NIEUWSBRIEF
 
What about ...

 
 
Een maand geleden vond de 93ste uitreiking van de Oscars plaats. "Nomadland" won drie Oscars, waaronder die van beste film en regie. De Belgisch-Amerikaanse "Sound of metal" wint twee beeldjes. Een volledig overzicht van de prijzen vind je ongetwijfeld snel terug online, of neem een kijkje hier.
 
Daarbij het heuglijke nieuws dat de bioscoopzalen in juni heropenen en dat kleinschalige evenementen worden georganiseerd. We kijken allemaal halsreikend uit naar deze zomer vol (openlucht)films. Wat dan met de Oscar-winnaars? De meeste van deze titels krijgen nu hun bioscooprelease. Je zal ze dus nog niet terugvinden (of zelf kunnen programmeren) in openlucht. Ook voor vertoningen via dvd of blu-ray in culturele centra of andere zalen is het even wachten. Wat weten we al:
 
"Ma Rainey's Black Bottom", "Mank", "My Octopus Teachers" en andere zijn exclusief van Netflix. Jammer genoeg kunnen we dan geen aanvragen goedkeuren.
 
"Nomadland" zal in de komende maanden beschikbaar worden, voor "The Father" en "Drunk" is het wachten tot ten vroegste november '21 of het voorjaar van '22. Van "Sound Of Metal" en "Judas And The Black Messiah" is er nog geen releasedatum bekend.
 
Hou dus zeker de nieuwe aanwinsten op onze website in de gaten en volg onze facebookpagina voor updates en aanbevelingen!
 
Onze films

 
 
Met onze eigen verdeling zoomen we in op sociale thema's, andere culturen, gewoonten en diversiteit hier en over de hele wereld. Zo willen we het kritisch debat voeden rond belangrijke lokale en internationale uitdagingen.
 
Binnenkort ontvang je meer informatie over onze nieuwste releases en vanaf je wanneer je deze kan programmeren. Al benieuwd? We lichten graag een tipje van de sluier op...
 
 
CRAZY MONEY (2020)

In CRAZY MONEY ontmoeten we de 150 inwoners van Busibi, een dorp in het Westen van Oeganda. Via een mobiele telefoon kregen ze sinds januari 2017 elke maand een vast bedrag: € 16 voor volwassenen, € 8 voor jongeren. Zonder voorwaarden, advies of verplichtingen.
 

 
 
ICARE: LA MESURE DES CHOSES (2020)

In de Middellandse Zee, een echte en fictieve plek tegelijk, geeft de stem van Daedalus het laatste wijsheidsadvies aan Icarus die op het punt staat te vluchten. Daarbij stelt hij onze hedendaagse wereld, waarin vernietiging vermengd is met schoonheid en menselijkheid, in vraag.
 
 
LE CHAR ET L'OLIVIER (2020)

De geschiedenis van het conflict in Palestina is een lange geschiedenis van kolonisatie, vol opstanden, politiek getouwtrek en internationale resoluties. Maar is ons beeld van het huidige conflict niet ingelepeld door de media?
 

 
 
CATALOGUS - Nieuwe aanwinsten

In samenwerking met verdelers zoals Disney, Belga, Cinéart, September Film, Sony en vele anderen, beheren wij de vertoningsrechten van meer dan 15.000 films. In onze catalogus vind je de titels waarvan wij een exemplaar in huis hebben die je kan huren voor vertoningen.
 
Elke maand kijken we uit naar de nieuwe releases van onze partners of blikken we terug op een topper van het voorbije jaar. Voor een volledig overzicht kan je terecht op onze website.
 

 
Les Plus Belles Années d'une Vie (2019)

Ze kenden elkaar al lang. Een man en een vrouw, wier liefdesverhaal een mythe is geworden en een revolutie heeft teweeggebracht in de manier waarop je liefde bekijkt. Vandaag raakt een voormalige coureur een beetje verdwaald op de paden van zijn geheugen.
 

 
 
Cunningham (2019)

De Amerikaan Merce Cunningham geldt als een van de bekendste choreografen van moderne dans en was een iconische figuur in zijn vakgebied. Zijn samenwerkingen met componist John Cage (zijn levenslange partner) en beeldend kunstenaar Robert Rauschenberg stonden centraal in een tijdperk van transformatie.

The Singing Club (2019)

Het leven van een militaire vrouw kan ondankbaar zijn. Gescheiden van geliefden terwijl ze leven met de angst van een noodlottige klop op de deur. Maar Kate, de vrouw van de perfecte officier, draagt het met gratie en stoïcisme.
 

 
 
Goldie (2020)

Goldie is een eigenwijze New Yorkse tiener die ervan droomt beroemd te worden. Haar dromen over roem zal ze echter moeten koppelen aan een weerbarstige realiteit: haar moeder is opgepakt en haar twee jonge zusjes dreigen uit huis geplaatst te worden.
 

Ema (2019)

De jonge Ema danst in het experimentele dansgezelschap van haar man, choreograaf Gastón. Na een schokkende gebeurtenis besluit het stel hun 7-jarige adoptiezoon Polo af te staan.
 
 
 
Bevrijdingsfilms vzw
Quinten Metsysplein 4
3000 Leuven
tel. 016/23 29 35
 
BE 0411 929 504