Markt Frederiksoord Nieuwsbrief
  April 2014     Aanstaande zaterdag, 5 april, is het weer markt.
 
In de zomermaanden iedere zaterdag markt in Frederiksoord!
Van 3 mei t/m 20 september houden we bij wijze van proef iedere zaterdag een biologische boerenmarkt in Frederiksoord in plaats van om de week. De reden is dat we de klanten zo beter kunnen bedienen (ook geen twijfel meer of het wel of niet markt is). En in de zomerperiode zijn er veel toeristen. Na deze periode gaan we evalueren of een wekelijkse markt in de zomermaanden kan worden voortgezet.

 
Nieuws van Bakker Bolhuis
Bakker Bolhuis heeft weer een leverancier gevonden voor speltmeel. Er ligt dus weer voldoende speltbrood in de schappen. Het blijft overigens raadzaam om toch wel te bestellen, want op=op.
 
Nieuwe producten bij Bakker Bolhuis zijn:
    -Spelt-eierkoeken (met suiker)
    -Jodenkoeken (met suiker)
    -Kamut bolletjes(desem)
    -Emmerkorenmeel
 
 
AANBIEDINGEN VOOR ZATERDAG 5 APRIL
VOLKOREN TARWEBROOD (DESEM) normaal € 2,35 NU VOOR € 1,99
 
GESNEDEN ROGGEBROOD 500 GR normaal € 2,25  NU VOOR € 1,99
 
KAAS ROMIG BELEGEN (KOE) normaal € 13,- p/kg  NU VOOR € 11,95 p/kg
 
Vlees van de Woeste Grond.
Richard van Pelt staat al een tijd met biologisch vlees van Arkema op de markt.
Sinds kort is er "Vlees van de Woeste Grond" aan het assortiment toegevoegd.
Richard over "Vlees van de Woeste Grond":
 
Wij willen ons duidelijk onderscheiden door vlees aan te bieden van dieren die daadwerkelijk afkomstig zijn uit natuurgebieden. Voor ons is de combinatie van sterke oerrassen (niet gefokt op productie) en het vrij leven in natuurgebieden onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vandaar dat wij de naam ‘Vlees van de Woeste Grond’ hebben gekozen voor ons vlees.
Het betreft hier dieren van sterke oerrassen zoals bijvoorbeeld de ‘Schotse Hooglander’ en het ‘Schoonebeker Heideschaap’. Voor ons is het cruciaal dat deze dieren in natuurgebieden in grote kuddes leven en een grote diversiteit aan voeding tot hun beschikking hebben. Onze dieren lopen altijd vrij buiten, ook in de winter. Doordat onze dieren veel bewegen en diverse kruiden, grassen, takken en bladeren eten kunnen zij zichzelf gezond houden. Onze dieren worden dan ook niet chemisch ontwormd en zijn vrij van anti-biotica.

Smaak & gezondheid
Aan het vlees van de Schotse Hooglanders zit een volle kruidige smaak en is mooi donkerrood. Doordat de dieren veel bewegen is het vlees goed doorbloed. Dit in combinatie met de grote verscheidenheid aan verschillende kruiden en grassoorten, takken en bladeren heeft het een volle smaak. Dit houdt dan ook in dat de smaak per seizoen en per dier kan verschillen. Onze dieren groeien in het tempo van de natuur en worden altijd met respect behandeld. De langzame natuurlijke groei zorgt ervoor dat dieren gezond blijven en het vlees een zeer gezonde voeding voor ons is. Doordat de dieren met respect behandeld worden en in groepen leven kennen zij geen langdurige stress.
Zoals een goede kok zei: “Vlees van gewone runderen kun je vergelijken met melkchocolade en vlees van Schotse Hooglanders met pure chocolade”.

Assortiment:
Naast het Vlees van de Woeste Grond verkopen wij ook het biologische vlees van Arkema uit Noordbroek (Rund, Varken en Kip) en biologisch vlees van melkschapen en lammeren van De Sterke Akkers uit Dalen.

Contact info:
Richard van Pelt
06-21246108
info@vleesvandewoestegrond.nl
www.vleesvandewoestegrond.nl