Galschiøts bidrag på Kulturmøde Mors
Debat: Den grænseløse kunst!
Torsdag - 15.15-16.30 - Værket Sal 1
Kunst siges at være grænseløs af natur. Hvad betyder det i forhold til nationale og geografiske grænser? Kan kunst afhjælpe kultursammenstød? Måske ligefrem anvendes i kamp mod krig, terror, og undertrykkelse. Hvilken nytte har de enkelte samfund, og hele verden, af kunst og kunstnere? En række samtaler tager dette op – vi begynder her.
Moderator Michael Metz Mørch, generalsekretær Det Danske Kulturinstitut
I panelet Geeti Ameri, stud.soc., forfatter og meningsdanner · Jens Galschiøt, billed- og rumkunstner · Khaled Harare (Palæstina), komponist og musiker · Amalie Jakobsen, billed- og performancekunstner · Ayman Mghames (Palæstina), rapper · Rebecca Matthews, direktør Aarhus 2017 · Annilese Miskimmon, operachef Den Jyske Opera · Vibeke Windeløw, direktør Betty Nansen Teatret
Debat: Hvor er Danmark?
Torsdag - 17.15-18.30 Værket Sal 2
I en verden, hvor der kæmpes hårdt – og ofte blodigt – både om og for grænser. Hvilken rolle kan/skal kunst og kultur da spille? Er der særlige danske forud-sætninger og forhindringer for at bruge vores kunst og kultur I denne sammen-hæng? Hvis ja, så hvor og hvordan? Gode eksempler kommer på bordet.
Moderator Michael Metz Mørch, generalsekretær Det Danske Kulturinstitut
I panelet Jens Galschiøt, billed- og rumkunstner · Sørine Gotfredsen, præst og debattør · Henrik Køhler, skuespiller og leder Teatercentrum · Eric Messerschmidt, institutleder Det Danske Kulturinstitut Kina · Solveig Thorborg, leder Salaam Film & Dialog · Christina Papsøe Weber, national direktør Center for Kulturel Udveksling
Kunstquiz: DR Kunstquizzen på Kulturmødet.
Torsdag - 19.30-20.30 Værket Sal 2
Nogle af Kulturmødets mest kunstkyndige deltagere dyster om hvem, der ved mest om kunst i DR’s velkendte kunstquizz. Mange genkender øjeblikkelig Edvard Munchs “Skriget” eller Leonardo da Vincis “Mona Lisa”, men hvor hurtigt kan deltagerne slå søm i Maja Lisa Engelhardt, Tal R, Per Kirkeby eller Kathrine Ærtebjerg? Såvel deltagerne i salen som deltagerne på podiet udfordres. De får lov at tegne kunsten, gætte den ud fra børns beskrivelser og zoome ud fra nærbilleder af den.
Værter Adrian Lloyd Hughes og Tore Leifer, journalister DR
Medvirkende Nana Bernhardt, undervisnings- og udviklingsansvarlig Skole-tjenesten Statens Museum for Kunst · Lisette Vind Ebbesen, direktør Skagens Kunstmuseer · Anja Franke, billedkunstner · Jens Galschiøt, billed- og rum-kunstner · Peter Ravn, billedkunstner · Anne-Mette Villumsen, museumsleder Skovgaard Museet
Hvad med kunstneren? Amiri og Galschiøt om kunstnerens ansvar.
Fredag 10.30-11.30 Værkstedet
Har kunstneren et ansvar, ud over sig selv og sin kunst? Et samfundsmæssigt, socialt, politisk? Og hvis, hvilke konsekvenser har det så? Censurérer kunst-neren sig selv, før omverdenen gør? Vi spørger kunstneren og debattøren.
Christian Have i samtale med debattøren Geeti Amiri og billed-/rumkunstneren Jens Galschiøt
Rasmus Lyberth og Monolske Strubesangere på Galleri Galschiøt
Lyberth og strubesanger-koncert på Galleri Galschiøt 8. sept. fra kl 20.00
Vi har igen inviteret til en forrygende koncert med denne sælsomme blanding af både grønlandsk og kinesisk musik. Glæd dig! De er kun blevet bedre! Info om koncerten
Billetterne koster 150 kr. og kan bestilles på tlf. 6618 4058 eller på mail aidoh@aidoh.dk.
Tilbageblik på Fundamentalism -fernisering i Varde
Ferniseringen d. 13 august af Abrahams Børn projektet, med den store Fundamentalism-skulptur på Varde Torv gik forrygende. Der var troppet mange mennesker op, og der blev holdt gode taler. Dog var vejr-gud(erne) lunefulde, for da musikken gik i gang, begyndte det at øsregne.
Modsat hvad man skulle tro, har vi på galleri Galschiøt valgt at se det som et godt tegn. For vand og regn er i Hong Kong godt, og et tegn på velstand. Og da vi ofte har været i den del af verden, ser vi det som et venligt tegn på støtte fra højere magter i det fjerne østen.
Udstillingen går da også godt, for skulpturens pjecer med citaterne er faktisk så populære, at vi ikke har kunnet nå at fylde holderne op. Så nu arbejder vi med tanker om nogle større pjeceholdere.
550+1 kan stadig ses i Varde
På Kunstmuseet i Varde udstilles Galschiøts 60 meter lange skulptur 550+1. Det er første gang, at skulpturen præsenteres i museumssammenhæng. Den er en del af en større udstilling af Galschiøts værker, der er arrangeret af Varde Kunstforening. Se omtale af åbning. Udstillingen slutter den 31. august.
Kommende arrangementer
Mors kulturmøde 25- 27 august: vi kommer som sagt med næsten alle de skulpturer, som vi havde med til COP21 i Paris. Den 5 tons tunge og 7 meter høje Isbjørn ”Unberable” fra Christansborgs slotsplads og Frihedsgudinden med flygtningene, som dannede centrum i festivalen med de parisiske NGO’er.
Lyberth og strubesangerne på Galleri Galschiøt 8. sept. fra kl 20.00: Mogolske strubesangere og Rasmus Lyberth. Vi har igen inviteret til en forrygende koncert med denne sælsomme blanding af både grønlandsk og kinesisk musik. Glæd dig! De er kun blevet bedre.
Info om koncerten
Tango - koncert og dans på Galleri Galschiøt 4. November. Vi har igen inviteret vores Argentinske superband, som vil gøre galleriet rødglødende med fed tango musik. Vi sørger for at lægge et dansegulv og invitere tangoforenigerne, så der er gode muligheder for både at se, høre og danse tango.
Info om koncerten
Holmens museum, 16. sep til 11. dec.: En udstilling af den religiøse side af Jens Galschiøt. Hvad mange måske ikke ved har han har lavet en hel del skulpturer med en religiøs dimension. Bl.a. bliver der mulighed for at se det store kobber-krusefix, der har været udlånt til domkirken i Odense i mange år. Andre værker som måske ikke i første omgang opfattes som religiøse, bliver præsenteret i denne sammenhæng. Man vil opdage, at der også ligger religiøse aspekter og undertoner i disse værker.
Stavanger okt. til jan.: De 9 hjemløseskulpturer stilles ud rundt omkring i Stavanger by for at skabe dialog omkring den sociale udstødning i Norge.
Taastrup Kunstforening. 1. oktober til 15 November. Udstilling med en række af Galschiøts fremtrændende skulpturer.
Skulptur-indvielse i Holstebro. 8. oktober opstilles skulpturen Kaj E. ved Center For Socialt Udsatte. Skulpturen forestiller en Kaj E. inspireret mand på en bænk og du er velkommen til at deltage i ferniseringen.
Besøg Galleri Galschiøt
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.
Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N - Email: aidoh@aidoh.dk - Info se galleriets webside: - Tlf: 6618 4058