Van Koesveld Financiële Diensten - financieel adviseur voor particulieren en bedrijvenNico_5075knip.jpg
Nico van Koesveld
06-29082610
Twitter Blog

 

Geachte relatie,

Een doorbraak in de langslepende woekerpolisaffaire. Heeft u een polis bij Nationale-Nederlanden? Lees dan vooral verder. Daar is met een recente uitspraak duidelijkheid gekomen. Het gaat hier om verzwegen eerste kosten die de verzekeraar nu terug moet betalen. Ik zou zeggen, heeft u een NN polis of kent u iemand, meldt u aan. Er wordt een vuist voor u gemaakt richting de verzekeraar.

Oh ja, vergeet u de reisverzekering niet als u op vakantie gaat?

Hartelijke groet,  Nico van Koesveld

E-mailnieuwsbrief Van Koesveld Nationale-Nederlanden special juni 2013

 
Online verzekeren

Vervoer
Auto
Bromfiets
Fiets
Motorfiets
Bestelauto
Vrachtauto

Wonen
Woonhuis
Inboedel
Aansprakelijkheid
Gezinsrechtsbijstand


Vrije tijd
Caravan
Kampeerauto
Pleziervaartuigen
Reis doorlopend

Geldzaken
Huishoudboekje
Sparen
Uitvaart

E-books hulp bij:
Facebook
Linkedin
Twitteren zakelijk

Wie zijn wij
Blog


Vorder onrechtmatige eerste kosten terug van Nationale-Nederlanden

 

Hebt u of had u een beleggingsverzekering van Nationale-Nederlanden? Word dan wakker! De geschillencommissie van Kifid heeft op 13 mei uitgesproken dat Nationale-Nederlanden geen zogenoemde ‘eerste kosten” in rekening mag brengen. De eigen voorwaarden van de verzekeraar vermelden daar namelijk niets over. Voor een beleggingsverzekering met een looptijd van dertig jaar, waarvoor u maandelijks €150 aan premie betaalt, kunt u waarschijnlijk een bedrag van minstens €5.000 terugvorderen. Lees de uitleg en meld u aan voor een gezamenlijke aanpak en snelle oplossing. 

Voor wie is deze actie bestemd?

Deze actie is alleen bestemd voor klanten die een beleggingsverzekering van Nationale-Nederlanden, RVS of ING hebben of hebben gehad. Ook als uw polis reeds beëindigd is kunt u restitutie van 'eerste kosten' vorderen. Ook als u reeds kostencompensatie heeft ontvangen op grond van de Tegemoetkomingsregeling zal het doorgaans de moeite waard zijn om aanvullende schadevergoeding te vorderen. U kunt in uw polis lezen of deze inderdaad verwijst naar de: Voorwaarden voor Verzekeringen op basis van belegging in participaties (31 augustus 1990 of 6 september 2001). Raadpleeg bij vragen of twijfel uw verzekeringsadviseur.

 

Vuistregel voor een indicatieve berekening van uw mogelijke schadevergoeding

Als vuistregel kunt u hanteren 10% van alle oorspronkelijk overeengekomen premies en eventuele extra stortingen over de hele looptijd. Een voorbeeld: bij een klant die een polis heeft afgesloten met een looptijd van 30 jaar en waarbij € 2.000 per jaar aan premie betaald zou worden, is door Nationale-Nederlanden ongeveer 10% * 30 * € 2.000 = € 6.000 aan eerste kosten in rekening gebracht, terwijl dat niet is overeengekomen. Met het misgelopen rendement erbij opgeteld, kan de schadevergoeding nog best iets hoger uitvallen. Met behulp van deze vuistregel kunt u eenvoudig voor uzelf berekenen wat een en ander voor u zou kunnen betekenen indien u ook een beleggingsverzekering van Nationale-Nederlanden heeft of heeft gehad. We wijzen u er met nadruk op dat de vuistregel slechts een eerste indruk geeft. Nadat u zich bij ons heeft geregistreerd, vragen wij de werkelijk in rekening gebrachte eerste kosten bij Nationale-Nederlanden op; deze opgave vormt de basis voor de schadevergoeding die wij vervolgens namens u bij Nationale-Nederlanden kunnen indienen.

 

Registreren

U kunt New Flame B.V. machtigen om namens u bij Nationale-Nederlanden schadevergoeding op grond van onrechtmatig in rekening gebrachte eerste kosten te vorderen, onder verwijzing naar de uitspraak van de Geschillencommissie GC 2013-02. Daarvoor moet u enkele gegevens over uw polis invullen. Nadat u de registratie heeft voltooid ontvangt u per e-mail een bevestiging.

Kosten

Deelname aan deze actie kost eenmalig € 27,50 (inclusief btw) per polis. U moet elke polis die u wilt laten analyseren, apart aanmelden. Betalen kunt u uitsluitend via iDeal; we wijzen u erop dat we uw opdracht niet in behandeling kunnen nemen zo lang we uw betaling niet hebben ontvangen. Wij raden u dan ook aan om dit direct na de ontvangst van de bevestigingsmail in orde te maken. 

Wat doen New Flame en het Wakkerpolisteam voor u?

·                Dialoog met Nationale-Nederlanden namens geregistreerde klanten

·                Voorbereidingen van de gesprekken waarbij ook aspecten als financieel, juridisch- en fiscaal advies een rol spelen

·                Publiciteit om een zo groot mogelijke groep klanten hierbij te betrekken

·                Informatie via de website wakkerpolis.nl 

·                Aandacht vragen en draagvlak bouwen bij politiek, AFM, Verbond van Verzekeraars

 


Complete info op Wakkerpolis.
 


Vakantietijd.

Denkt u aan een goede reisverzekering? Of bel even, 0342-424242. Direct geregeld.

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 - info@koesveld.nl -- Twitter - Linkedin