Nieuwsbrief december 2018 - MOTORWERK en BMW
Central Classics komt er weer aan en daarbij heeft MOTORWERK een primeur in petto. Verderop in deze nieuwsbrief leest u er meer over!
 
Tegelijkertijd is deze nieuwsbrief ook de laatste van dit jaar en staat in de sfeer van de aanstaande Kerstmis en de Jaarwisseling. Die gezellige dagen komen er weer aan!
 
Wie weet heeft u daarnaast ook nog wat tijd om op uw gemak wat onderhoud aan uw klassieker te doen of zelfs weer een stap te zetten bij de restauratie daarvan.
 
Uw bezoek aan Central Classics past dan prima en wij wensen u in elk geval:
 

 
Primeur: BMW onderdelen bij MOTORWERK 
We blijven nog even bij de komende Central Classics.
 
En wel met een primeur:
  • MOTORWERK gaat voor een aantal BMW modellen van voor de 2e wereldoorlog ook onderdelen leveren.
  • Goede én betaalbare BMW onderdelen koopt u nu bij MOTORWERK.
Een aantal BMW specialisten hebben in het verleden al dankbaar gebruik gemaakt van onze onderdelen bij restauraties van vooroorlogse BMW zijkleppers.

Inmiddels zijn we wij ver gevorderd bij het uitzoeken van welke onderdelen wij voor de restauratie van bijvoorbeeld een BMW R61, R71, R6 of zelfs van een BMW R2 (ééncylinder) kunnen adviseren. Maar, ook voor diverse kopklepper modellen hebben wij onderdelen in het programma.

Kom daarom eens naar onze stand en informeer u ter plekke. Een klein uittreksel uit dit onderdelenprogramma laten wij daarbij ook graag zien. Is uw onderdeel er niet bij, dan bestellen we het meteen in onze on-line webshop.
 
Tijdens Central Classics bespaart u daarbij de verzend-kosten!
 
Een selectie van onze vooroorlogse BMW onderdelen

 
Central Classics en MOTORWERK is er ook met Royal Enfield Bullet
Op 15 en 16 december aanstaande is het weer Central Classics tijd! Op een prima locatie in Houten, vlakbij de A27, met gratis parkeren en uw echtgenote of kinderen (tot 12 jr.) mogen gratis naar binnen.
 
MOTORWERK staat er ook weer en u vindt ons in Hal 1, bij de doorgang naar Hal 2. 
 
MOTORWERK toont een recent binnengekomen Royal Enfield 350 Bullet, volledig gerestaureerd, bouwjaar 1975 en met origineel Indiaas kenteken. Tot 31.12.2018 geldt nog de oude prijs!
 
Daarnaast hebben wij voor BMW, Royal Enfield Bullet en CJ750/M72 ook onderdelen tentoongesteld. Uiteraard is onze webshop op twee PC's on-line beschikbaar om ook uw gezochte onderdeel meteen te bestellen.
 
Geen verzendkosten bij aankoop tijdens Central Classics!

 
INDER zijspan aan Royal Enfield 350 Bullet (2017)
 
Chang Jiang 750 naar Noord-Duitsland
Ingo S. woont in het noorden van Noord-Duitsland. Niet meteen naast de deur dus.
 
Maar, zoals bekend is Internet tegenwoordig overal aanwezig en zo kwam Ingo bij zijn speurtocht naar een Chang Jiang 750 bij ons terecht. Hij had zich kennelijk goed voorbereid, want hij kwam snel terzake: of wij nog een refurbished (fabrieksvernieuwde) zijspanmotor hadden staan en of wij een offerte wilden maken. Dat konden wij. En niet snel daarna viel het ondertekende koopcontract in de digitale postbus.
 
Wij hadden nog telefonisch contact gehad en hem uitgenodigd om eerst eens te komen kijken, maar dat hoefde niet. Hij kende ons aanbod - inderdaad, wij hebben meer CJ750 in die streek geleverd - en hij kwam de motor wel ophalen.
 
Enfin, de rest is geschiedenis: op een mooie oktoberdag was Ingo bij ons, wij wikkelden de aankoop af en toen werd opgeladen bij ons magazijn. En met een big-smile begon Ingo weer aan de thuisreis en een Chang Jiang 750 M1M rijker!
 
Ingo Schwarz trots naast zijn lang gezochte Chang Jiang 750 M1M
 

JIALING Treffen 2018
Op het 4e "Drachenboot Fest" - een zijspantreffen voor rijders van de JIALING JH600B-A - zijn in september j.l. weer 15 zijspancombinaties afgekomen. Met in bijna elke combinatie wel een passagier, dus werd het met ca. 25 deelnemers weer een vrolijke boel.
 
Viele Boote im Wasser. Ob man so Campingplatzgebühr sparen kann, weil man ja gar keinen Rasenplatz beansprucht?
Het treffen vond plaats aan de Retscher See
 
Het weer werkte - net als in het hele motorseizoen - weer prima mee en konden de toerritten, de gezellige ankerplaatsen en de verhalen rond het kampvuur weer in ideale omstandigheden plaatsvinden.
 
Zella-Mehlis: In der Sonne ein Eis, Cappucino oder gar einer Pizza genießen. Es gab schon schlechtere Ausfahrten....
Terrasbezoek in Thüringen
 
Onderhoud kan soms zo eenvoudig zijn
Een goede klant van het eerste uur is Bart L. Hij heeft ruim 12 jaar geleden zijn eerste Chang Jiang 750 bij ons gekocht. En die is er nog steeds. In de vorige Nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat hij bij ons recent een Royal Enfield 350 Bullet heeft gekocht.
 
Min of meer per toeval liep hij tegen een solo Chang Jiang 750 aan. En die kon hij gewoon niet laten staan. Hij wist dat hij in dit geval een probleemkind had gekocht.
 
 
En, inderdaad, deze kameraad Chang wilde maar op één cylinder lopen. De motor stond dan ook sinds 2013 stil.
 
Nou is bij ons de support goed en gratis voor goede klanten. Dat wist Bart ook. Dus, hij zijn probleem bij ons aangekaart. Daarbij gaan we gestructureerd en methodisch te werk. Klinkt heel goed, toegegeven, maar als je weet dat de meeste problemen vaak een simpele oorzaak hebben en dat principe eerst afwerkt, dan heb je meestal een probleem snel opgelost.
 
Zo ook hier. Bart: "Ja, maar de compressie is helemaal niet goed van die cylinder!".  Wij stug volhouden om eerst maar eens de basics allemaal te checken: carburateurs goed schoonmaken, ontstekingsdelen goed nalopen, vonken beide bougies? Staat de ontsteking op tijd? Dat soort zaken. Na enige dagen e-mail stilte kwam het verlossende antwoord: "Jouw tips uitgevoerd en nou loopt ie uitstekend!" En die compressie dan? "Is nu weer 5 in beide cylinders", schreef Bart nog.
 
Tja, weer wat geleerd!

Voorbij, die mooie zomer!
Een beetje laat, maar zeker nu het vrijwel voortdurend regent - goed voor de grondwaterstand - is het leuk om nog een keer terug te denken aan het schitterende motorseizoen dat achter ons ligt.
 
Dat doen we met enkele foto's van onze zomervakantie in de Alpen die wij van West naar Oost zijn doorgereden via veel pasritten met onze wit-blauwe JIALING JH600B-A.
 
Een nieuwe ketting moest er ergens halverwege wel op, maar voor de rest heeft de motor geen klap gemist.
 
Col du Petit St. Bernard
 
Aosta: una catena nuova!
 
Furka pas met vrijwel verdwenen Rhône-gletscher
 
INDER zijspannen komen er weer aan!
Omdat een Duitse klant een INDER Rocket zijspan aan zijn nieuwe Royal Enfield 500 wil koppelen, hebben wij meteen enkele zijspannen meer besteld. Inmiddels is de productie klaar en wordt de bestelling ingeladen in Mumbai.

Onze klant heeft de mogelijkheid gebruikt om tegen een geringe meerprijs zijn zijspan in de kleur van de motor te laten spuiten: Athena Grey. Zodra wij daarvan foto's hebben laten we die natuurlijk graag zien in onze nieuwsbrief.
 
INDER Rocket aan Bullet 350
 
 
Agenda
 
 
Central Classics
      15. en 16. December, Houten (A27, bij Utrecht)
 
 
 
Tipp:
Klik op Andere Acties
-> Weergave in Browser voor juiste weergave
------------
 
Inhoud

Primeur:  
BMW onderdelen bij MOTORWERK

Central Classics en MOTORWERK is er ook met Royal Enfield Bullet
 
Chang Jiang 750 naar Noord-Duitsland

JIALING Treffen 2018
 
Onderhoud kan soms zo eenvoudig zijn
 
Voorbij, die mooie zomer!
 
INDER zijspannen komen er weer aan!

Agenda
 
 
 
 
 
 

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl