Quote
Week 1
Jaar 2015
 
 
Iedereen die gedoucht heeft, heeft wel eens
een idee gehad. Het verschil zit erin dat iemand
die na zich te hebben afgedroogd er ook
iets mee gaat doen.

 
 
Een nieuw werkjaar is gestart. Misschien heb jij, net zoals de vorige jaren, ook enkele goede voornemens genomen en nieuwe doelen gesteld. Meestal komt daar niet altijd veel van terecht. Heel dikwijls omdat we ons terug zo snel laten opslorpen door de waan van de dag. We hervallen terug in die oude gewoontes waar we ons comfortabel bij voelen. En op het einde van het jaar stellen we vast dat het toch niet zo gelopen is als we hadden gewenst.
 
Het zou kunnen dat jij voor jezelf hebt gesteld om dit jaar je droom als leidinggevende waar te maken: ervoor zorgen dat jij en je medewerkers een team vormen waar iedereen zonder geruzie en geklaag voor elkaar klaarstaat, waar iedereen bereid is zijn beste beentje voor te zetten om samen resultaten te behalen.
 
Dat is zeker een haalbare kaart. Zolang je er niet alleen blijft over filosoferen en praten maar ook echt aan de slag gaat. Dit doe je door hier en daar enkele dingen op een andere manier aan te pakken.
 
Het grote struikelblok, zelfs als je al heel wat hebt gelezen over leiding geven, is de stap te zetten van weten naar doen. Of met andere woorden: je theoretische kennis verzilveren door ze in de praktijk stapsgewijs toe te passen.
 
Zal dit gemakkelijk zijn? Neen! Er is echter geen andere weg want enkel al smedend wordt men smid.
 
Zal je hierbij fouten maken? Ja! Maar dat is niet zo erg want zo leer je wat voor jou en je mensen werkt en niet werkt.
 
Om je wat op weg te helpen, krijg je als nieuwjaarsgeschenk ‘Hoofdstuk 14: Van weten naar doen’ uit ons boek ‘Leidinggeven zonder omwegen’.
 
Je reactie en commentaar zijn zoals altijd heel welkom want ook voor ons zijn dat leerpunten om het dit jaar nog beter te doen.
 
Wil je meer weten over ons boek? Kijk dan even op deze pagina.
 
 
P.S.: Heb je een citaat dat je graag zou willen behandeld zien? Laat het ons weten. Wij zoeken dan voor een interessante bedenking of toepassing ter illustratie.
  
 
Reageren op deze quote? Klik hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.