Nieuwsbrief december 2007

Kinderen in deze tijd hebben het moeilijk, dat is een kreet die ik regelmatig hoor en ook merk in mijn coachpraktijk. Steeds vaker vragen ouders of ik mee wil kijken in de (ongewenste) interactie die zij hebben met hun kinderen. Gelukkig realiseren deze ouders dat zij onderdeel van het systeem uitmaken en kiezen voor een integrale aanpak in plaats van het bestrijden van het ongewenste gedrag van hun kind. Want deze nieuwetijdskinderen hebben een boodschap en juist vaak voor ons als volwassenen. In het kinderlichaam huist een oude, wijze ziel en met hun sensitiviteit en intuïtie voelen zij aan wat hun omgeving nodig heeft. Helaas wordt hier niet altijd naar geluisterd. Om toch gehoord te worden, laten zij steeds extremer gedrag zien, net zolang tot de boodschap ontvangen is. Een verantwoordelijke levensopdracht die zij op zich hebben genomen!
Het is natuurlijk de vraag of het echt alleen een nieuwetijdsfenomeen is of werd er vroeger niet over gesproken........In elk geval tonen nu ook de media interesse om de problematiek van deze kinderen te belichten. Recentelijk was bij de Vara de schitterende documentaire te zien van Valentijn, een jongen die graag een meisje wilde zijn. In Baby's wil is wet maakt Derek Ogilvie telepathisch contact met kinderen om te onderzoeken wat zij nodig hebben om als "gewoon" kind door het leven te kunnen gaan. Vaak blijkt dat als de ouders hun eigen thema aanpakken en daardoor veranderen, de kinderen ook weer zichzelf kunnen zijn. Natuurlijk is de andere kant van het verhaal dat deze kinderen mogen leren om met hun gevoeligheid om te gaan en zich realiseren dat zij het lot van anderen niet hoeven te dragen.
Het systemisch werk maakt het mogelijk om te onderzoeken waar in jouw systeem de verstrikking is ontstaan. Ik ga in een reading- of opstellingenconsult graag met je op onderzoek uit. Ook ben je van harte welkom om samen met je kind of kinderen één van de gezinsworkshops te bezoeken

ENERGIEREADING OVER DE RELATIE TUSSEN OUDER EN KIND Heb je vragen over de relatie die je met je kind of kinderen hebt? Ben je niet tevreden over de manier waarop jullie nu met elkaar omgaan? Wil je weten hoe je je kind het beste in zijn of haar processen kan ondersteunen? Een relatiereading geeft in dat soort gevallen veel informatie. Het maakt duidelijk waar jullie processen elkaar raken, hoe je systeemverwarring kunt voorkomen en welke positie je in kunt nemen om ieder een eigen leven te leiden. Voor het maken van een afspraak kun je me bellen op 033-4451480.

KENNISMAKINGSWORKSHOP ENERGIEMANAGEMENT
Op 15 januari van 19.15 - 22.00 uur is er weer een kennismakingsworkshop Energiemanagement. Voor € 15 wordt ervaren hoe je met visualisaties, associatieve technieken en opstellingen je eigen energie kunt verhogen, jezelf openstelt of beschermt tegen (on)gewenste energieën en je kunt afstemmen op datgene wat komen gaat. Het is ook een mooie oefening voor diegene die willen weten waar zij ophouden en het energieveld van hun kind begint. Voor meer informatie: klik hier.

GEZINSSPIRIT
Wil je iets leuks doen in de Kerstvakantie met je kinderen in de leeftijd van 8-14 jaar. Kom dan op 4 januari naar de workshop "Gezinsspirit". Deze workshop staat in het teken van creativiteit, sportiviteit, culinaire uitspattingen en vooral plezier maken.
Een onvergetelijke dag begeleid door professionals, die daar waar gewenst ook bereid zijn om suggesties te geven hoe het samenzijn tussen ouder en kind een waardevolle verdieping kan krijgen. Meer informatie is te vinden op de website

KERST-INN
Weet je nog niet wat je tweede kerstdag gaat doen en heb je zin een inspirerende dag waarbij een terugblik op 2007 en het maken van plannen om 2008 tot een succesvol jaar te maken, centraal staat, schrijf je dan in voor de Kerst-Inn.

FIETSEN VOOR HET GOEDE (KINDER)DOEL "Een tandje hoger schakelen ..... Shifting Gear ..... dat is wat Marcel Wilmink en Bianca Nijhof doen in één van de zwaarste meerdaagse mountainbike races ter wereld. En dat is ook wat zij mogelijk willen maken voor de kinderen in de dorpjes die de race aandoet. Zij helpen kinderen met hun spierkracht, helpt u hen met geld? Giro 4835747 tnv BSJ Nijhof. En kijk zeker ook op shiftinggear.web-log.nl

NIEUWE ENERGYSTONES De gele aventurijn is toegevoegd aan het assortiment van de energystones. De gele avonturijn biedt veiligheid in het proces om in je eigen kracht te gaan staan. Het brengt positiviteit, zachtheid, intuitie en overgave in balans, waardoor je jezelf accepteert en jezelf kunt zijn. Eerder verschenen al de volgende energystones op de markt: de tijgeroog, amethist, carneool, prehniet, chalcedoon, rookkwarts, toermalijn, bergkristal en rozenkwarts. Door de komst van de nieuwe mini-fles in geschenkverpakking zijn er nu vier verschillende flesmaten te verkrijgen. Dus, groot of klein, voor ieder wat wils. Deze stenen kunnen ook veiligheid en ondersteuning bieden aan kinderen in hun eigen kamer. Energystones kun je via mij bestellen.

BIJZONDERE KINDEREN
Op 31 januari, 20 maart en 22 mei 2008 verzorgt Esther Visser van Bijzondere Kinderen informatiebijeenkomsten voor ouders, verzorgers en betrokkenen van hooggevoelige kinderen. Zij begeleiden sensitieve kinderen om "zichzelf te zijn" en leren hun om goed voor zichzelf te zorgen. De insteek is dat het kind al in een vroeg stadium 'bijzonder zijn' als kracht gaat zien!
Op de informatiebijeenkomst krijgen de aanwezigen meer informatie over hooggevoeligheid en de manier hoe je hier als betrokkene mee om kunt gaan. Daarnaast wordt er met elkaar gesproken over concrete situaties die de deelnemers zelf inbrengen. Meer informatie en inschrijven kan via de website.

OVERIGE ACTIVITEITEN IN DECEMBER, JANUARI EN FEBRUARI
06 DecemberKennismakingsworkshop Organisatie- en familiepstellingen1 avond
17 Januari Basisopleiding opstellingen "Coach-Inn-Systemen"5 dagen
28 Januari Weg-Inn-Verandering & Groei7 avonden
08 FebruariTraining "Effectief-Inn-Intuitieve-Waarneming4 dagen

BOEKENTIP VAN DE MAAND
Voor diegene die kinderen willen kennis laten maken met spiritualiteit of zelf een aansprekende metafoor over relaties met anderen willen lezen, is het boek Een gesprekje met god - "de kleine ziel en de zon" van Neal Donald Walsh (ISBN 9062719465) echt de moeite waard. Het geeft in eenvoudige, liefdevolle en verhalende vorm een nieuwetijds beeld over het uitwerken van levensthema's, de rol die je zelf speelt in leuke en mindere ontmoetingen, de hulp die je van anderen krijgt en de zin van het leven.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail door of zend mij het e-mailadres.