Quote
 Week 44
Jaar 2012
  ___________________________________________________________________________
 
Er zijn talloze studies over de negatieve gevolgen van werkdruk op het gezinsleven. Er zijn er echter maar weinig over hoe arbeidsvreugde de kwaliteit van het gezinsleven verhoogt.
Albert Bandura

Arbeidsvreugde is een belangrijke component dat het algemeen welbevinden op een positieve manier beïnvloedt. Het is bevorderlijk voor de fysische en psychische gezondheid, draagt bij tot minder verzuim, een hogere productiviteit en meer sociabiliteit in de omgang. Zowel op het werk als thuis.
 
Volgens Michael Hyatt bestaat ‘arbeidsvreugde’ uit drie elementen: passie, meesterschap en een afzetgebied. Het boeiende in zijn verhaal is dat hij de relatie tussen deze drie domeinen visualiseert in een venn diagram. Ook duidt hij op een heel herkenbare manier aan wat er gebeurt op de intersecties indien niet alle drie de elementen elkaar overlappen: het werk wordt vervelend of leidt tot mislukking of wordt eerder gezien als een persoonlijke hobby zonder meerwaarde voor de ander.
 
Aan de ene kant is het interessant om eens stil te staan waar jij jezelf ergens situeert. Anderzijds geeft het inzicht voor jou als leidinggevende in welke domeinen je invloed kunt uitoefen om de arbeidsvreugde van je medewerkers te verhogen.
 
 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.