Quote
Week 14
Jaar 2015
 
 
En toen kwam de dag waarop het risico
om in de knop te blijven
groter was dan het risico om te bloeien.

 
Zoals in de bovenstaande figuur weergegeven treedt er een kanteling van de massa op als F.h=G.d
 
In de mechanica, het onderdeel van de natuurkunde dat zich bezighoudt met evenwicht en beweging van voorwerpen onder invloed van krachten die erop werken, is dit gemakkelijk te berekenen.
 
Het moment berekenen dat je als mens plots een inzicht krijgt dat het ook anders kan en bepaalde van je denkbeelden aan het kantelen brengt, is moeilijker.
 
Zo een kantelmoment ligt voor iedereen anders en kan gebeuren voor verschillende aspecten van het leven.
 
Een heel diverse groep van mensen hebben hun kantelmomenten beschreven in een boek dat in een tijdsspanne van  4 maanden is gerealiseerd. Meer dan 100 schrijvers en redacteurs uit Nederland en België, waaronder  onder andere Jan Rotmans, Jette Vonk, Damaris Mathijssen, Arko van Brakel, Erwin van Waeleghem en Henkjan Smits, hebben hun bijdrage geleverd aan de 90 hoofdstukken. In ons hoofdstuk beschrijven we wat we hebben geleerd naar aanleiding van de reorganisatie van de politie in België in 2001.
 
Het boek werd met een Kantelevent aan het publiek voorgesteld in Utrecht bij Seats2Meet op 1 april (geen aprilgrap).

Ter  inspiratie dat een nieuw inzicht verwerven iemand doet bloeien en vanuit de gedachte 'Verandering begint met delen', kan je dit boek helemaal gratis als eBook downloaden met deze link: epub_het_kantelingsalfabet.epub.
 
Geniet van al deze heel menselijke verhalen die jou misschien aan het denken zetten over jouw kantelmomenten die er al geweest zijn of nog kunnen komen.
 
Dit eBook mag je uiteraard delen met familie, vrienden, kennissen en alle andere mensen in jouw netwerk. Je kan dit doen door deze nieuwsbrief te verspreiden via de link onderaan. Alvast bedankt hiervoor.
 
Wil je meer weten over dit initiatief ga dan naar het videokanaal van de Alfabetboeken. En als je zelf ook een bijdrage wil leveren door jouw kantelmoment te delen dan kan dit via de facebookpagina  van Het Kantelingsalfabet. 
 

 
 
P.S. 1: Voor het gebruikersgemak en de kwaliteit is er voor gekozen het eBook uit te brengen in de vorm van een ePub. Voor het geval je niet beschikt over de benodigde software voor het lezen van ePubs verwijzen wij je door naar de volgende link met gratis software van Adobe. Voor de papieren versie van het boek kun je terecht in de webshop van De Alfabetboeken en natuurlijk ook gewoon bij de boekhandel of bij bol.com. Het 'echte' boek kost € 7,49.
 
P.S. 2: Heb je een citaat dat je graag zou willen behandeld zien? Laat het ons weten. Wij zoeken dan voor een interessante bedenking of toepassing ter illustratie.
  
 
Reageren op deze quote? Klik hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.