Nieuwsbrief augustus 2014
De vakantie zal er voor veel lezers weer op zitten. Ook voor ons, maar deelname aan het Europees Zijspan Treffen, dit jaar in Luxemburg, was toch nog een beetje extra vakantie!

Jialing JH600B-A zijspancombinatie nu met L4e EU Typegoedkeuring
MOTORWERK heeft op vraag van de Jialing fabriek meegewerkt aan de formele aanvraag voor een L4e EU Typegoedkeuring voor de zijspancombinatie Jialing JH600B.
 
In Juni j.l. is deze aanvraag daadwerkelijk ingediend. Dit keer bij de Britse VCA (Vehicle Approval Authority). Een soort RDW of TÜV en net zo bevoegd om voor de hele EU een typegoedkeuring te kunnen verzorgen.
 
Enkele dagen voor het Europees Zijspan Treffen (EGT) kregen wij van Jialing te horen dat in het 4e kwartaal deze typegoedkeuring zal worden verleend. Daarop hebben wij een persbericht geschreven dat op de eerste dag van het EGT zou worden uitgegeven....
 
Maar, het ging anders: vlak voor wij naar het EGT zouden wegrijden keek ik toch nog even in de e-mail.
 
Een grote verrassing: de VCA had al op 25 augustus j.l. de L4e EU Typegoed-keuring verleend!
 
 
Dit betekent nog al wat. In Nederland is de peperdure individuele keuring in Lelystad niet meer nodig en is er bijv. in Zwitserland veel vraag die nu bediend kan worden.
 
Jialing JH600B-A te zien en te rijden tijdens het Open Weekend van de zijspanvereniging Het Derde Wiel
Op 5, 6 en 7 september a.s. organiseert Het Derde Wiel een Open Weekend. Zie de agenda voor meer details.
 
MOTORWERK heeft van Het Derde Wiel het aanbod gekregen om hier onze zijspanmotoren te laten zien. Daar hebben wij natuurlijk "ja" tegen gezegd.
 
Met name de Jialing JH600B-A wordt als echte première voor de eerste keer in Nederland tentoongesteld. Zeer succesvol in Duitsland, kon Nederland nog niet werkelijk worden bediend. Nu, met een L4e EU Typegoedkeuring kan dat wel! De hoge kosten van de IKS in Lelystad vallen geheel weg en daardoor kan deze moderne en innovatieve zijspancombinatie ook in Nederland ruim onder de € 10.000,- worden aangeboden.
 
Vanwege de inmiddels in Duitsland bewezen goede kwaliteit en de beste prijs/prestatieverhouding op de markt is deze zijspanmotor met name interessant voor jonge gezinnen waar "Pap" graag wil motorrijden en "Mam" dat graag met het hele gezin wil doen!
 
Kortom: Betaalbaar motorplezier voor het hele gezin!
 
Dus, wilt u meer weten over zijspanrijden en in het bijzonder de Jialing JH600B kom dan naar Renswoude het komend weekend en overtuig u zelf.

 
 
 
 
E.G.T-2014: niet zó druk, maar een groot succes
Het Europese Zijspan Treffen in Weiswampach (L) tijdens het afgelopen weekend had te lijden onder de weersverwachting die slechter was dan de werkelijkheid. Geen fraai zomerweer, dat zeker niet, maar droog en zo nu en dan ook nog de zon.
 
Toch wisten nog zo'n duizend zijspancombinaties het enorme kampeerveld te vinden en vaak gevuld met meer dan twee personen. Anders gezegd, er was genoeg volk aanwezig!
 
Schitterende klassiekers, innovatieve en ultra-moderne PK-monsters en alles er tussen in viel overal waar je maar keek te bekijken. En uiteraard kon er met de eigenaar een praatje worden gemaakt.
 
Voor MOTORWERK kunnen we van een groot succes spreken. Voortdurend veel publiek op onze stand. Klanten die hun JH600B machine trots op onze stand parkeerden en mee gingen verkopen. En de nieuwe L4e EU Typegoedkeuring die snel aan velen al bekend was.
 
MOTORWERK viel dit jaar de eer te beurt om de hoofdprijs van de loterij aan te bieden. Een als goednieuw gerestaureerde Chang Jiang 750 M1M zal over een maand aan de gelukkige winnaar Wolfgang Ritter worden overhandigd. Wolfgang was perplex dat hij met zijn 4 lootjes (dus € 10,-) een zijspanmotor met een marktwaarde van bijna € 6.000,- had gewonnen.
 
In een van de komende Nieuwsbrieven besteden we aandacht aan de feitelijke aflevering aan Wolfgang.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vakantie, tent op de motor en wegwezen!  
Deze vakantie was het al weer de 8e keer dat wij besloten om de tent in onze Chang Jiang 750 M1 te gooien, de kleren in de zijkoffers van Marjoleen haar BMW R65 in te pakken en er weer met de motor op uit te trekken.
 
Dit keer wezen de weergoden ons de weg naar het Ertsgebergte en het Zittauer Gebergte in de Ober-Lausitz. En inderdaad, schitterend zomerweer werd ons deel.
 
In het Drielandenpunt Tsjechië, Polen en Duitsland is het een waar motorparadijs. In een op zich helemaal niet zo hoog middelgebergte, waren de meeste wegen echter wel steil tot heel steil.
 
Het "normale" stijgingspercentage ligt rond de 10%, maar is vaak 18% en soms zelfs 22%. Met Marjoleen in het zijspan en ik aan het stuur moest kameraad Chang hard werken tijdens onze toerritten aldaar.... Stoer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Agenda
 
Open Weekend "Het Derde Wiel"
De zijspanclub "Het Derde Wiel" 
organiseert weer het Open Weekend waarbij het geïnteresseerde publiek zich kan informeren over zijspanrijden in het algemeen en het aanbod van zijspannen in het bijzonder.
 
MOTORWERK is ook van de partij en toont de eerste keer in Nederland op een dergelijk Open Weekend de Jialing JH600B. Nu mét L4e EU Typegoedkeuring
  • Open Weekend Het Derde Wiel
  • 5., 6. und 7. september 2014
  • Allurepark ”De Lucht” in Renswoude (NL)
Overnachten in de camping is mogelijk!
 
 
 
Motormarkt Hardenberg
  • Zaterdag 4. oktober 2014
  • Première voor Nederland:
    Jialing JH600B aanwezig!
  • Tevens Chang Jiang 750 en Royal Enfield 350 Bullet
 
 
 
Inhoud
Jialing JH600B-A zijspancombinatie nu met L4e EU Typegoedkeuring
 
Jialing JH600B-A te zien en te rijden tijdens het Open Weekend van de zijspanvereniging Het Derde Wiel

E.G.T-2014: niet zó druk, maar een groot succes
 
Vakantie, tent op de motor en wegwezen!
 
Agenda
 
 
Jialing JH600B-A te zien en te rijden tijdens het Open Weekend van de zijspanvereniging Het Derde Wiel
 
 
 
E.G.T-2014: niet zó druk, maar een groot succes
 
De stand van MOTORWERK met zijspannen van klanten...
 
...en van nog meer klanten!

De hoofdprijs van de EGT-Loterij 2014 (de CJ750 M1 staat hier als plaatsvervanger)

Wolfgang Ritter wint een Chang Jiang 750 M1M!

Willem Vermeulen - CORNER ADVENTURES - verkocht reizen in Zuid-Oost Azië
 
 
 
 
 
Vakantie, tent op de motor en wegwezen!

Op de heenreis, Finnentrop in Hochsauerland
 
Oybin in de Oberlausitz
 
Terugreis, een verlaten grensweg door het Ertsgebergte in Tsjechië
 
 
 
 
CORNER ADVENTURES
 
 

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl