Stedelijke nieuwsbrief - 23.10.2020
Corona info
De coronacrisis houdt aan en de stijgende cijfers zijn alarmerend. Iedereen staat voor grote uitdagingen de komende maanden. Tijden met veel onzekerheid, tijden waarin we moeten zorgen voor elkaar. Op onze corona infopagina vind je steeds het meest actuele coronanieuws, welke maatregelen nu van kracht zijn, nuttige links en lokale info. Zoals de mondmaskerplicht die is uitgebreid naar recyclageparken en (tijdelijk) ook begraafplaatsen. Bedankt om de regels te blijven volgen – voor jezelf, je familie, je dierbaren en voor de meest kwetsbaren. #voorzichtig #zorgvoorelkaar #houvol
 

 
 
 
 
Hartverwarmende spreuken
In het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid bundelden het Sociaal Huis, Huis van het Kind, Woonzorgcentrum, Dagverzorgingscentrum en Lokaal Dienstencentrum Egmont hun inspiratie en gingen aan de slag met leuke, grappige en hartverwarmende spreuken op ramen en deuren. Met deze actie willen ze niet alleen een glimlach toveren op het gezicht van mensen maar ook doen nadenken over geestelijke gezondheid en het belang van sociale verbondenheid.
 
Spreuk je mee? Hier vind je inspiratie!

 
 
Egmont in een bubbel?
Ook opgemerkt dat er wat aan de hand was met Lamoraal Graaf van Egmont, verpakt in een bubbel? Egmont was het boegbeeld van een nieuwe campagne van CC Zoetegem. Net zoals zovelen passen ook zij hun werking continue aan. De coronamaatregelen worden verscherpt en ook voor cultuur blijft het moeilijk ver vooruit te kijken. Maar toch! De hoop op betere tijden, het geloof in mooie momenten, de liefde voor het vak én voor het publiek, daarvoor doet CC Zoetegem dapper verder, wat ook komen zal. Want de boodschap is duidelijk: Cultuur laat je niet los!
 
 
 
 
Zottegem krijgt eigen Monopoly editie
Kasteelheer van Leeuwergem worden, of een hotel bouwen langs het Jan De Lichte pad? Dat kan in een exclusieve Zottegemse versie van het wereldberoemde Monopoly bordspel waarin de troeven van onze Egmontstad letterlijk uitgespeeld worden. Het spel komt eind 2021 in de handel maar niet zonder dat de Zottegemnaar zijn zegje kon doen over de invulling van het laatste vakje.
 
Welke locatie haalde het laatste vakje?

 
 
Afvalophaling in 2021
Je huishoudelijk afval wordt ingezameld door ILvA. Vanaf april 2021 schakelen zij om naar gewogen diftar. Dat betekent dat jouw restfractie via grijze restcontainers wordt opgehaald en je GFT-container een chip krijgt. Je betaalt vanaf dan per kilogram afval en wordt zo zelf verantwoordelijk voor je eigen afvalkost. Minder afval = minder betalen. Deze maand kreeg elke Zottegemnaar daarover een brief in de bus, heb jij hem al gelezen?
 

 
 
Is jouw rijbewijs nog geldig?
Heb jij een rijbewijs in bankkaartvorm? Kijk dan zeker even na of het binnenkort niet vernieuwd moet worden want hiervoor worden geen oproepbrieven verstuurd. Rijbewijzen in bankkaartmodel werden in Zottegem voor het eerst afgeleverd in december 2010 en zijn 10 jaar geldig. Binnenkort moeten de eerste rijbewijzen dus hernieuwd worden. Een nieuw rijbewijs kost 25,50 euro.

Rijbewijs hernieuwen? Maak hier een afspraak
 
 
 
 
Welkom! Op afspraak.
Stad Zottegem zet voor alle dienstverlening waar mogelijk in op een digitaal aanbod. Al onze diensten werken op afspraak. Bij dienst Burgerzaken en bij Huis van het Kind kan je zelf jouw afspraak vastleggen op het tijdstip dat jou best past via deze online agenda

© Stad Zottegem - Communicatiedienst |  Gustaaf Schockaertstraat 7 | 9620 Zottegem