bob hund har fått rannsaka hela sin katalog för att se om världen verkligen blivit som en bob hund text. Förvirrad, osäker, svårtolkad. Om det är så att världen blivit mer som en bob hund-text vill de poängtera att det inte är deras fel. bob hund sover aldrig och istället för turné och teaterföreställning blev det konsertfilm, vinyl och idag släpps så också en version av BOBHUNDTEATERKONSERT digitalt.
 
Artist: bob hund
Titel: BOBHUNDTEATERKONSERT
Vad: Digital EP
Släppdatum: 19 februari
Skivbolag: Adrian Recordings
 
Bandcamp: https://bobhund.bandcamp.com/album/bobhundteaterkonsert
Spotify: https://open.spotify.com/album/0EUqpOlUn8OvO928wdeb1Q?si=HiAcZtK_Qg2JvXbwywt4Wg
iTunes: https://music.apple.com/se/album/bobhundteaterkonsert-ep/1552178547
 
Omslag: https://www.dropbox.com/s/jnfwvlq88hikh3z/Jonny%20Essing_bob_hund_1_photographer_AnnaBr%C3%A5nhede.jpg?dl=0
Foto: Anna Brånhede
 
År tvåtusentjugo, tjugohundratjugo, tjugetjuge, eller va fan du vill. Säsongen är över innan den började och publikhavet sjönk, innan det böljade. Och det är inga där, men bob hund är här.
 
Sommarens spelningar ställdes in på löpande band. Allt ställs in, skjuts upp. Ur ruinerna av alla planer reste sig en konsertfilm, filmat på Helsingborgs Stadsteater tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester, en sorts performance-konsert om livet som inte händer. Filmen visades även på utvalda biografer under oktober och november. Detta är musiken från den konsertfilmen.
 
1. Upp, upp, upp ner (Live 2020)
2. Pausmusik
3. Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem men det gör jag; tror jag (Live 2020)
4. Reserverat för spöken 2020
5. Spöken introduceras
6. Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk (Live 2020)
 
Inspelat av Jonas Mattsson
Helsingborgs Symfoniorkester dirigerad av Gudrun Dahlkvist samt inspelat och mixat av Tobias Broström
Mixat av Carl Granberg
Mastrat av Hans Olsson på Svenska Grammofonstudion
Sara Wilson spelar gitarr på "Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem men det gör jag; tror jag (Live 2020)" och "Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk (Live 2020)”.
 
Alltid aktuella bob hund är sextetten som återuppstått oräkneliga gånger. Med vemod, humor och ord-ekvilibristiska färdigheter har deras punkpoetiska dängor, med titlar som "Nu är det väl revolution på gång”, "Tinnitus i hjärtat" och "Helgen v.48”, präntats in i den svenska pophistorien. bob hund sover inte heller under 2021 och en mängd nya projekt och utgivningar är under planering.
 
Denna digitala EP skiljer sig från den vinyl EP med samma namn som släpptes precis innan jul på det vis att det är andra versioner av låtarna samt att det tillkommit en låt samt att det är en annan gitarrist på omslaget.
 
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com
 
ALICE BOMAN ALEXANDRA BERGER ANDREAS TILLIANDER BITCH HAWK BJÖRNS VÄNNER BOEOES KAELSTIGEN DAVID & THE CITIZENS DAVID FRIDLUND DEN SVENSKA TYSTNADEN DMITRY FYODOROV DÖDEN EDDA MAGNASON EMIL JENSEN FAMILJEN HENRIC CLAES HEY ELBOW JONAS LUNDQVIST LAAKSO LATELY LA LA MARCUS CATO MARCUS NORBERG AND THE DISAPPOINTMENTS MEDBORGARBANDET MF/MB/ OLD POIZON_SW3 PRINTER RA SHARIF SHE’S WILD AGAIN TONIGHT SURF PHILOSOPHIES SVART KATT THE BEAR QUARTET THE FINE ARTS SHOWCASE THIS IS HEAD ULF STURESON VED YAST NEED FOR SPEED BO MEHR BOB HUND SPUNSUGAR JH3 WHOMSOEVER TOI LET