, waarin de meesten niet of bijna niet geslapen hadden, was het verzamelen geblazen op de vlieghaven van Charleroi op het onmogelijke uur van 4h45.
We waren met 30 Vlaamse natuurwinkeliers, bioboeren en restauranthouders. Een toffe groep, allemaal mensen met een passie voor een gezonde manier van leven.
Vlucht OK, landing OK en gelukkig ook het zonnetje OK in Venice Treviso waar we opgewacht werden door Bruno, onze zeer sympathieke gastheer en 'il presidente' van de coöperativo. Vermits niemand van ons het Italiaans onder de knie had werd Bruno bijgestaan door de tolk Catherine, die het Italiaans voor ons naar het Engels vertaalde . Oef!
t Was een hele trip van de vlieghaven naar ons hotel in Arcevia maar Bruno en Catherine profiteerden hiervan om ons een uitvoerige uiteenzetting te geven over de werking van de coöperativo, en dit natuurlijk op de alomgekende zeer enthousiaste Italiaanse manier. Het ijs was al vlug gebroken.

Dag één was vrij relax: lunch in een prachtig typisch restaurantje in het Middeleeuwse stadje Arcevia, werkelijk een pareltje! Een hele reeks biodelicatessen werden ons voorgeschoteld, natuurlijk allemaal afkomstig van de coöperativo. We werden hier werkelijk ontvangen als echte VIP's,zelfs de burgemeester was van de partij om ons hartelijk welkom te heten. Hij sprak ook zijn dankbaarheid uit voor de gastvrijheid waarmee wij, Belgen, zijn streek- en landgenoten ontvangen hadden in ons land om te komen werken in de mijnen.
Even opfrissen en bagage afzetten in ons hotel: spannend : waar logeren we ????? Amai, ni slecht !!! Het Park Hotel in Arcevia kon ons wel bekoren. Een gezellig hotelletje met een pracht van een ligging! En wat een weldadige rust !!!
ARCEVIA ligt op 535 m op de grens Umbrië - Marche. Het geniet van een zeer zacht klimaat met een gezonde zuivere lucht, en dat was echt wel te merken! Vanuit het stadje, en vanuit ons hotel ,hadden we een prachtig panoramisch uitzicht over de omliggende heuvels en de Appenijnen. Dit is tevens een heel vruchtbare streek.
In de late namiddag stond er nog een bezoek aan de grotten van Frasassi in Genga op het programma in Il Parco Naturale Gola Della Rossa e Frasassi, het grootste bechermde natuurgebied van de Marche. Indrukwekkend!
En dan 's avonds werden we uitgenodigd op een diner in restaurant San Settimio in Arcevia: een zeer speciale ervaring! Dit was werkelijk ' in the middle of nowhere'! Magnifiek gelegen in de heuvels, enkel bereikbaar via een zandweggetje dat in onooglijke staat was. Wij werden afgehaald met jeeps die werkelijk de berg opvlogen! Ik ben niet vlug bang in een auto, maar ik kan jullie verzekeren: dit was echt wel gekkenwerk! Ik had al wel kennisgemaakt met het Italiaanse temperament en met de Italiaanse rijstijl en ik kreeg hier geen bevestiging van wat ik al wist: het is nog veeeeel erger dan ik dacht!
Het etentje was super, veel te veel, veel te lekker, maar we waren allemaal veel te moe : de wijn deed zijn werk en er was ondanks de moeheid een super ambiance. Jaja, sommigen spraken ineens al een aardig woordje Italiaans! Om 1h lagen we in ons bed: moe maar voldaan! Buonanotte!
De volgende morgen wachtte ons een echte ' studiedag'.

Dag twee lees je in één van de volgende nieuwsbrieven.

-----
PS.: Hieronder jouw gegevens zoals die bij ons bekend zijn...
Tel:
GSM:
Verjaardag of geboortedatum:
Partner voornaam:
Partner achternaam:
Partner verjaardag of geboortedatum:

Je kan al deze gegevens zelf aanpassen met de link onderaan deze e-mail.
Let op... Als wij ook je verjaardag kennen, krijg je tijdens de maand dat je verjaart van ons een verjaardagskaart, goed voor een eenmalige aankoopkorting van 10%!
Vul ook de verjaardag van je partner in en ontvang zo 2 keer per jaar 10% korting!
-----
Onze openingsuren:

Open
ma di do vr
10h00-12h30
13h30-19h00
za
09h00-12h30
13h30-17h00
zo
09h00-12h00

Gesloten op woensdag en feestdagen.

Opgelet: In juli, augustus, september
gesloten op zondag.
-----